Kotipuuhia

Vihaamani kotityö nro 1.

Ei, ei minua haittaa putsata vessa. Se on jollain tavalla jopa.. puhdistavaa. Ei minua myöskään sapeta tiskaaminen – onneksi, koska meidän taloudessa ei ole tiskikonetta. Imuroimisen aloittaminen on vaikeaa, mutta imuroiminen itsessään kivaa. Ei minua pyykkien pesukaan ärsytä, kiitos pyykinpesukoneen, ja pyykkien ripustaminen ulos pyykkinarulle saa minut jopa onnelliseksi.

Mutta se puhtaiden pyykkien lajittelu ja paikoilleen laittaminen. Se vasta saakin kupolin kiehumaan yli.

Hyvin helposti alakerran rappusille ilmestyy ostoskasseja täynnä puhtaita vaatteita. Tarkoituksena on, että kuka tahansa yläkertaan seuraavaksi menevä veisi kassin yläkertaan odottamaan lajittelua.

Eikä tätä lajittelua sitten tietysti kukaan muu tee.

Ei, vaikka miehen pyynnöstä kirjoitin lasten nimet näiden vaatteiden pesulappuihin. Silti ne odottaa siellä kasseissaan joko vielä alakerrassa tai sitten yläkerran käytävään heitettynä minua. Sitä, että lajittelen ne.

Kun olen petivaatteet ja pyyhkeet ynnä muut rievut vienyt paikoilleen, lajittelen vaatteet omistajiensa mukaan. Vien miehen vaatteet tämän vaatekaapin eteen ostoskassissa. Pitkään minä viikkasin vaatteet hänen kaappiinsa, mutta sitten kärähti se viimeinenkin sulake päänupissa. Aivan kuin lapsi, mies hämmensi vaatekaappinsa joka ikisen kerran etsiessään jotain tiettyä t-paitaa tai housua. Eikä viikannut vaatteita takaisin siisteihin pinoihin.

“Ihan sama, sun vaatekaappi”, julistin, ja siitä lähtien olen vain jättänyt puhtaat vaatteet hänen vaatekaappinsa eteen. Hän ne siitä sitten kirjaimellisesti heittää vaatekaappinsa sisälle. Mutta itsepähän tietää, missä vaatteensa ovat.

Elsan ja Annan vaatteet viikkaan pois heidän vaatekaappeihinsa, kuten myös omani. Joskus pyydän Elsan yöhoitajaa viikkaamaan Elsan puhtaat vaatteet pois vaatekaappiin. Rubyn puhtaat vaatteet jätän myös kassissa hänen vaatekaappinsa ovelle.

“Sinä olet tarpeeksi vanha viikkaamaan omat vaatteesi pois, tiedätpähän sitten itse, mitä sinulla on meillä täällä. Ja jos puhtaista vaatteista löytyy joku vaate, joka sinun pitää viedä äidillesi, niin löydät sen tästä kassista.”

 

Dankin on hyvä pesemään pyykkiä. Ihan niinkuin minä. Mutta lajittelua ei tee kukaan muu kuin minä.

Enkä todellakaan myönnä ääneen tai näin blogissa julkisesti, että joskus ne puhtaat odottaa lajittelua viikon. Tai pidempään. Niin, että sieltä kasseista etsitään sitä puhdasta päälle.

Mitä kotityötä sinä vihaat kaikkein eniten?

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia 

Tagged

Leave a Reply