Perhe-elämä

Kirjoita vain: Parkkipaikalla

Lasten kanssa autossa odottelimme isiä takaisin fish & chips – kaupasta. Kunhan Daddy sieltä ruoan kanssa tulisi, ajelisimme grandma’n luokse syömään. Mahani kurni, lapset olivat levottomia. Aurinko laski ja kiireisellä parkkipaikalla kävi vilinä.

Naperot turvaistuimissa tuijottelivat kuitenkin minua. Elsalla ei implantit pysyneet paikoillaan ollenkaan, niin heilui pää innokkaasti puolelta toiselle. Nojailin masu selkänojaan ja juttelin lapsilleni. Lauloin suomeksi ja englanniksi, taputtelin käsiä ja silittelin pieniä nokkia. Palkaksi sain pieniä tirskahduksia sekä hymyjä. Pitelin pari sekuntia Elsan ja Annan käsistä kiinni. “Minun poikaset,” hellittelin. Elsa kiekaisi riemukkaasti, Anna tuijotti kuin odottaen jatkoa. Siinä tilanteessa pieni sydämeni pakahtui taas rakkaudesta. Vaikka kädet olivat täynnä tekemistä ja nälissäni yritin viihdyttää katrasta pienessä tilassa, oli jotenkin vain.. niin ihanaa olla lasteni kanssa. Ei haitannut yhtään laittaa itseäni likoon, piiloutua penkin taakse hypätäkseni sieltä yllättäen taas esiin, kun palkaksi sain Annan nauramaan kippurassa. Ei haitannut yhtään venyttää hartianseutua, jotta ylsin kuskin paikalta silittämään Elsan tukkaa niin että se ensin peitti hänen kasvonsa ja sitten taas pois silmiltä. Palkaksi Elsa kiekaisi riemusta.

Silti Daddyn ilmestyminen huumaavasti tuoksuvien kalojen ja perunoiden kanssa oli tervetullut näky. Annakin sanoi että “Dad-diiiii!”


Kirjoita vain” on juttusarja, jonka pääpointti on punaisen langan puuttuminen. Näillä postauksilla ei itsessään ole tarkoitusta, sanomaa tai tärkeää viestiä. Ne ovat kuvauksia arjesta, tunnelmia, mitä vain, mille ei muuta ”julkaisupaikkaa” ole. Sitä kuuluisaa höpöhöpöä.

Juttusarjassa aikaisemmin julkaistu:

 1. Kun mummi ja ukki lähtivät
 2. Rajamailla
 3. Rakkaudenosoitus
 4. Lusikassa
 5. Kesäkintut ja Kikatusmaatti
 6. Päämäärä tuntematon
 7. En mä suinkaan kun sipuli
 8. Onni ei tallennu kameralle
 9. Grandma:n tyttö
 10. Sunnuntaipiknikki 
 11. Talo-ostoksilla
 12. Opettelemme jakamaan yhdessä
 13. Riitelevät äiti ja isi 
 14. Samurai ja raukeaa rakkautta 
 15. Nukkumisen 101
 16. Vastakohtien äiti
 17. Eristyksissä

Tagged

Leave a Reply