Perhe-elämä

Kirjoita vain: En mä suinkaan kun sipuli

Tiskasin ja itkin.

Kämpässä raikui lasten riemu. Anna kiljui riehakkaasti, leikkihän hän piilosta isoimman siskonsa kanssa. Ruby piiloutui pikkusiskoltaan keittiön oven taakse ja peitti suunsa käsillään epätoivoisesti, ettei vain nauraisi. Hän oli suorastaan pakahtua tukahdettuun nauruunsa, kun Anna oli jo niin lähellä, muttei nähnyt häntä. Kun Anna isosiskonsa lopulta huomasi, hän sanoi ilahtuneen innokkaasti “BUU!” (“Peeka-boo” – Kukkuu englanniksi). Ruby nauroi kaksinkerroin lattialla.

Samaan aikaan Elsa leikki Julia’s housen kanssa olohuoneessa. Hän nauroi selkä mutkalla, koska yksi hoitajista löysi oikein hyvän kutkukohdan.

Itkin, koska olin niin onnellinen. Itkin, koska olin niin katkera.

Piiloset vaihtuvat hippaan. Kesken kahvimukin putsaamisen tunnen hennon kosketuksen polvitaipeissani. Kuopukseni on juossut jalkojeni väliin “turvaan”, vain kirmatakseen taas matkaan. Muistan, kuinka itsekin pienenä tyttönä juoksin äidin helmoihin leikkien huumassa. Pyyhin kyyneleen keittiöpyyhkeeseen.

Pissatessani sen ensimmäisen plussan tikkuun, juuri tällaisista hetkistä haaveilin. Kun talossa raikuisi nauru, lapseni pörräisivät leikeissään ympärilläni. Kuinka minun luona käytäisiin tasaamassa hengitystä, ehkä hengästyneesti raportoitaisiin leikin kulusta. Juuri niinkuin Ruby teki nyt, selitti kädet heiluen hippaleikin tapahtumia.

Miten onnellinen olinkaan Rubyn puolesta, että hän pääsi kokemaan tämänkin. Pikkusiskon perässä juoksemisen, tälle asioiden opettamisen tanssiliikkeistä pottaharjoituksiin. Kun kaikesta siitä hän jäi paitsi Elsan kanssa, mikä on jotain, mistä hän on jutellut vain ystävällemme Hanlonille.

Kun en voinut enää peitellä kyyneleitä, otin esille leikkuulaudan ja sipulit. Kukaan ei ihmetellytkään punoittavaa ja itkusta turvonnutta naamaani.


Kirjoita vain” on juttusarja, jonka pääpointti on punaisen langan puuttuminen. Näillä postauksilla ei itsessään ole tarkoitusta, sanomaa tai tärkeää viestiä. Ne ovat kuvauksia arjesta, tunnelmia, mitä vain, mille ei muuta ”julkaisupaikkaa” ole. Sitä kuuluisaa höpöhöpöä.

Juttusarjassa aikaisemmin julkaistut:

Tagged , , , , , , ,

1 thought on “Kirjoita vain: En mä suinkaan kun sipuli

Leave a Reply