Perhe-elämä

Anna täytti 2 vuotta!

Kuopukseni, tuo pienin vauvani, täytti kaksi vuotta lauantaina.

Meillä oli ollut ajatuksia ja suunnitelmia sen suhteen, miten tuota merkkipäivää juhlistettaisiin. Mentäisiin porukalla johonkin kivaan kahvilaan, mistä löytyisi myös sisäleikkipaikka? Tai mentäisiin uimahallille?

Kerrankin kuitenkin kiittelimme sitä, että emme olleet saaneet monesta eri syystä varattua tai sovittua mitään tarkkaa kenenkään kanssa. Tuona merkkipäivänä perheemme suosituin käyntikohde oli nimittäin posliinipytty, ja päivä kului karanteenissa leppoisasti TV:tä tuijotellen sylikkäin.

En jaksanut tehdä edes synttärikakkua. Dan ei antanut minun ruoskia itseäni siitä, muistutti, että ei Anna sitä kaipaa.

Oli meillä kuitenkin lahja.

Sen Anna avasi innosta täristen. Koko homma tallentui videolle, jonka pystyin lähettämään Suomeen perheelle ja ystäville sekä Danin suvulle.

Uutta teletappileluaan Anna on hellästi hyväillyt, halaillut ja toistellut hahmon nimeä. Sekä tanssinut Pain mukana!

Keskiviikkona taudin jo varmasti kaikottua riivaamasta perhettäni, ystävämme Hanlon tuli poikaystävänsä kanssa käymään. He lahjoivat pienimmäistäni Toy Story – pyjamilla ja Pipsa possu – lelusetillä, millä Anna malttoi pitkään jo leikkiä. Hän asetteli Jyriä ja Pipsaa tarkasti keinulaudalle, vaihtoi makuuhuoneeseen tuolin ja sänky kuuluikin olohuoneeseen.. Eniten puuhaa aiheutti kuitenkin Pipsan pihalla kasvava puu. Sitä piti asetella koko ajan uudestaan ja uudestaan paikoilleen!

Jos Anna mitään näistä synttäreistä tulee muistamaan, niin toivottavasti sen, kuinka rakastettu hän on. Kuinka paljon hän saa läheisyyttä ja haleja, kuinka hänen touhujaan seurataan ja kannustetaan ja leikitään mukana..

Ehkä ensi vuonna saisimme järjestettyä jotain “oikeasti” hänelle…
Muistaen, että Elsalle järjestimme ensimmäiset synttärijuhlat hänen täyttäessään 4.

Milloin te järjestitte lapsellenne ensimmäiset “kunnon” synttärijuhlat? Minkäikäinen lapsi oli?

Muistatko itse omia synttärijuhliasi – ja eritoten sitä ensimmäistä?

Aiheeseen liittyviä aikaisempia postauksia

Tagged , , , , ,

10 thoughts on “Anna täytti 2 vuotta!

 1. Syntymäpäiviä meillä vietetään oikeastaan kahdet / lapsi joka vuosi.
  Aluksi oli tietysti vain ne yhdet juhlat jokaiselle, joihin kutsuttiin kummit, sukulaisia ja ystäviä
  – keitä nyt milloinkin pääsi paikalle saapumaan.
  Lasten ollessa neljän-viiden vanhoja kuvioihin ovat tulleet myös nk. kaverisynttärit, eli lastenjuhlat, joita on juhlittu yleensä täällä kotona lapsen ja muutaman hänen ystävänsä kesken. Kaverisynttärit ovat jääneet ohjelmistosta kymmenen-yhdentoista vuoden iässä, mutta aikuisten “kahvikekkerit” järjestetään toki vielä senkin jälkeenkin.

  1. Mie muistan tämän omasta lapsuudestani kans, meillä oli myös kaverisynttärit JA erikseen sukulaisten kanssa kahvittelut!
   Sukulaisten kanssa kahvitteluja en ole osannut ajatellakaan tässä synttärijuhlina, ne on tulleet jotenkin niin “automaattisesti”, että nähdään sukua mitä täällä vain on..

   Mitä nämä vanhemmat lapsoset teillä toivovat synttäreiltä? Kaverisynttärit ovat tietysti jo vähän “lapsellisia” 😀
   Kiitos kivasta kommentista! <3

 2. Voi apua, teidän vauva on jo 2-vuotias! Hämmentävää. Luen postauksesi aina ja huomaan, että aika on jonnekin vain juossut viimeiset 2 vuotta.
  Mutta meillä on juhlittu lapsemme synttäreitä, sukujen ensimmäistä vauvaa huolella ja hartaudella joka vuosi. Tykkään järjestää juhlia. itse muistan hetkiä omista 2-vuotisjuhlista ja 3-vuotislastenkutsut oikeinkin hyvin.
  Onnea 2-vuotiaalle sekä vanhemmille!

  1. VOI IHANA NINNI! <3 <3
   Minua on niin itkettänyt kans kun tämä meidän vauva ei todellakaan ole enää mikään vauva, vaan itsenäisyyttä kovasti harjoitteleva tarmokas neiti..

   Miusta olisi kiva kans järjestää juhlia tässä kotosalla, mutta tässä kämpässä ei ole tilaa! ARGH. Ois ihana kutsua tänne lapset leikkimään ja ja.. No. Ehkä vielä joku vuosi! <3

   VAU! Olen kade siun muistista! Mie en muista omista 3v. synttäreistäni varmasti mitään! 😀
   Kiitos kauheasti Ninni tosi ihanasta kommentista <3 <3 <3

 3. Olemme viettäneet synttäreitä ihan niistä ensimmäisistä alkaen. Jossain vaiheessa saatoimme viettää kolmetkin. Kaverit, päiväkodin kaverit ja sukulaiset. Nyt järjestän enää yhdet. Kaverit menee sukulaisten seassa ja isä viettää lapsille omat oman sukunsa kanssa.

  1. Titiuu – siinäpä vasta onkin ollut järjestämistä, kolmet synttärit! 😮 NOSTAN HATTUA! Onko teillä kotona tarpeeksi tilaa järjestää juhlat siellä, niin että ei sentäs ole tarvinnut viedä juhlia muualle?

 4. Lasten synttäreitä meillä on vietetty suvun kesken jo 1v-juhlista alkaen, johtunee tosin meidän tavasta juhlia nimipäiviä ja syntymäpäiviä (mainio syy saada sukulaisia käymään kylässä). Ekat kaverisyntärit esikoisella oli kun täytti 4v (muistaakseni :D), kuopus saanee kutsua pari kaveria jo täyttäessään syksyllä 4v. Tosin asunnon pienuudesta jouhtuan, ollaan rajattu kavereiden määrä noin viiteen. Tänä vuonna esikoinen halusi kutsua vain pari parasta päiväkotikaveria. Onnea Anna, näyttää jo huiman isolta tytöltä 🙂

  1. Hei ananas – ihana että teillä juhlitaan nimipäivätkin <3 !
   Olisipa kiva verrata asuntojemme kokoa – minusta jo viisi vierasta tässä meillä olisi mahdotonta ! 😀 Mutta meillä onkin tosiaan tosi pieni kämppä. Mitä kaikkea tekemistä olette keksineet pienessä kämpässä järjestää? Onko teillä esim. pihaa, jonne lapset pääsisi temmeltämään, vai ollaanko olohuoneessa..?

   Ja eikö! Yhtäkkiä tuntu siltä kuin tuo venähti venyä pituutta ihan kauheasti 😮

   Kiitos tosi ihanasta kommentista !! <3 <3

 5. En tosiaan muista kyllä ekoja synttäreitä, kuin kuvista :p Lapselle pidettiin 1&2-v synttärit mun ja miehen porukoiden kesken. Ihan mukavasti siinäkin porukkaa. Ensi vuonna synttärit kahdelle ipanalle, mutta meinasin yhdistää ne yhdiksi juhliksi, tylsä äiti 😀 Kaverisynttärit sitten kun lapsi sellaisia osaa kaivata, eli ei varmaan vielä moneen vuoteen 🙂

  1. No mä vedän varmasti kyllä “paremmaksi” olemalla se paskempi mutsi ;D Eli ei mitään “virallista” juhlintaa ollenkaan, mitä nyt tänä viikonloppuna tosiaan käydään sukuloimassa. 🙂 Kuulostaa itseasiassa tosi hyvältä idealta yhdistää juhlat, voi sitten kerralla hoitaa “koko homman” ja jaksaa sitten ehkä panostaa enemmän niihin yksiin isompiin juhliin kuin kahteen erilliseen.. 😀

Leave a Reply