Infoiskut, Perhe-elämä

Ulkosuomalaisen Netflix: Näin katsot lastesi kanssa suomenkielisiä videoita

Ulkosuomalaisena äitinä kaikki omalla äidinkielellä tuotettu mediamateriaali on mitä kallein aarre. Suomenkielisiä kirjoja ja lehtiä katsellaan lapsen kanssa ihan eri hartaudella kuin paikallisen kirjaston tarjontaa. Youtubea käydään tarkasti läpi suomenkielisten lastenohjelmien toivossa. Olemme Annan kanssa jo katselleet Pikkukakkosta kännykkäni välityksellä täällä Britanniassa (Androidin Play Storesta löytyy sellanen kuin “Lasten Yle Areena”) kuin Youtubesta olemme ihastelleet 4-vuotiasta Kaapoa.

Monen palvelun suomenkieliset videot eivät kuitenkaan näy ulkomailla.

Monessa maassa toimii kuitenkin Netflix.

Kuva – Netflix Media Centre

Tiesitkö, että Netfliksin profiilikielen voi muuttaa asuinmaasta riippumatta suomeksi?

Tällöin jokainen video toistetaan suomeksi, jos suomenkielinen ääniraita on valitulle videolle saatavilla.

Meillä lasten profiili muuttui siis tämän älynväläyksen myötä välittömästi suomeksi, ja olemme Annan kanssa katselleet Pipsa – possun (Peppa pig) tarinoita suomeksi kuin Naperon seikkailuja (Pocoyo) sekä olemme ehtineet katsoa yhden lastenleffankin suomeksi!

Jos katsoisimme koko perheen elokuvan Netfliksistä, voin edelleen videon omista asetuksista vaihtaa ääniraidan englanniksi. Profiilin oletuskielen voi muuttaa milloin tahansa myös uudestaan. Meidän muiden profiilit (Rubyn, minun, Danin) eivät perheen pienempien profiilissa tapahtuneista muutoksista olleet moksiskaan.

Miten?

Mene Netflix-palveluun joko haluamallasi laitteella tai Internetissä. Aloitusnäkymässä, missä on kaikki tilin profiilit, näkyy pienet kynä-symbolit profiilien alla. Klikkaa haluamasi profiilin kynäkuvaa, ja pääset sitä kautta muokkaamaan kyseisen profiilin asetuksia. Sieltä Kieliasetukset, ja valitset valikosta haluamasi kielen. Tadaa! Tehty!

Täällä samat ohjeet Netfliksin omilla nettisivuilla.

Kuva Pixabaysta.

Tämä älynväläys ei ole omani, vaan vinkki tuli vastaan Facebookin uutisvirrassa. Postaus ei ole kaupallinen yhteistyö. 

Halusin jakaa tämän  vinkin teidän kaikkien kanssa tietäen, että blogiani seuraa moni toinenkin ulkosuomalainen vanhempi. Tätä vinkkiä voit hyödyntää myös oman kielitaitosi kehittämisessä – haluatko oppia espanjaa? Vaihda oletuskieleksi espanja. Vain taivas on rajana – tai siis, Netfliksin ääniraitojen kielitarjonta. Kuitenkin!

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia

 

 

 

Tagged , , , , , , , , , ,

1 thought on “Ulkosuomalaisen Netflix: Näin katsot lastesi kanssa suomenkielisiä videoita

  1. HIH hauskaa että teillä katsotaan netflixistä suomenkielistä lastenohjelmaa,meillä katsellaan youtubesta englanninkielisiä.:-D ehkä kielellisen kehityksen takaamiseksi mutta ehkä eniten siksi että englanninkielinen kuulostaa niin kivalta,kerronta on eläytyvämpää.meidän suosikki on netflixistäkin löytyvä Napero/Pocoyo..myös mummukin katsoo!:-D

Leave a Reply