Muut

Miten juuri sinä seuraat blogeja?

Yhtä pitkään kuin olen itsekin blogia kirjoittanut, olen blogeja seurannut. Vuosien mittaan olen blogeja lukenut Bloglovin-sivuston kautta, mutta kuluneen vuoden aikana olen tipahtanut sen kärryiltä. En edes tiedä miksi. Se on uudistunut, ja yhtäkkiä se ei vain tunnu omalta.

Google Analytics kertoo, että tähän minun blogiini klikkaillaan lähinnä Facebookin kautta. Jonkin verran porukkaa tulee mainitun Bloglovinin kautta, mutta myös blogit.fi ja blogipolku.fi löytyvät listoilta. Niitä olen vilkaissut, mutta..

Rakastan lukea blogeja.

On ihanaa uppoutua elämänmakuisiin kirjoituksiin, eläytyä toisen arkeen, oppia ja saada uutta ajateltavaa. Tapojeni mukaisesti vilkuilen blogeja edelleen bloglovinin välityksellä, mutta nyt hakusessa olsi se paras alusta blogien lukemiselle! Joku palvelu, jonka kautta voin kasata (vain) seuraamieni blogien julkaisut samaan paikkaan helposti luettavaksi.

Olisiko se joku rss-syötteeseen perustuva, tai jotain muuta.. Onko se joku kännykkäsovellus, vai nettisivusto?

Miten sinä luet blogeja?

Vinkkaa minulle oma tapasi seurata blogeja!

Ehkä teidän avulla pääsen (taas) valaistumaan. Ehkä löydän jotain uutta, jotain timanttisen hienoa. Tai sitten rakastun uudestaan Blogloviniin.. Mutta tiedän, että te ette jätä minua “pulaan”. Joka ikinen vinkki on tervetullut, joten antaa paukkua!

Kuva Pixabaysta.

 

 

 

Tagged ,

11 thoughts on “Miten juuri sinä seuraat blogeja?

 1. Itse taidan olla todella vanhanaikainen: klikkaan ulkomuistista hakukenttään ne blogit, joita seuraan. Kaksplussan etusivulla käyn myös, ja avaan ne muutamat blogit, joita luen 🙂

  1. Mä arvostan! Miun hatarassa päässä ei mitkään sellaiset pysyisi mielessä sitten, kun hetki blogien lukemiselle tulee – on parempi, että joku palvelu kokoaa ne mulle yhteen paikkaan, että sitten ehdin nopeasti (tai hitaasti nautiskellen tilanteen tullen) lueskella eikä tarvitse yrittää miettiä, että mikä se oli se blogi missä.. 😀 Tietysti selaimet muistanevat myös minne on aiemmin mennyt, eli ei tarvitse koko osoitetta muistaa itse?

 2. Itse muistan seuraamieni blogien nimet tai osoitteet ja suuntaan niiden mukaan aina vierailulle katsomaan, onko uutta luettavaa ilmestynyt. Jos jonkun blogin sisältö karkaa kauaksi omasta mielenkiinnostani tai blogi päivittyy kovin harvoin, se todennäköisesti vain unohtuu mielestäni ja jää seuraamatta.
  Teen siis ikään kuin retken päivittäin blogilta toiselle ja poimin suosikkiluettavani. Joskus löytyy uusia kivoja, joskus joku vanha suosikki vain unohtuu.
  Joku hyvä vanha suosikki tietysti toisinaan myös lopettaa. Sellaistakin sattuu.

  Ja miksi luen?
  Kuluttaakseni aikaa ja oppiakseni uutta. Seuratakseni hetken matkaa mielenkiintositen ihmisten ja kohtaloiden tarinoita.

  1. ARVOSTAN. Itse seuraan niin montaa blogia, että en samalla tavalla osaisi hyppiä osoitteesta osoitteeseen.. Mie tavallaan tarvitsen sen jonkun paikan, joka kokoaa kaikki mielenkiintoiset blogit yhteen paikkaan. Mutta siis – VAU. Jos saan kysyä, niin montako blogia löytyy päivittäiseltä blogiretkeltä?

 3. Ota bloglovinista se karmea bloglovin-kehys pois käytöstä niin blogit aukeavat ihan itsenään eikä siihen kehykseen. Silloin bloglovin on vain paikka, joka pitää kirjaa blogeista, joita luet. Ei tapa, jolla luet.

  1. No siis se kehys on khyl yksi karmeimmista, mitä oon nähnyt! Minua rassaa siinä sekin, että väärää nappia painamalla oon yhtäkkiä hypännytkin blogista ja postauksesta toiseen, kun minä vain halusin siirtyä sivulla alemmas.. Menenkin siis seikkailemaan asetuksiin! Ei ollut tullut mieleenkään, että sen vois ottaa pois päältä….

 4. Mulle paras tapa on se, että saan tuoreet bloggaukset sähköpostiini (kun ei ihan hirveän monta blogia ole seurannassa). Harmi, ettei kaikissa blogeissa ole sitä mahdollisuutta. Joskus käy myös niin, että esim. Bloggerista sähköpostiini tilaama blogi vain lakkaa tulemasta sinne, vaikka blogi jatkaa eloaan. Joten mulla on myös läppärin kirjanmerkeissä talletettuna kaikkien seuraamieni osoitteet, jotta voin välillä käydä niitä tsekkaamassa, kun on aikaa.

  1. Toi on kyllä ihana tapa, sähköposti-ilmoitukset! Bloglovinilla muistaakseni oli tästäkin joku juttu säädöksissä, eli sieltä sai vaikka päivittäin sähköpostiin ilmoitukset.. Mutta minua alkoi ärsyttää jatkuva sähköpostitulva (:D), joten otin ne ilmoitukset pois käytöstä. Tuo kirjanmerkit on kyllä hyvä tapa myös! 🙂

   Kiitos Johanna kivasta kommentista! <3

 5. Täällä kanssa yksi jokseenkin vanhanaikainen. Tallennan ne blogit, joita haluan seurata selaimeen suosikeiksi. Siellä pysyvät tallessa oikein näppärästi nappia painamalla. Toisaalta huono puoli on, kun ei seuraa blogeja minkään portaalin kautta, niin uusia blogeja aika harvoin löytyy tälle “lukulistalle”. Usein päädyn uusiin blogeihin facebookin kautta (kuten aikoinaan tänne) tai jos johonkin seuraamaani blogiin on linkitetty toinen blogi.

  1. Samalla tavalla minäkin löydän uusia blogeja! On ihana vilkaista blogeja, joíta tuttu bloggaaja suosittelee tai linkkaa. Joskus mielenkiintoista otsikkoa/linkkiä tulee klikattua facebookissa, jos ja kun ei blogiin ole vielä aikaisemmin törmännyt.

Leave a Reply