Perhe-elämä

Kuplaiset synttärijuhlat niin lasten kuin aikuisten mieleen

Esikoiseni täytti 5 vuotta jo huhtikuussa, mutta vastikään tapahtuneen muuton ja kaiken muun härdellin vuoksi päätimme juhlistaa hänen syntymäpäiviä kuukautta myöhemmin.

Missä juhlat pidettäisiin?

Päätös tehtiin vieraslistan kanssa – halusimme juhliin kutsua Elsan koulukavereita kuin hoitokavereita, joista osa luonnollisesti on Elsan tapaan pyörätuolilapsia.

Pyörätuolit eivät välttämättä nurmella hyvin rullailisi ja taaperoiden vanhempien hermojenkin kannalta paras vaihtoehto olisi helposti rajattavissa oleva sisätila.

Mistä tilat?

Etsimme pyörätuoliystävällistä avaraa tilaa, jossa voisimme järjestää lasten synttärijuhlat. Lopulta Elsan hoitopaikan kautta löytyi se täydellinen tila, nimittäin vammaisten aikuisten päivätoimintatilat.  Siellä kaikkialle varmasti pääsisi pyörätuolilla ja sieltä löytyisi vessat nostureineen kaikkineen. Ja se oli vapaa halutulla viikonlopulla!

Entäs ohjelma?

Ohjelmaksi valikoitui jo viime vuonna testattu “Squidge and Pop” – saippuakuplaleidi, koska saippuakuplat ovat vaan ihan parasta. Niin lasten kuin meidän aikuistenkin mielestä.

Ruokapuolesta ei hirveästi murehdittu – juhlia edeltävänä päivänä kävin kaupasta hakemassa pieniä mehupulloja, marjoja, porkkanoita, salaatti- ja voileipätarpeita ja vähän leivonnaisia, kuten kuppikakkuja, keksejä ja makkarapasteijoita. Minä tekaisin kaverin kanssa voileivät ja Dan pyöräytti kakun. Itse juhlapäivänä Grandman kanssa kokosimme tarjoilupöydän täyteen naposteltavaa.

Itse juhlapäivänä…

Minä ajoin juhlapaikan ja kodin väliä muutamaan otteeseen tavaraa ja ihmisiä kuskaillessani, ja pikkuhiljaa juhlatila täyttyi koristeista, ihmisistä, ruoasta ja hyvästä meiningistä. Lapset eivät paljoa kaivanneet – heillä oli paljon avaraa tilaa juoksenteluun ja leikkiin, ja heillä olikin mitä monimuotoisimmat hipat heti menossa kun sisälle pääsivät. Pyörätuolilapsiakin lattialla pyöriteltiin niin että kikatus raikui, ja siinä sitä vasta ilo repesikin, kun saippuakuplaleidi saapui ja aloitti ohjelmansa.

Elsa oli tyypilliseen tapaansa taas nukahtanut automatkalla, ja me häntä olimme yrittäneet herätellä jo aivan juhlien alussa. Hänellä meni aivan ohi ensimmäinen onnittelulaulu, jonka kuplaleidi laulatti juhlaporukalla, mutta ensimmäisten leikkien aikana onnistuimme saamaan Elsan hereille. Minä nimittäin nakitin Annan isälleen ja leikitin nukkuvaa Elsaa.

Kuvanottohetkellä Elsa on vielä unessa..

Tanssitin aivan unessa olevaa Elsaa laululeikkien tahtiin… Kun sitten kuplamuovilla leikkimiseen hän heräsi. Minähän paukuttelin poksutella kuplamuovin kuplat leikin mukaan hänen kämmeniään ja jalkapohjiaan vasten, ja se sai hänet hereille. Ja hän heräsi kikattaen!

Juuri herännyt Elsa!

Välittömästi me lauloimme hänelle synttärilaulun uudestaan, ja sitten saippuakuplaleikit jatkuivat.

Sisätiloista siirryimme ulos leikkimään kuplilla…

Kaikki ohjelmistoon kuuluvat tarvikkeet tulivat ohjelman vetäjältä, ohjeineen kaikkineen. Squidge and Pop – kuvassa.

 Ja takaisin sisälle.

Kuten edellisenäkin vuonna, pääsimme nytkin saippuakuplan sisälle, mikä oli edelleen hyvin taianomainen kokemus niin aikuisille kuin lapsille!

Mahtuvatkohan kaikki kolme saippuakuplaan kerralla?
Joo!
Entäs me? Mahdutaankohan?

 

Joo!

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa… Niinkuin kuvista näkyy! Nauru ja kikatus raikui koko juhlien ajan!

Paikalliset suomalaiset – Squidge and Popia pystyn suosittelemaan täydestä sydämestäni kaikenlaisiin juhliin. Muun muassa Danin sisko on nyt suunnittelemassa omia synttärijuhliaan, joissa saippuakuplaleidi leikittäisi hänen aikuisia vieraitaan..

Syötyäkin tuli, todistetusti.

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia

Tagged , , , , , ,

Leave a Reply