Muut

Erjan ja Axun jouluterveiset Ähtäristä

Kolmantena päivänä joulukuuta jouluiset terveiset kajahtavat reippaasti Erjan ja Axun perheeltä Ähtäristä. Tässä on sellainen perhe, joka on oppinut, mikä on elämässä tärkeintä.

Perheeseen kuuluu Erja-äidin ja Axun lisäksi pikkusiskot Emmiina ja Vilhelmiina sekä isäpuoli Matti, joka tekee Erjasta ensi kesän morsiamen. Niin, ja Axulle tärkeät kultainennoutaja Nelli ja kaksi kissaa.

Alexandra eli “Axu” on joulua suunnattomasti rakastava 15-vuotias neitokainen. Tämä räjähtävästi rakastava ja hetkessä elävä iloinen tyttö eli aktiivisen normaalia erityislapsen arkea ja punoili suuria tulevaisuudensuunnitelmia, kunnes vuoden 2016 kesällä hänellä diagnosoitiin parantumaton aivosyöpä. Aivosyöpää vastaan taisteltiin kahden aivoleikkauksen ja sädehoidon avulla, mutta maaliskuussa 2017 todettiin, että kaikki tehtävä on nyt tehty.

Aloitettiin palliatiivinen eli oireita lievittävä hoito.

Erjan perhe on kokenut yhdessä paljon, ja ilman katkeruuden häivääkään he jatkavat hymyssä suin eteenpäin. He elävät hetken kerrallaan tietämättä, kuinka kauan heillä on yhteistä aikaa jäljellä. Axu onkin syntymästään lähtien ollut koko perheen paras henkinen kasvattaja. Hän on opettanut kaikkia elämään hetkessä. Perhe tekee vain niitä asioita, jotka tuovat heille hyvänolon tunteen. Jos se on siivoaminen, niin sitten siivotaan. Ei siksi, että pitäisi siivota.

Tämän upean perheen joulun perinteisiin kuuluu kuusen haku omasta metsästä. Kuusi koristellaan aatonaattona, ja koko kodissa raikuvat joululaulut.

Joulupöydästä löytyvät kaikki perinteiset jouluruoat. Axu haluaa aina kalaa! Tytöt kattavat juhlapöydän joka vuosi eri teemalla ja pöydässä istutaan rauhassa pitkään syömässä ja nauttimassa, niin ruoasta kuin seurasta.

Lasten ja eritoten Axun mielestä joulussa parasta on tietenkin joulupukki!

Tänä vuonna perhe on viettänyt joulun etuajassa, jo syyskuussa. Erjan kotikuvakansioista postaukseen annetut kuvat ovat tuolta joulunvietolta. Toiveissa on, että Axu olisi perheensä kanssa nauramassa vielä tänäkin jouluna.

Joulupukilta Axu toivoi uutta puhelinta, minkä hän saikin syyskuussa vietetyssä joulujuhlassa. Nyt hän toivoo uutta pupukalenteria vuodelle 2018, sillä hän rakastaa tarkistaa joka aamu nimipäiväsankarit ja onnitella sitten kaikki tutut nimipäiväsankarit! Hänen siskojensa joululahjatoiveissa on gopro-kamera.

Erja, Matti, Emmiina, Vilhelmiina ja Alexandra toivottavat teille kaikille mitä ihaninta ja rakkaudentäyteisintä joulunodotusta, joulua ja uutta vuotta 2018!

Jos Axun tarina kosketti sinua, niin 15. päivä huhtikuuta 2018 kello 15:00 voit osallistua Ähtäri-hallissa pidettävään hyväntekeväisyyskonserttiin. Tilaisuuden tuotoilla tuetaan Pohjanmaan alueen syöpälapsiperheitä. Harras toive on, että illan päätähti Alexandra olisi mukana kuuntelemassa illan esiintyjiä. Jos näin ei pääse käymään, niin konsertista muodostunee Axun muistokonsertti.

Konsertista lisätietoja löydät “Eppulit” – facebook-sivulta, eli Pohjanmaan syöpäyhdistyksen Facebook-sivuilta.


Axun ja Erjan jouluterveiset – postaus on osa Meriannen joulukalenteria. Joulukalenterin jokaisesta luukusta paljastuu erilainen perhe

Jo avatuista luukuista on paljastunut

  1. luukku: ihana sydänlapsi Minka ja äitinsä Sarita
  2. luukku: Rivieralla asuva Tuuli-Maarian perhe

Kenen perheestä pääsemmekään lukemaan huomenna kello 07:00….?

 

 

Tagged , ,

2 thoughts on “Erjan ja Axun jouluterveiset Ähtäristä

  1. Liikuttavan ihana idea tämä joulukalenteri!Ei harmita tätä lukiessa yhtään että tänä vuonna jätin suklaakalenterit kauppaan.:-)

Leave a Reply