Muut

Q&A: Mitkä fiilikset Brexitistä?

Voi apua, teiltä tuli tosi ihanasti kysymyksiä! Päätinkin tehdä vastauspostauksen osissa. Toivon, että viikonloppuna ehtisin videolle kuvaamaan muun muassa sitä, kun pälätän englanniksi. Koska sitä toivoitte, niin sitä myös saatte!

Mutta sitä herkkua odotellessa…

Kuunteletko musiikkia? Millaista? Minkä kielistä? Suosikkiartistisi? Entä suosikkikappale?

– Maria

Musiikki soi aina ajaessani ja eritoten kirjoittaessani. Kirjoittaessani minulla soi yleensä Inspiraatio-soittolistani Spotifysta. En kuuntele kovinkaan paljoa suomenkielistä musiikkia enää, vaikka seuraankin Spotifysta muutamaa suomenkielistä soittolistaa ihan vain pysyäkseni ajantasalla Suomen musiikkimaailmasta. Auttamattomasti olen kyllä siltä kärriltä tipahtanut.. Minusta on tullut myös vanha. Uusimmista uusin musiikki on minulle ihan tuntematonta myös. Mikä Despacito? Hä? Mistä ne minun facebookin seinällä horisee?

Kuuntelen hyvin paljon englanninkielistä musiikkia. Kuuntelen piristävää, iloista, kaunista musiikkia. Sellaista, joka ei särje minun korvia. Kuten heviä. Amorphista, Nightwishiä, The Rasmusta. Sellaista. Mutta ehkä eniten kuitenkin Lindsey Stirlingiä, The Family Silveriä, Mumford & Sons’ia.. tai esimerkiksi näitä:

Minun lempibiisejäni juuri nyt:

Josh Vietti: Black and Yellow

Badly Drawn Boy: Silent Sigh

Seth Lakeman: Lady of the Sea

David Garrett: Explosive

JA SIIS TÄÄ. Tämä syleilee, säväyttää ja herättää:

Rag’n’Bone: Human

Luetko kirjoja? Mitkä ovat viisi suosikkikirjaasi tai -kirjasarjaasi?

– Maria

Nuorena tyttönä luin hyvin paljon kirjoja, ja esimerkiksi viime vuonna Elsan sairaalapedin vieressä istuskellessa tuli luettua kirja jos toinenkin. Elsan kotiutumisen jälkeen en ole saanut yhden yhtä kirjaa luettua loppuun asti! Olkoon se sitten tämä turruttava väsymys. Halua on. Kirjojakin tuossa odottamassa.

Lempikirjojani:

Torey Haydenin Tiikerin lapsi, jonka luin jo nuorena likkana.
Jodi Picoultin tuotanto – hänellä on käsittämätön taito saada tarinoidensa henkilöt eloon, hänen tarinoihinsa suorastaan hukkuu, niin kova on imu.
Elizabeth Gilbertin “Eat Pray Love – omaa tietä etsimässä” on minulle tärkeä teos, jonka luin vuosia sitten.

Rakastan myös “hömppää”! Siis sellaisia kirjoja kuin “One Day” David Nicholls’ilta (suomeksi “Sinä päivänä”) tai Cecelia Ahernia tai Marian Keyesia.. Sellaista turvallista, mukaansatempaavaa, ihanaa, romanttista.

Olisiko sinulla suositella minulle tämän perusteella jotain kivaa luettavaa?

Kuva Pixabaysta.

Ikävöitkö Suomea? Jos ikävöit niin mitä kaipaat eniten? Kuinka “hoidat” ja helpotat ikävääsi?

– Muikku

Ikävöin. Minulla on ihan hirvittävä ikävä vanhempiani, siskojani ja siskontyttöjäni. Antaisin mitä vain, että saisin halia ystäviäni, jotka tänä kesänä ovat jo menneet naimisiin tai menevät nyt viikonloppuna. Haluaisin istua vanhempieni laiturilla ja haistella sitä syksyillan tuoksua. Toisin sanoen suurin tuskani liittyy ihmisiin, jotka asuvat niin kaukana.

Lievitän ikävääni whatsapp-viesteillä. Laittamalla hassuja kuvia minun arjestani ja nauraessani vastausviesteille. Parasta on juuri ne kuvat, mitä vanhempanikin laittavat omasta arjestaan. Kissojen hassuista ilmeistä tai siitä, mitä heillä tänään syötiin. Se tarjoilee minulle sellaisen illuusion, kuin he olisivatkin ihan tässä kosketusetäisyydellä. Skypetys auttaa myös.

Kaapista löytyy myös Fazerin sinistä, jota ystävämme Leena meille toi. Se on sille pahan hetken varalle. Haen kaappeihin yleensä myös näkkäriä, mitä täältä saa nykyään esim. Asdasta. Tescosta pian testaan tätä sinihomejuustoa, joka on valmistettu Suomessa – onko se siis aurajuustoa eri kääreissä? (Kiitos Krisse!)

Minä ja perheeni Suomessa 2015.

Teit aiemmin hyvän postauksen Brexitistä. Mitkä on fiilikset asian suhteen nyt?

– Muikku

Olen strutsi ja työnnän pään pensaaseen. Suljen silmät kaikilta uutisartikkeleilta, jotka kertovat Home Officen lähettämistä “Lähde maasta tai mene vankilaan” – kirjeistä. Toisin sanoen, aloitan lukemaan, panikoin ja lopetan lukemisen. Yritän olla lukematta artikkeleita Brexitistä. Koska mitä enemmän luin ja tutkin, sitä enemmän kangistuin kauhusta. Mikä hurjinta, kenelläkään ei ole vieläkään mitään konkreettista käsitystä siitä, mitä tuleva tuo. Kaikki on edelleen niin auki. Kesäkuun äänestyksen tuloksetkin sen osoittavat. Miten niin pääministeri, jonka pitäisi olla luotsaamassa maata Brexit-solmujen lävitse, joutuu tekemään töitä pelkästään sen eteen, että pysyy pääministerinä?

Pelottaa.

Kysymyksessä mainittu postausOpen letter for all in deciding positions dealing with Brexit (Englannin jälkeen löytyy suomeksi kirjoitettu osio)

Miltä sinusta tuntui muuttaessasi Englantiin?

– Anitta

Mitäköhän tästä oikein tulee? Olenkohan minä ihan hullu, kun vasta vuoden olen miehen tuntenut ja nyt hänen luokseen olen muuttamassa? Vielä vatsa tomerasti pystyssä?

Heikkoina hetkinä kyseenalaistin. Raskaushormonit eivät varmasti asiasta tehneet yhtään sen helpompaa, koska kaikki tunteet suorastaan moninkertaistuivat. Järjestellessäni tänne muuttoa minua pelotti enemmän. Onneksi äiti ja siskoni lähtivät mukaan saattamaan, ja se oli ihanaa. Heidän lähdettyään moni asia tuntui niin kovin vaikealta. En meinannut saada edes kännykkään liittymää täällä!

Näistä vaikeuksista avauduin muun muassa täällä.

Toisin sanoen.. Olin innoissani, kauhuissani, peloissani, rakastunut ja niin raskaana.

Minä ja Dan ihan alkuaikoina <3

Mistä lempinimesi Meriannen on lähtöisin? Mistä se oikein on keksitty ja kuka sen keksi?

– Lyydia

Se on vanha nimimerkkini ajoilta, jolloin hengasin Internetissä foorumeilla. Itse minä sen siis kehitin. Siihen liittyi vahvasti vapaudenkaipuuni, olinhan teinityttö pieneltä paikkakunnalta. “Meri” symbolisoi minulle voimaa ja vapautta, miten merta pitkin pääsisi minnepäin palloa vaan. “Annen” oli sitten siihen vain lisäys. Jostain syystä nimimerkki on aina ollut “Meriannen“, enkä osaa edelleenkään kirjoittaa sitä muotoon “Merianne”. Mutta “Meriannenin mielestä” kuulostaa taas ihan liian monimutkaiselta!

Olitko aikaisemmin suunnitellut pysyvästi ulkomaille muutosta? Jos et olisi muuttanut Englantiin, missä haluaisit asua juuti nyt?

– Vilma

Olin huvitellut ajatuksen kanssa, kuvitellut eläväni hulppeasti tropiikissa, sademetsässä. Tai Espanjan auringossa. Danin tavattuani puhuimme Suomeen muutosta, ja se oli tosiaan alkuperäisissä suunnitelmissamme. Ensin asuisimme täällä Englannissa muutaman vuoden, kunnes Danin esikoinen Ruby olisi tarpeeksi vanha päättämään itse, missä haluaisi asua. Mutta Elsan vammaisuus tekee asioista monimutkaisempaa – täällä on esimerkiksi niin erinomainen koulu Elsalla, mitä olisi vaikea korvata Suomessa.

Mutta jos emme asuisi Englannissa, asuisimme Suomessa.

Mikä on lempivärisi?

– Anitta

Aiemmin se oli ehdottomasti punainen. Sellainen heleän kirkas punainen. Nyt tykkään kuitenkin rauhoittavasta vihreästä ja sinisestä myös. Mistään väristä ei sellaisia tummia sävyjä, vaan raikkaita!

Ja vielä..

Olet monesti sanonut että haluaisit kirjoittaa ammatiksesi. Oletko miettinyt koskaan että olisit itsenäinen bloggaaja jälleen?

– Sannukka

Ei se ajatus ole minua hyljännyt. Se vaatisi minulta kuitenkin niin paljon enemmän kuin mitä minulla juuri nyt on antaa. Nyt voin keskittyä pelkästään sisällöntuotantoon, kun taas itsenäisenä bloggaajana minun pitäisi tehdä ihan kaikki itse, teknisestä puolesta aina ulkoasuun. Ehkä sitten, kun aikaa on taas enemmän? Ehkä sitten, kun saan hyvät yöunet nukuttua? Toisin sanoen, se on edelleen yksi mahdollisuus.

Mutta toisaalta. Tykkään Kaksplussasta. Tykkään kirjoittaa täällä!

Tähän on hyvä lopettaa tältä kerralta.. Vielä jäi vastattavaa, kuten mitä töitä tekisin, jos en olisi kotona hoitamassa Elsaa…  Kiitos jo näistä!

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia:

 

Tagged , , , , , ,

4 thoughts on “Q&A: Mitkä fiilikset Brexitistä?

  1. Kannattaa lukea jojo moyesin kirjoja jos et ole vielä lukenut. Sopivasti hömppää, mutta samalla ihania rakkaustarinoita ja vähän synkempiäkin aiheita 🙂

  2. Mä haluaisin esittää vielä pari kysymystä, jotka liittyy myös omaan elämään. Mainitsit joskus Rubya käsittelevässä postauksessa että välisi Rubyn äitiin eivät ole sellaiset kuin haluaisit? Millaiset ne ovat ja millaiset haluaisit niiden olevan?

    Monesti olet myös maininnut, että Briteissä on asiat hyvin mitä tulee erityisperheiden avunsaantiin. Miten koet asian olevan Suomessa olevan ja mistä käsityksesi johtuu? Tähän voin lisätä oman kokemuksen siitä, että Suomessa on tukea saatavilla. Ei nyt autoa sentään, mutta taksikyytejä yms.. 🙂

    Viimeiseksi, mutta missä on Hanlon?

  3. Sori… Brexitista vielä jatko kysymys. Oletko ajatellut/voitko hakea Britannian kansalaisuutta? Jotkut ystäväni ovat tehneet niin. He tosin ovat asuneet maassa jo todella pitkään ( en tiedä onko siinä jotain säännöstä kuinka kauan maassa täytyy asua ennen kansalaisuuden hakemista)

    Joka tapauksessa- eiköhän asiat jotenkin selviä??.

Leave a Reply