Perhe-elämä

Lapseni kuorsaa ollessaan hereillä – kiitos, nielurisat.

Eipä ole vieläkään niitä risoja leikattu. Lapseni kuorsaa, vaikka olisi hereillä. Hänen nielurisansa on niin isot, että ne rennosti lepäilevät kielen päällä, pullottaen, tilaa vieden. Lapseni yskii ja röhisee kuin pikkupossu, ja minä puristan rystyset valkoisina kärsivällisyyteni rippeistä kiinni.

Miten pitkään joudumme vielä odottamaan sitä risojen leikkausta?

Eikö tässä ole pyöritelty peukaloita jo ihan tarpeeksi? Eikö kukaan ymmärrä asian kiireellisyyttä? Sitä, että joskus lapseni hengitystiet ovat nielurisoista tukossa ja hän joutuu taistelemaan saadakseen henkeä?

Ei se meitä haittaa, että liikutaan kaikkialle happitankkien kanssa. Sekin on vain ärsyttävää, että Elsan lempitekeminen koulussa on nyt kiellettyjen listalla, kun saturaatiomonitori anturoineen ei oikein vettä kestä ja uidessa happiviikset eivät ole kovinkaan kätevä yhdistelmä.

Ymmärretään, että leikkaus on aina riski ja sitäkin enemmän käsitämme, että ideaalisessa tilanteessa haluttaisiin ainakin parin viikon infektiovapaa kausi. Mutta katso noita nielurisoja; kuuntele lapseni tämän hengitystä. Voiko tulehdusvapaata kautta tullakaan, kun jokainen yskänpuuska ärsyttää nielurisoja? Kun noiden isojen risojen taakse pystyy kertymään limaa ja bakteeripesiä..

Ymmärrän, että Elsan vaatima VIP-kohtelu tietystä leikkaavasta lääkäristä tiettyyn nukutuslääkäriin ja kahteen sänkyyn eri osastoilta on vaikea yhdistelmä. Mutta voitaisiinko silti puskea vähän enemmän, yrittää vähän kovemmin?

Aloittakaamme vain säännöllinen antibiootti, jota tungetaan syöttöletkusta alas aina maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Immuniteettia nostamaan, tulehduksia eliminoimaan. Tehdään vaan, mitä vain, mikä parantaa lapseni oloa. Mutta sitäkin tärkeämmin,

Anna oli päiväkodissa, joten käytiin tällä kokoonpanolla pienellä iltapäiväkävelyllä Elsan koulun jälkeen. Lue lisää: Viemme kaksivuotiaan päiväkotiin, vaikka olemme itse kotona.

Voisinko niin pian kuin mahdollista saada pidellä tytärtäni sylissä, jonka hengitys kulkee niin kepeän helposti.. Kun ei ole enää nielurisoja tukkimassa hengitysteitä?!

Ei sen luulisi olevan liikaa pyydetty. Kiitos.

Lue lisääMiksi Elsalla on niin paljon hengitysvaikeuksia?

Olemme jutelleet meidän “Community Nurselle”, joka on meidän yhteyslinkki kodin ja sairaalan välillä. Hän on asian kiireellisyydestä samaa mieltä meidän kanssa ja on jutellut paikallisen sairaalan lääkärit puolelleen. Nämä ovat nyt yhteistuumin laittaneet sähköpostia Southamptonin sairaalaan Elsan leikkaavalle lääkärille, että tälla asialla ois muuten kiire. Katsotaan, alkaako viimein tapahtua…

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia:

Tagged , , , ,

3 thoughts on “Lapseni kuorsaa ollessaan hereillä – kiitos, nielurisat.

  1. Eikä.. Tyttöraukka? Mä jahkasin samaisen asian kanssa muutaman eri kunnallisen lääkärin kanssa täällä Suomessa. Kunnes sain lopulta lähetteen yksityiselle ja se olikin menoa sitten. Ja hyvä niin. Leikkauspöydälle jäi flunssat, kuorsaus, hengityskatkokset, äreä tyttö jonka koko elämään risat vaikutti. Ja monesti siinä on vielä kitarisakin tulehtunut niinkun meilläkin mikä vielä tekee olon tukalammaksi. Tsemppiä!

Leave a Reply