Muut

Jouluterveiset Janikalta Kangasalalta!

Näin yhdeksäntenä päivänä joulukuuta pääsemme lukemaan jouluterveiset 11-vuotiaalta Janikalta Kangasalta!

Janikan perheeseen kuuluu Marjaana-äiti, Anssi-isäpuoli ja Elmeri-veli (17). Janikalla on vaikea epilepsia, minkä lisäksi hänellä on liikuntavamma ja kehitysvamma. Janika on täysin autettavissa oleva pyörätuolilapsi, joka vaatii valvontaa yöaikaan epilepsian vuoksi.

Kaikesta tästä huolimatta Janika on niin prinsessa kuin vain olla ja voi! Janika rakastaa kauniita vaatteita ja auringossa pötköttelyä. Janika inhoaa talvea, eikä hän välitä vesisateestakaan. Sen sijaan hän rakastaa kesäisiä lenkkejä metsässä! Metsässä hän rauhoittuu kuuntelemaan metsän ääniä.

Parhaimpina hoitoapuina arjessa toimivat Janikan oma isoveli Elmeri sekä mummu ja vaari. Kerran kuukaudessa Janika käy Tulppaanikodissa, jolloin Marjaana-äiti voi levätä ja keskittyä Elmeriin ja tietysti myös parisuhteeseen. Janika on alkanut nyt käymään myös isällään, jonka luona hän pääsee viettämään jouluaaton tänä vuonna.

Janika käy koulua, jonne hän kulkee koulutaksilla.

Joulussa on parasta kiireettömyys. Joulun tunnelmaa luovat parhaiten kynttilät, joululaulut ja luminen maisema. Janikan perheessä joulupöytä on perinteinen kinkkuineen, perinnelaatikkoineen ja rosolleineen. Kaikkiruokainen Janika on oikea herkkusuu, joka rakastaa kaikkea makeaa! Hän myös rakastaa kokeilla kaikkea uutta.

Janikalle on tärkeää päästä syliin ja olla lähellä. Vaikka Janika ei kommunikoi puhumalla, on hänen elekielensä hyvin värikästä. Tutut ihmiset osaavat tulkita häntä, esimerkiksi Pirjo Jannikan koulussa.

Janika tykkää olla touhun ja menon keskellä, sillä hän tylsistyy helposti ja hän sen kyllä myös ilmoittaa! Janikan perhe elääkin niin normaalia elämää kuin mahdollista, vaikka se on välillä hankalaa ja raskasta. He liikkuvat paljon luonnossa, urheilevat ja Jannika harrastaa niinkuin muutkin tytöt erilaisten apuvälineiden avulla. He käyvät pari kertaa viikossa hoitamassa hevosta tallilla ja eritoten kesäisin ratsastetaan.

Näihin sanoihin,

Janika ja hänen perheensä toivottavat mitä stressittömintä ja kauneinta joulua sekä rauhallista uutta vuotta 2018!


Jouluterveiset Janikalta Kangasalta – postaus on osa Meriannen joulukalenteria. Meriannen jouluikalenterin jokaisesta luukusta paljastuu erilainen perhe.

Aikaisemmista luukuista on löytynyt

  1. luukku: sydänlapsi Minka ja äitinsä Sarita
  2. luukku: Rivieralla asuva Tuuli-Maaria ja hänen perheensä 
  3. luukku: Syöpään sairastunut Axu Ähtäristä 
  4. luukku: Itävallassa asuva Ilona 
  5. luukku: Konsta-poika Naantalista 
  6. luukku: Irlannissa asuvat Murphyt
  7. luukku: Toisenlaiset äidit” – Mari ja Väinö
  8. luukku: Unkarissa asuva Sanna ja hänen perheensä

Kenenkähän perheeseen pääsemme tutustumaan huomenna kello 07:00?

Tagged , ,

Leave a Reply