Parisuhde, Perhe-elämä

Turhan tekemisen kauneus:

Elsa oli hoitopaikassa, Ruby äidillään ja Anna päiväkodissa. Meillä oli ensimmäinen lapsivapaa pitkään aikaan – eikä mitään suunnitelmia! 

Kuva Pexelistä.

Absurdia. Hetken istuimme keittiön pöydän ääressä kahvikupit käsissä… ja kaivoimme sitten läppärit neniemme eteen. Minä bloggasin, hän teki muita töitä. 

Hän kutsui minut mukaan iltapäivätorkuille.

Se olisi kyllä tehnyt hyvää; kuumuudesta ja suun pipistä johtuen Anna on ollut levoton öisin. Minä olisin voinut kaivautua hänen kainaloonsa ja sulkea silmäni ihan vain tunniksi, pariksi…. mutta en halunnut.

Halusin Stefanin ja Damonin ruudulle. Halusin niin kovasti olla tekemättä mitään hyödyllistä tai terveellistä tai muuten tärkeää. Halusin hetken vain tuhlata aikaa.

Kuva Pexelistä.

Pyöräytin tehdä popparit, asettauduin mukavasti sohvalle ja napsautin Netfliksin kautta Vampire Diaries pyörimään.

Minismaalisen pienen hetken ajan tunsin syyllisyyttä siitä, että lapsivapaalla ei tehty mitään “kunnollista” yhdessä… Tai etten tehnyt kotitöitä, blogannut enempää, tai vaikkapa joogannut. Etten tehnyt mitään hyödyllistä.

Juurrutin itseni sohvalle; annoin itselleni luvan olla. 

Miten kiva olikaan, kun illallisaikaan kotonamme oli taas teinimme ja taaperomme. Siinä tohinoiden keskellä sain siivottua, pyykättyä ja kokattua ja lapset viihdytettyä. Tuntui, että jaksoin olla tehokkaampi  koska olin ottanut täysin aikaa vain tyhjän tekemiselle.  Kun tietoisesti sysäsin loppumattoman “tee nämä” – listani syrjään. 

Milloin viimeksi otit hetken ihan puhtaasti vain itsellesi? 

Itsekkäästi, muita ja eritoten “tee nämä” – listaa miettimättä?

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia 

Tagged , , ,

1 thought on “Turhan tekemisen kauneus:

  1. Minulla oli juuri viikonloppuna omaa aikaa, kun isät veivät lapset telttailemaan. Onneksi talo oli siivottu aikaisemmin viikolla asuntonäyttöä varten, eikä siis tarvinnut “tuhlata” omaa aikaa siivoamiseen. Mitä sitten tein? Kävin kavereiden kanssa syömässä, vietin turistipäivää Lontoossa ja vielä jonkin verran töitä. Jonkin aikaa vaan surffasin netissä, luin blogeja. Ihan kokonaan ei-minkään tekeminen ei nykyään sovi minulle, tylsistyn ja tiedän, kuinka se vain aiheuttaa entistä suuremman morkkiksen, joten mieluummin hoidan hommat ensin ja löhöän sitten. Olen myös vihdoin ottanut oikeasti käyttöön “jos se vie alle 2 minuuttia, tee se nyt” -säännön, ja se todella toimii, eikä pikkuhommat kasaannu. Hyvää alkavaa viikkoa!

Leave a Reply