Perhe-elämä

Äitikirja – haaste!

 Muutama kysymys äitiydestä. Juuri sinun äitiydestäsi.

Kuinka monta lasta:  2+1

Minkä ikäisenä tulin ensimmäistä kertaa äidiksi: 25-vuotiaana

Kun sain tietää olevani raskaana, millaisia tunteita se herätti: Olin tehnyt terveydenhoitajan luona raskaustestin ja hän soitti minulle tulokset. Räjähdin onnesta – hypin tasajalkaa pienessä opiskelijakämpässäni ja kiljuin riemusta! Vaikka raskaus oli yllätys eikä todellakaan suunniteltu, olin siitä niin onnellinen.

“Naama oli varmaan vääntynyt suorastaan hymyn irvikuvaksi, kun tuntui, etten ikinä ole ollut niin onnellinen kuin just sillä hetkellä – ja just siitä hyvästä piti ottaa erinäisiä tanssiaskelia pakkaslumen keskellä, hymyillä taivaalle ja halia masuani. Siellä vartaloni lämmössä silläkin hetkellä, kuten nytkin, köllöttelee pieni ihmisalku. Jatkuvasti kasvaen ja kehittyen. Ihan mieletöntä.”

Lainaus postauksestani “Kuin kolibri” vuodelta 2012, kun neuvolassa olin kuunnellut Elsan sydänääniä.

Kuvaile synnytystä kolmella sanalla: Ainutlaatuinen, järisyttävä, jännittävä

Parasta äitiydessä: Oma jälkikasvu. Heidän nauru, tuoksu – he kokonaisuudessaan. Se, kun he onnistuvat, tai jatkavat sinnikkäästi yrittämistä. Kun huuli mutrulla keskitytään johonkin niin kovasti. Kun väsyneenä kaivautuvat kainaloon ja tyytyväisesti huokaisten nukahtavat.

Pahinta äitiydessä: omien puutteiden ja vajaavaisuuksien kohtaaminen: kun ei olekaan se ideaaliäiti kuin omissa mielikuvissaan ennen lapsia. Eikä kaikki – tai joskus mikään – mene suunnitelmien mukaan. Ei uloslähteminen, pottaharjoittelut tai vaikkapa synnytyskään. Niin, ja se väsymys.

Must have tavara, joka helpottaa äitiyttä: Kahvi. Kahvi ymmärtää.

Must have tavara vauvavuodelle: Kamera. Koskaan ei voi ottaa liian monta kuvaa omasta vauvasta.

Paras arkiruoka: Kanawokki on meidän perheen suosikki! Pakastewokkivihannekset, esikypsennetyt kanapalat ja nuudelit sekaisin – ei mene kauaa, kun meidän ahmatit ovat tyhjentäneet syödä koko pannullisen wokkia!

Olen hyvä äiti, koska: yritän aina parhaani.

Parasta lapsiperheen arjessa: Lasten osoittama rakkaus ja riemu, yhteiset leikki- ja puuhahetket.

Pahinta lapsiperheen arjessa: Jokaisen perheenjäsenen menojen yhteensovittaminen – yksi pitää viedä sairaalaan, toinen hakea koulusta, kolmas on päiväkodissa. Miten repeät moneen paikkaan yhtä aikaa?

Äitiydessä minut yllätti positiivisesti: Miten ihanaa se on – kaikesta sitovuudestaan ja hektisyydestään huolimatta. Kuinka äitiys on parasta, mitä minulle on koskaan tapahtunut.

Minun vinkkini äideille: Sinä riität. Juuri tuollaisena, tiski- ja pyykkivuorenkin selättämänä. Sinä riität.

Minun mottoni arjessa: Elä hetkessä ja yritä parhaasi – se riittää.

Kun lapset menevät illalla nukkumaan, minä: tiskaan, käyn lävitse bujosta tulevan päivän tehtävälistaa ja istun mieheni viereen läppärin kanssa bloggaamaan.


Luit juuri minun vastaukseni Tehtävänimikkeenä Laura – blogin äitikirja – haasteeseen.

Olisi ihanaa, jos sinäkin osallistuisit!

Näin äitienpäivän alla on ihana pysähtyä miettimään omaa äitiyttään. Bloggaava äiti, muistathan jättää vastauspostauksesi linkki kollegani Lauran postaukseen, sillä hän kokoaa niistä postauksen äitienpäiväksi! Lauran postaushan löytyy täältä.

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia

Tagged , , ,

2 thoughts on “Äitikirja – haaste!

Leave a Reply