Perhe-elämä

Kolmikymppisen naisen lista.

Täytin tänään 30 vuotta. Sen kunniaksi päätin tehdä 30 kohdan listan kaikesta itseeni liittyvästä.

 1. “Minulla on tylsää” ei ole ajatus, joka kuvaisi itseäni. Aina on tekemistä, mielekästäkin sellaista.
 2. Minulla on kolme aivan ihanaa ja niin erilaista lasta. (Elsa, Anna, Ruby)
 3. Sekä mies, jonka kanssa ollaan kävelty yhdessä läpi eräänlaisen helvetin. (mm. tämä.)
 4. Mies, joka tykkää ruokkia minua (toi minulle juuri voileipää ja teetä tätä kirjoittaessani)…
 5. Mies, joka tukee minua unelmissani eikä rajoita tekemisiäni, mutta “potkii” tarvittaessa. Toivon olevani hänelle edes puolet siitä, mitä hän on minulle.
 6. Minulla on katto pään päällä, paikka, jota kutsun kodiksi. Olkoonkin pieni – mutta se on koti. (isompi koti on toiveissa)
 7. Löydän aikaa itselleni ensimmäistä kertaa vuosiin. (koululainen Elsa ja päiväkotilapsi Anna)
 8. Olen oppinut rakastamaan kokkaamista. Minä, arkajalka keittiössä! Parasta on, kun lapset syövät lautaset tyhjiksi kilpoja ja mieskin hakee lisää. (Postaus vuosien takaa)
 9. Epäonnistumisen pelolla tanssin ripaskat ja kokeilen leipomista. Vitsit, se on muuten hauskaa! Se leipominen siis.
 10. En stressaa kehoni karvoista. Milloin sheivasin viimeksi? En muista, enkä välitä! Toisin kuin nuorempana…
 11. Paras tapa viettää perjantai- ja lauantai-ilta? Netflix and chill. Eikä ole sitä tunnetta, että jää jostain paitsi, jos ei ole viikonloppuna käväissyt yöelämässä… Toisin kuin nuorena.
 12. On upeaa, kun olen löytänyt omat tapani toteuttaa itseäni. Kuten piirtäminen, päiväkirjan pitäminen ja kirjoittaminen, valokuvien ottaminen ja bloggaaminen. (Harrastusten kulmakivi: Bullet journal)
 13. Nuoruudessani olin aikamoinen lukutoukka. Nyt lasten myötä lukeminen on jäänyt – ja viime vuonna en lukenut yhden yhtä kirjaa. Tämä järkyttää. Tänä vuonna pistetään paremmaksi! Luen ainakin yhden kirjan!
 14. Vaikka naama kukkii näin kolmekymppisenäkin ehkäisypillereiden takia, niin me sitten tiristellään toistemme finnejä. Minä ja Dan.
 15. Innostuin kaikkein eniten, kun onnistuimme järjestämään synttärieni kunniaksi alkoholihuuruisten bileiden sijaan ensimmäisen aivan lapsivapaan yön minulle ja Danille yhdessä Elsan syntymän jälkeen. Osaammekohan me edes nukkua ilman lapsia? (Osattiin! Vitsit, että tulikin nukuttua niin hyvin!)
 16. En uskoisi tätä itsekään, mutta otin juuri ensimmäisen screenshotin häämekosta. Minä, joka en ole koskaan haaveillut häistä tai osannut vastata kunnolla kysymyksiin, millaiset häät haluaisin minulle ja Danille.. Otin juuri screenshotin mekosta. Kun tuli vastaan Facebookissa. (Ai mikä? Tämä. Ihan tuntematon puoti, mutta tuo mekko piti saada muistiin. Tuohon kun saisi vielä väriä, eikä olisi noin avoin selkä…)
 17. Moni täällä muuten luulee, että minä ja Dan olisimme naimisissa. Moni ammattilainen puhuttelee meitä avioparina. Eikä meitä haittaa…
 18. Minulla on koirakuume. Eihän tässä mitään uutta ole, olemmehan Danin kanssa puhuneet jo suhteen alkuajoista lähtien, että jossain vaiheessa meillä on yhteisiä koiria. Mutta haluaisin alkaa nyt jo kouluttamaan omaa avustajakoiraa Elsalle..
 19. Hurjiin unelmiini ei kuulu enää reppureissaaminen ja matkustelu niinkuin nuorena, vaan omakotitalo, iso piha, oma kasvimaa ja kasvihuone, kanala ja … Hei, olen keski-ikäinen? (Jos voittaisin lotossa)
 20. Siitä huolimatta, että olen jo 30 vuotta vanha, minua jännittää milloin se huomataan.. että vain teeskentelen aikuista?
 21. Jos aikaisemmin meikitön päivä oli hurja poikkeus, niin nyt meikkaaminen on harvinaisuus. (Kun vain luomuna uskaltaisi olla – postaus vuodelta 2013)
 22. Ehkä olen ihan totaalisesti tyyliromahtanut, mutta en jaksa siitäkään enää välittää. Puen päälle sitä, mikä tuntuu kivalta!
 23. Enpä muuten jaksa enää niin välittää muiden mielipiteistä. Negatiiviset kommentit toki harmittavat, mutta en jaksa murehtia siitä, mitä joku ajattelee ulkonäöstäni tai vaatetuksestani.
 24. Tosin, äitiyteni on arka paikka. Kaikki äitiyteeni liittyvät arvostelut sattuvat, koska haluan olla se paras äiti ja kasvattaja omille lapsilleni – ja yritän niin kovasti olla sitä. (postauksiani äitiydestä)
 25. Vaikka itse vanhenen, niin omat vanhempanihan ovat kuolemattomia. Eikö niin? Pala nousee kurkkuun ja paniikki hiipii selkärankaa pitkin, kun mietin ikääntyviä vanhempiani.. Onneksi he ovat kohta taas täällä, niin voin tankata itseni täyteen äitini ja isäni haleja!
 26. Minun ikuisuusunelmani on oppia ratsastamaan. Olen vuosien saatossa käynyt yksittäisillä ratsastustunneilla ja aina rakastanut sitä. Vielä joku päivä…!
 27. On vielä pari tuotetta, joita kaipaan Suomesta. Aurajuuston tänne jo sain (kiitos Tesco!), nyt saisi joku tuoda maahan vielä Turun sinappia, hyvää ruisleipää sekä raejuustoa. Täkäläiset raejuustot on niin vetisiä, eikä maistu meikäläiselle…
 28. Nappailen vieläkin syödä mielialalääkkeitä, enkä häpeä sitä.
 29. Harkitsen maratonin juoksemista. Se vasta olisikin pelottavan jännä tavoite!
 30. En osaa lausua sanaa suggest. En, vaikka sitä on minulle toisteltu lukemattomia kertoja, jopa pieniin osiin jaoteltuna, ja minä toistanut pala palalta sanaa. Se on minun sanajumi. Ei vain onnistu!

Mitä sinä mietit, kun täytit 30?

Kuinka moni lukijoista on jo tuon rajapyykin ylittänyt?

Aikaisempia aiheeseen sopivia postauksia

Tagged , ,

13 thoughts on “Kolmikymppisen naisen lista.

 1. Onnea viela tatakin kautta <3 Pari kommenttia…

  #20 – 10 vuotta pidemmalla olen, eika sita viela ole huomattu 😉
  #27 – kun pipareitakin uskalsit leipoa, seuraavaksi ruisleipataikina porisemaan!! Heleppo nakki, minakin osasin!!! (ja iska voi varmaan lahettaa juurta, jos niikseen tulee? sailytat sitten vaan pikkumaaran pakkasessa seuraavaa kertaa varten 🙂 )

  <3 hali <3

  1. Sari, ehkä minä pääsen vielä #20 – kohdan kanssa pitkälle.. Jos kukaan ei oo vielä siunkaan kohdalla huomannu! 😀 😀
   #27 – joo! Mie olen ruispaloja jo kokeillut, mutta ihan juurellista ruisleipää ois kyllä niin kiva osata itse tehdä.. Isän kanssa oon pari kertaa tehnyt! Ja sämpylöitä olen pyöritellyt täällä tehdä jo pari kertaa, jopa hamppareitakin varten ihan erikseen… vaikka en mikään jauhopeukalo olekaan, niin on tää tekeminen oikeasti tosi kivaa!

   Kiitos kauheasti haleista! <3

 2. Onnittelut kolmekymppiselle! Äkkiä se ikä sinutkin tavoitti. 🙂

  Mitä kauempana ihmiset ovat omasta iästäsi, sitä vaikeampi heidän on arvioida sinun ikääsi. Aloitin joku aika sitten uudessa työpaikassa ja olen saanut todella hämmentäviä kommentteja kun minun on tulkittu olevan “ensimmäisessä työpaikassa suoraan koulunpenkiltä”. Ruokapöydän lapsikeskusteluihin ei kannata osallistua ollenkaan. Ensinnäkin ne yleensä käsittelevät ikävaiheita ja ongelmia, jotka meillä ovat jo takanapäin ja toisekseen saan vain sääliviä katseita osakseni “odota vaan, kyllä tämä asia sinullekin vielä joskus selviää”. 😉

  Vai että hääpukuja..! Huomasithan siinä samalla sivustolla Evan? Siinä ei ollut avointa selkää. 🙂

  1. Ihan yllättäen tää ikä minutkin “sai haltuunsa” 😀

   Hah, nuo säälivät katseet sai ihan nauramaan! 😀 Ja tuokin on kyllä totta, mie en enää halua ollenkaan edes yrittää arvioida kenenkään ikää…! Kun tuntuu että ei osaa enää yhtään. Kaupan kassalla varmasti pyytäisin paperit ihan kaikilta 😀

   En edes huomannut, pitää mennä tutkimaan! 😀 Kiitos !

 3. Ootko käyny Lidlissä? Luin ainakin jostain niiden mainoksesta, että yksi niiden Suomalainen vientituote on paistopisteissä myytävä ruisleipä ja pitäis olla myynnissä muuallakin kun suomessa. ?

Leave a Reply