Infoiskut

“Pitäis kieltää lailla noiden syntyminen”

Tätä postausta varten tarvittiin keskiyön pimeät tunnit ja vahva sokerihumala. Enkä silti täysin pysty käsittämään ihmisten julmuutta ja ajattelemattomuutta.

Tämä sattuu ihan liian lähelle. Onhan esikoisenikin vammainen. Hän on videolla näkyvän Kasperin kanssa samanikäinen. Toisin kuin Kasperi, minun lapseni ei ole kohdannut samaa julmuutta. Tai ehkä meillä on vain käynyt ihan mielettömän hyvä säkä tähän mennessä. Tuntuu ihan uskomattomalta, että joku saattaisi oikeasti sanoa noin vammaiselle itselleen tai tämän läheiselle.

Kuka tahansa voi vammautua ihan milloin tahansa.

Ei siihen tarvita kuin tekstaaminen auton ratissa tai huolimaton askel rappukäytävässä. Tai verenkiertohäiriö aivoissa.

Tai kuten minun lapseni (kuvassa) tapauksessa, siihen ei tarvittu kuin verenkiertohäiriö istukassa. Istukka veti syntymättömästä lapsestani enemmän verta pois kuin mitä antoi takaisin. Kohtukuolema oli lähellä, mutta meillä kävi tuuri. Elsa jäi henkiin.

Ja on nyt yksi onnellisimmista lapsista, jonka tiedän. Hän, joka juuri valitsi itselleen uuden koulurepun, hän, joka on juuri suorittanut ensimmäisen kouluvuotensa liikuntavammaisten lasten erityiskoulussa. Hän, joka rakastaa siskojaan ja jumaloi isäänsä. Hän, joka voisi katsella koko hereilläoloaikansa ajan Futuramaa. Hän on kuuro, joka rakastaa musiikkia. Hän on näkövammainen, joka rakastaa katsella televisiota ja akvaarion kaloja. Hän on liikuntavammainen, joka rakastaa uimista.

Hän on vammainen lapsi.

Elämä yllättää – on Invalidiliiton kampanja,

jolla taistellaan ennakkoluuloja vastaan ja kerätään varoja, joilla autetaan esimerkiksi vammaista lasta elämään niin normaalia lapsen elämää kuin mahdollista. Tarkista täältä, miksi jokainen lahjoitus on tärkeä.

Klikin säästäjä: Koska jokainen lapsi on tärkeä.

Kiitos, että lahjoitit. Kiitos, että sinäkin taistelet ennakkoluuloja vastaan.

Kampanja: Elämä yllättää

Ps. Videolla näkyvä ihana pojan äiti kirjoittaa blogia nimeltä Pienen pojan elämää.

Aiheeseen liittyviä aikaisempia postauksia

Tagged , , ,

2 thoughts on ““Pitäis kieltää lailla noiden syntyminen”

  1. Jokaisella syntyneellä lapsella on oikeus elää mahdollisimman hyvää elämää! Se on selviö! Myös vanhuksella ja kaikilla on sama oikeus! Ihmettelenkin, että edelleenkin on melkein taisteltava oikeuksista. (aloitin -70-luvun alussa). Minulla on kaksi lasta ja molemmat ovat kuolleet. Heidän ja monen muun tauti on ns. suomalaista tautiperintöä, joka on perintönä molemmilta vanhemmilta.
    Tällaisissa tapauksissa olisi hyvä, ettei oltaisi sinisilmäisiä suvussa, vaan tutkittaisiin, “jatkanko sairautta” vai en. Se on myöhäistä sitten, kun vaikea sairaus on todettu.
    Elämä on onnellista ilman vammaisia lapsiakin! Kukaan ei ole kuitenkaan ottamassa pois heidän paikkaansa. Terveet lapset ovat yhtä ihania. Ei lapsi ole ihana, kun hän on vammainen. Hän, joka on ihana, ON ihana!
    En toivo kenellekään niin vaikeaa ja raskasta elämää kuin heidän sairautensa tuotti! Kärsin heidän kärsimyksistään ja yritän selviytyä niistä. Nimim. Kärsimys ei ole ilo.

Leave a Reply