Perhe-elämä

Pihatöitä – nurmikon istuttaminen

Eräänä aamuna olivat kunnan tyypit käyneet heittämässä etupihalle nurmikon siemeniä. Haluaisin sanoa vihdoin ja viimein, sillä olinhan ehtinyt jo kysellä heidän peräänsä. Silti tapahtunut ei ollut iloinen yllätys.

Nämä kunnan työntekijät eivät olleet koputtaneet meidän oveen tervehtiäkseen meitä, he olivat vain tehneet “työtä käskettyä”. Kyntäneet maata ja heittäneet nurmikon siemenet sinne sekaan. He eivät olleet kitkeneet niitä pihalle ilmestyneitä randomeita kasveja, eivätkä he olleet jyränneet maata.

Takapihalle he eivät olleet tehneet mitään.

Minä laitoin ällistyneen turhautunutta sähköpostia kunnalle asiasta menemään – mikä asiakaspalvelu, mikä kunnolla tekeminen?

Tuon näköiseksi etupihan olivat jättäneet.

Seuraavana päivänä aurinko paistoi ja Elsa lepäili puoliunessa sängyllään. Minä kengitin Annan ja avasin patio-ovet. Lapion ja haran kanssa lähdin käymään takapihaa lävitse.

Käänsin maata, keräsin kiviä, kitkin. Haralla levittelin maan tasaisen kuohkeaksi.

Parasta jälkeä tulee, kun itse tekee.

Koskematonta maata…
Väsynyt puutarhuri ja taka-alalla parin tunnin työn tulos. Ovella kurkkii väsynyt taapero, joka oli auttanut äitiä keräämään kiviä.
Pihalta keräämämme kivet
Kuvan etualalla vielä koskematonta pihaa, lähempänä ovea harattu maa..
Minkä käppäilin tasaiseksi nurmikon siementen laiton jälkeen. Tässä Anna oli myös iloisesti apuna – hypittiin ja tampattiin yhdessä maata tiiviiksi!

Kunnalta ei ole kuulunut vielä vastausta, enkä tiedä, oliko tämä nyt edes kannattava liike – tehdä osa siitä työstä, minkä he olivat luvanneet tehdä kunnon laitteillaan puolesta. Kuitenkin maata työnnellessäni ja kaivellessani minun sieluni kukki; voi, miten yksi voikaan nauttia näin pelkästään mullan tuoksusta!

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia:

Tagged , ,

2 thoughts on “Pihatöitä – nurmikon istuttaminen

  1. Muutimme kerran ihan uuteen rivitaloon. Hämmästys oli suuri, kun vastakylvetyille nurmikoille kasvoi melkein polve korkuinen rinkaruohomeri. Yhteistuumin me kaikki hämmästyneet uusien kotien asiakkaat otimme yhteyttä rakennuttajaan, että mitä ihmettä, meidän nurmikot on ihan pilalla. Saimme ohjeeksi ajaa nuo saviruohot kerran alas, ja kas vain, sieltä se nurmikko kasvoi kauniisti alta jokaiseen pihaan.
    Joten rikkakasveista viis, mahtuvat kyllä nurmikon sekaan nelin kaikki!
    Jos piha on vanha ja maa jo painunut, ei sen jyränkään kanssa ole niin justiinsa.
    Tuoretta kylvöä kannattaa muistaa kastella, jos ei taivaalta satu sopivasti satamaan.

    1. Ihana että jaoit, mulle tuli paljon parempi fiilis tästä meidänkin pihasta 😀 Meillä vielä tosiaan niin, että vaikka piha on vanha, niin entisen asukkaan jäljiltä vuokranantaja (kaupunki) mylläsi koko pihan, puut kaataen, puskat katkoen ja maat kääntäen.. Eivät vain olleet tehneet loppuun työtä, eli heittäneet sitten sinne nurmikon siementä ja jyränneet maata taas tasaiseksi. ja koska me ei tietysti tähän päästy muuttamaan heti, kun he olivat kys. työt tehneet, olivat rikkaruohot (nokkoset yms) vallanneet pihalla.. Joten minun on pitänyt kääntää maata uudestaan, kitkeä, heittää nurmen siementä sekaan ja tasaiseksi tallonut ihan näillä mun kumppareilla 😀 Jospa tästä hyvä tulis! Ja hyvä että muistutit tuosta kastelusta, täällä on ollut nyt hyvin aurinkoista ja kuivaa – joten muistutuksesi ansiosta olen muistanut kastella! Kiitos <3

Leave a Reply