Perhe-elämä

Viikon kiitollisuus #1: Englannissa saa Aura-juustoa

Onko muita, jotka vajoavat synkkyyteen kesän häviämisen myötä? Kun se kauan odotettu kesä kuolee silmien edessä, puun lehdet tippuvat, kauniin ruskan jälkeen maailma tummuu. Samalla mieli. Väsyttää, kun herätyskellon soidessa ei enää aurinko paistakaan, vaan ulkoa tervehtii synkkä pimeys.

Minä päätin pitää kiitollisuuslokia, ihan vain omaksi ilokseni sekä teidän kiusaksi ja inspiraatioksi. Että valonmäärän vähetessä ei kuitenkaan ilo arjesta häviä mihinkään, tai sen huomioiminen.

Viikon jokaisena päivänä kirjoitan ylös syyni kiitollisuuteen, ja julkaisen listan sunnuntai-iltaisin.

Maanantai:

Nukuin päikkärit Elsan kanssa tiukassa haliotteessa. Olin niin kiitollinen siitä, kun esikoiseni minulle niin hymyili, kun kiedoin käteni hänen ympärilleen, miten hän sitten huokaisi, rentoutui ja nukahti. Siihen oli itsekin hyvä nukahtaa.

Tiistai:

Kun olo parani, oli akka ihan eri! Sen huomasi koko poppoo. Eritoten perheen iskä, joka sai äiskän takaisin mukaan perheen arjen pyöritykseen. Illalla keittiö kiilsi, blogista löytyi uutta luettavaa ja lapset nukkuivat tyytyväisesti pedeissään.

Suorittajamutsi taputteli itseään päähän ja muistutti olemaan kiitollinen itselleen hyvin tehdystä työstä.

Keskiviikko:

Elsalla alkoi tänään koulu – kesäloma on ohitse! Hakiessamme Elsaa koulusta istuimme opettajan kanssa vierekkäin ja vaihdoimme kuulumisia, ilman kiireen tuntua. Siitä jäi niin hyvä mieli, on opettajalla niin henkilökohtainen ja välittävä kosketus työhönsä, oppilaihinsa ja heidän perheisiinsä. Tuntui ihan siltä, kuin olisimme menneet toiseen kotiin…

Torstai:

Kävimme tänään Annan ja “Auroran” kanssa etsimässä metsästä Gruffaloa! Auroralla ja Annalla on ikäeroa vain kuukauden verran, joten heidän touhujaan oli ihana seurata. Sekä erityisopettajaksi kouluttautuvan äidin kanssa ihana jutella.

Näistä kahdesta tytöstä kirjoitin jo perjantaina, kun he opettelivat jakamista yhdessä 
Gruffaloa eli suomeksi Mörkyliä olemme aikaisemminkin etsineet: Lasten kanssa Gruffalo-metsäretkellä 

Perjantai:

Siitä britanniansuomalaiset – fb-ryhmässä huhuttiin. Tescoon olisi tulossa suomalaisia tuotteita, aivan niinkuin Tescon tuotteita olisi vastavuoroisesti pian saatavilla Suomessa. Tescossa käydessäni aina kuikuilin hyllyjä sillä silmällä. Sitten siitä minulle täällä blogissa vinkattiin, ja tilaisuuden tullen ryntäsinkin käymään Tescossa.

Siellä se oli. Tescon omiin kääreisiin piiloutuneena “kermainen sinihomejuusto” eli “Creamy Blue Cheese”, joka löytyi “Free from” – osastolta. Tuoteselosteessakin kerrottiin tuotteen olevan Suomesta ja suomalaisesta maidosta tehtyä. Kaahailin kotiin tuon kallisarvoisen löydön kanssa ja istuimme Danin kanssa pöydän ääreen tuon juustopökäleen ympärille. Avasimme paketin, maistoimme.

Pyydän anteeksi jo tulevaa kielenkäyttöäni: mutta oli se perkele Auraa!

Lauantaina piti Tescoon mennä uudestaan juustoisille ostoksille! Niin, ostin nämä näkkäritkin Tescosta.

Kyseiset tuotteet Tescon nettikaupassa:

Lauantai:

Aamuauringossa kävelimme Hengisbury headilla ja katselin näitä kahta veljeä sekä Rubya ja Annaa. Käsi kädessä he tutkivat rapakot ja kiipesivät korkeiden mäkien päälle, juoksivat kikatellen nurmikolla ja me aikuiset harjoittelimme kielenkantojamme hihkuessamme katraamme perään.

Olin niin kiitollinen meidän autosta, joka mahdollistaa tällaiset reissut. Ilman autoa emme pääsisi sukulaisten kanssa näille kävelyille upeisiin maisemiin, kun pelkästään paikalle saapumiseen yleisillä tuhrautuisi yli tunnin verran aikaa.. Yksityisautolla paikalle ajeli parissakymmenessä minuutissa, eikä tarvinnut vaihtaa menopeliä välillä ja odotella seuraavaa kuskia.

Sunnuntai:

Touhukkaan päivän päätteeksi onnelliset ja tyytyväiset lapset täyttävät auton takapenkin. Olemme kotimatkalla Julia’s housen talolta, missä Elsa leikki koko päivän tuttujen hoitajien kanssa. Hän oli muun muassa askarrellut tehdä hiuspannan, jonka me annoimme hänen isosiskolleen Rubylle. Ruby taas oli viettänyt Night at the museum – elokuvan mukaisesti yön eräässä museossa Julia’s housen sisarustiimin kanssa ja näin sunnuntaina he olivat käyneet vielä ihastelemassa Stongehengeä. Poistuessaan bussista hänen ensimmäiset sanansa minulle olivat, että hän oli saanut tällä reissulla uuden ystävän!

Tästä kaikesta Julia’s housen tarjoamasta ohjelmasta kiitti myös kuvassa isosiskon käteen nojaava Anna, joka oli saanut molemmat vanhempansa itselleen koko päiväksi. Eikä siinä vielä kaikki – vanhemmat veivät hänet sisäleikkipaikkaan, missä hän sai kiipeillä, hyppiä, heitellä palloja ja laskea liukumäkeä lähes kahden tunnin ajan!

Tänään olen kiitollinen Julia’s housesta. Miten paljon he meitä auttavatkaan, jotta voimme tarjota näille kolmelle ihanan lapsuuden.

Niin, mikä Julia’s house?


Pidätkö sinäkin blogissasi kiitollisuuslokia? Jätäthän linkkisi minulle, niin tulen vilkaisemaan sinun syitäsi kiitollisuuteen! Tai jos lähdit minun inspiroimanani kirjaamaan kiitollisuuttasi muistiin ylös blogissasi, ilmiannathan minulle blogisi linkin!

Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Viikon kiitollisuus #1: Englannissa saa Aura-juustoa

  1. Tähän haasteeseen on helppo tarttua.
    Oikeastaan vähän liiankin helppo kun täällä vielä(kin) eletään uutuudenviehätyksessä ja kaikki tuntuu niin mahtavalta. (Tosin luulen että tämä viehätys tulee kestämään hyvinkin pitkään)

  2. Tämä oli mahtava postaus! 🙂 Otsikolle naureskelin, ei ole mainittu tuote minun juttuni. Sinun juttusi sen sijaan on ja tiedän, kuinka ihana ja tärkeä juttu Aura-juusto sinulle on!

    Nuo leivät muuten ovat hapankorppuja, ei näkkäreitä. 😉

    Tescon tuotteita on saanut Suomesta Prismasta jo useamman kuukauden. Juurikin noita Free from -tuotteita sekä monenmoisia herkkuja, kuten suklaakeksejä ja jäätelöitä. Ne tuovat aina teidän perheenne mieleen kun hyllyn ohi kävelee. Siis koska asutte Englannissa ja kyseessä on niin tunnettu brittibrändi. Ei siksi, että herkuttelisitte niin paljon. 🙂

    Ihan vielä ei täällä ole se aika, että pitää herätä pimeään. Tulossa on…

Leave a Reply