Perhe-elämä

Ihanin tapa aloittaa viikko

Pitäisi jo kaivautua vällyjen väliin, mutta onnellisena istun tässä koneen äärellä ja hykertelen kuluneen päivän tapahtumia.

Muistatteko, kun viime vuoden puolella avauduin yksinäisyydestäni (linkki)? Ja kuinka sen jälkeen lähti pyörät pyörimään ja hommat etenemään niin, että kohta huomasin luovani Whatsapp-ryhmää Bournemouthissa asuville suomalaisille äideille (linkki)?

Vaikka pari tapaamista menikin ohi meidän hektisen arjen takia, niin tänä aamuna pysähdyin. Elsa meni ison happitankin kera kouluun, eikä sen normaalin pitkän “tee nyt nää” – listan lisäksi meillä ollut mitään sen kummempia suunnitelmia. Ja tälle päivälle oli suomiäidit järjestäneet rentoja pihatreffejä!

Joten heti aamusta juoksin tekemään ne tähdellisimmät, sitten pakkasin uimapukua ja pyyhettä reppuun. Heti lounaan jälkeen me lähdimme!

Johanna ja ihanat lapsensa!

Olin Johannan tavannut parikin kertaa ruokakaupassa. Hän on lukenut blogia ja minut tunnistettuaan rohkaisi mielensä ja tuli juttelemaan. Minullahan siinä meni pasmat ihan sekaisin! Pian tavattiin uudestaan sattumalta samassa kaupassa; hän todisti meikäläisen laulamassa suomeksi yhä uudestaan ja uudestaan hämä-hämä-häkkiä yrittäessäni viihdyttää Annaa… Sitten sitä sattumalta satuttiin samaan sisäleikkipaikkaan lasten kanssa…

Nyt hän oli kutsunut suomiäidit takapihalleen hengaamaan ja nauttimaan auringosta.

Siellä meitä oli neljä Bournemouthissa asuvaa suomalaista äitiä istumassa takapihan pöydän ääressä. Vaikka entuudestaan tunsin vain Johannan, niin … Olo oli rento. Innostuimme juttelemaan imetyksestä, lapsista, uhmaiästä, miehistämme.. Tunsin itseni ihmiseksi heidän seurassaan. Kuulostaa oudolta – mutta tunsin itseni normaaliksi.

Huomasin edelleen varovani erityislapsestani juttelemista. En kai halunnut huomion menevän siihen, että yksi lapsistani on vammainen. Vähän kummastelin omaa käytöstäni, mutta muut äidit eivät tähän takertuneet. Juttu soljui eteenpäin, ja lapset kirmasivat pitkin pihamaata.

Anna seurasi tarkasti Johannan esikoisen tekemisiä. Kun tuo poika otti lippiksensä pois päästä, niin otti Annakin. Minun sydämeni nauroi!

Olen teitä kaikkia jo kiittänyt Whatsapissa – mutta kiitän tämän postauksen myötä uudestaan.

Kiitos.

Nähdäänhän pian uudestaan? Myös teitä muita, jotka ette nyt mukaan päässeet?

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia:

 

Tagged , , , , , , ,

4 thoughts on “Ihanin tapa aloittaa viikko

 1. Joskus oma “viiteryhmä” täytyy vain tehdä. Sen muodostumiseen kannattaa uhrata aikaa ja vaivaa.
  Jossan koulussa tai armeijassa moinen syntyy kuin itsestään, mutta äitiydessä, myös täällä Suomessa, niiden omien äitikaverien löytyminen ei aina ole niin luonnollista. Se on monelle muuten aika pettymys. Pelkkä sama elämäntilanne ei aina automaattisesti yhdistä, mutta toisaalta se voi olla avain ihan uskomattomaan yhteyteen.

  Ujostella ei siis kannata. Kutsu sinä reilusti porukka kokoon seuraavalla kerralla. Jos oma koti tuntuu liian yksityiseltä paikalta, ole aloitteellinen sopiessasi treffit vaikka rannalle tai puistoon.

  1. Kiitos <3 Minä löysinkin jotain kivaa tekemistä ja heitin kutsua wa-ryhmässä muille suomalaisille! 😀

   Ja se, elämäntilanne VOI yhdistää mutta se ei tee sitä automaattisesti. Kun kuitenkin jokainen on oma persoonansa, eikä kaikesta samasta välttämättä ole kuitenkaan tarpeeksi samaa, sitä yhteistä kemiaa, että ystävyys syntyisi. Eikä se varmasti synny automaattisesti, kuten sanoit! Vaan siinäkin pitää itse tehdä töitä ja panna itsensä likoon.

   Kiitos tosi kivasta kommentista!

 2. Aivan ihana postaus. Tulipas niin onnellinen olo sun puolesta. En voi edes kuvitella miltä tuntuu olla ulkomailla lapsia kasvattamassa ilman tukiverkostoa. Itsellä koko suku samassa kaupungissa ja mammakavereita löytyy ja tärskyjä sovitaan paljon.
  Ihanaa kun rohkenit teille tommosen ryhmän perustaa. Nauttikaa toisistanne, upeasta suomalaisesta sisusta ja naisenergiasta ja mielettömästä vertaistuesta jota toisiltanne saatte.
  Ihanaa kesää teidän kauniille perheelle!
  Voikaa hyvin.
  T. Pia Keravalta

Leave a Reply