Perhe-elämä

Tunnelmia uudesta kodista:

Pahvilaatikkovuori odottaa kierrätykseen lähtöä, mutta vieläkin tyhjentämättömiä laatikoita löytyy. On ihan outoa, kun meillä on tilaa. Äänijänteitäkin on tullut harjoitettua, kun ei muuten alakerrasta yläkertaan kuulu.

Syötiinpä uudessa kodissa kiinalaista noutoruokaa, minkä mukana tuli fortune cookies. Fortune cookien sisältä löytyi tämä ennuste, joka sai koko porukan nauramaan!

Rappuhissiä ei ole vieläkään, joten Elsa ei ole päässyt yläkertaan tutustumaan. Olen ostanut sinne hänen huoneeseensa jo käytettyjä huonekaluja, kun niitä nettikirppikseltä löytyi. Rappuhissiä saatetaan odotella vielä muutama viikko, koska takapakin takapakki.

Elsan sänky on olohuoneessa. Läträämme kulhoilla ja saippuavedellä pestessämme hänet sängyssään, emmehän saa häntä vietyä yläkertaan pesulle turvallisesti vielä. Yläkerrassahan on pesutilat, alakerrasta löytyy vielä vain pikkuruinen vessa.

Paljaat rappuset, jonka seinustalle odotellaan rappuhissiä asennettavaksi.

Kaksi leikkipuistoa löytyy taaperon kävelyvauhdilla alle viiden minuutin kävelymatkan päästä kotoa. Toinen monipuolisempi, toisesta löytyy vain kiikut ja iso liukumäki. On outoa, kun voi tuosta noin vain lähteä taaperon kanssa kävelylle, vaikka vain hetkeä ennen illallista. Käsi kädessä kuljetaan puistoon, kiikutaan, lasketaan liukumäkeä, juostaan vihreällä nurmella ja tuijotellaan pilviä. Tullaan punaposkisina takaisin kotiin illalliselle.

Ihan läheltä löytyy vielä kolmaskin leikkipuisto, josta tämä kuva on otettu.

Meillä on piha. Etupiha ja takapiha. Ne on yhtä mutavelliä molemmat vielä, mutta kaupungilta tulevat vielä istuttamaan meille nurmikot. Olemme kuitenkin jo lasten kanssa nauttineet kevätauringosta pihalla, ja Anna on potkinut palloa. Sekä tuonut sitä minun heitettäväkseni, yhä uudestaan ja uudestaan, kuin yli-innokas koiranpentu.

Bujo pelasti monesta tilanteesta – kun sinne oli tehnyt jo kattavat tehtävälistaukset sekä muut “muista nämä”- listat, niin tekemisessä pysyi järki. Niin kaaottista kuin muuttaminen on, se tuntui pysyvän edes jotenkuten hallinnassa paperille kirjoittelemieni sanojen avulla. Suosittelen!

Näin kirjoittelin viikko muutoksen jälkeen – 26. – 27. maaliskuuta. 

Mitä on muuttunut?

  • Pahvilaatikot on viety kierrätykseen.
  • Piha on edelleen mutavelliä.
  • Rappuhissiä odotellaan vieläkin.
  • Puistojen läheisyys on edelleen ihan käsittämättömän upeaa. Kuin myös omat pihat.
  • Etuovelle on saatu ramppi, mikä helpottaa kovasti Elsan kanssa ulos lähtemistä!

 

Tagged , ,

Leave a Reply