Uusperhe

Rakas Ruby on nyt 13v. – eli teini!

Niin kauan kaipailtu sade hakkasi uuden automme tuulilasia, kun vein Rubya äidilleen. Isänsä lailla Ruby nautti saadessaan olla minun henkilökohtainen DJ, alustaen ja selittäen jokaisen soitetun kappaleen. Seurasin sivusilmällä, kun innokkaasti Ruby alkoi etsimään Spotifysta jotain juuri muistamaansa kappaletta.

Minä mietin, miten vaakakuppi on viimein kallistunut yli. Miten minä olen ollut vieressä istuvan neidin elämässä mukana nyt enemmän kuin puolet hänen iästään.

Kuva – Unsplash.

Mietin, miten siitä pienestä pullaposkisesta tytöstä on kasvanut minua pidempi siro neiti. Miten siitä ujosta ja epävarmasta tytöstä on kuoriutunut älykäs ja muut huomioiva teini. Hän on niin kiltti.

Hän oli juhlistanut synttäreitään kavereidensa kanssa keilaamalla. Meidän oli ollut tarkoitus juhlistaa lapsemme teiniytymistä kokoontumalla suvun kanssa lounaalle, mutta Rubyn korva teki tepposet. Oltuamme yhteyksissä NHS:n terveysneuvontapalveluun (111 – nettisivut), vein tyttären toiveidensa mukaisesti toipumaan korvatulehduksesta äitinsä luokse. Sillä reissulla olin nyt.

“Rakastan sinua, olet tärkeä! Laita viestiä myöhemmin voinnistasi!” sanoin Rubylle, joka laskeutui pois autosta.
“Minäkin sinua,” hän sanoi, “ja laitan! Kiitos!”

Katselin, kun hän käveli äitinsä luokse.

Tietääkö hän oikeasti, miten paljon häntä rakastankaan? Miten tärkeä hän on minulle? Koen niin usein olevani vajaavainen vanhempi hänen kanssaan, enhän ole hänen biologinen äitinsä. Nytkin jouduin tukahduttamaan omat hellimis- ja hoitoviettini häntä kohtaan, koska kunnioitin hänen omia toiveitaan – ja vein hänet äitinsä luokse. Kukapa ei puolikuntoisena kaipaisi nimenomaisesti oman äidin syliä. Eikä minun sylini, niin pehmoinen ja rakas kuin se hänelle on, ole kuitenkaan oman äidin vertainen. Eikä sen tarvitsekaan.

Hyvää syntymäpäivää, Ruby!

Me kaikki rakastamme sinua niin paljon.

Kuvassa 7-vuotissynttäreitään juhlistava Ruby ja isänsä

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia

Tagged , ,

Leave a Reply