Perhe-elämä

Miten taaperon saa pitämään aurinkolaseja?

Aurinkolasit on saatu ipanaiselta. 

Anna on jo rikkonut ainakin kahdet aurinkolasit, koska niitä piti venytellä sangoistaan ja heitellä lattialle. Aurinkolasit eivät vilkkaan lapsen päässä saaneet pysyä ollenkaan, ei ennenkuin tuli ipanaiselta vaunulokerikon kanssa babiators-aurinkolasit.

Annoin ne Annalle tutkittavaksi. Hän välittömästi venytteli sankoja ja totesi, ettei tämä menekään rikki. Sitten hän itse yritti laittaa lasit nenälleen.
“Äiti voisi auttaa, laitetaan aurinkolasit paikoilleen,” sanoin ja autoin lasit paikoilleen. Kengät olivat jo jalassa, joten avasin ulko-oven. Lasit saivat olla päässä aina autolle asti.

Ajelimme rannan lähettyvillä olevaan leikkipuistoon, missä Anna pääsisi tutustumaan hiekkaleikkeihin, kuluttamaan housujensa takamusta liukumäessä ja kiikkumaan. Aurinko paistoi kirkkaasti. Ennenkuin nostin Annan pois autosta, annoin hänelle taas aurinkolasit käteen. “Äidilläkin on aurinkolasit, katsopa,” sanoin ja osoitin tummia lasejani. Anna vilkaisi minun arskoja ja yritti taas laittaa omat lasit itse päähän. Ylösalaisin.

Puistossa leikin huuma vei, ja aurinkolasit pysyivät suurimman osan ajasta päässä. Vain kerran kävin ne noukkimassa hiekkakasasta ja silmiään siristelevä taapero hyväksyi rillit takaisin nenälleen.

Lasit istuvat lapsen päähän kuin ne olisivat nimenomaisesti minun lapselleni suunniteltu. Babiators-lasien kautta ymmärsinkin, että ne halvemmat aurinkolasit eivät olleet oikeanmallisia tai -kokoisia lapselleni. Ne saattoivat siten painaa, ehkä tuntua oudolta. Siksi niitä viskottiin pois nenältä.

Nyt Anna menee nämä kevyet aurinkolasit päässään aivan selkeästi niiden olemassaolon kokonaan unohtaneena.

Ipanaisen nettisivuiltakin tästä luin, ja asiasta muistutteli myös aurinkolasien pakkaus. Babiators uskoo nimittäin tuotteeseensa niin paljon, että laseilla on vuoden kestävä takuu rikkoutumisen ja katoamisen varalle. Ei tarvinnut kuin mennä Babiatorsin nettisivuille ja ladata sinne parit tarvittavat tiedot viivakoodista ostopaikkaan, ja sähköpostiin tuli rekisteröitymisvahvistus. Näin lasit on “suojattu” vielä varuilta tältä tuholaiseltani… 

Takuun ansiosta olenkin uskaltanut ottaa lasit mukaan kaikkialle. Muun muassa purjevenereissulle!

Näin minä siis onnistuin yhtälössä energinen taapero + aurinkolasit:

 1. Näyttämällä esimerkkiä, eli laitoin omat aurinkolasit päähäni hänen edessään
 2. Kertomalla, miksi aurinkolaseja pitää pitää päässä
 3. Kehumalla, kun aurinkolasit ovat hänen päässään
 4. Harhauttamalla – eli heti kehujen jälkeen sukelletaan puuhailun huumaan!

Aikaisempien lasien kanssa harhautus ei toiminut kuin hetkeksi, leikinkin keskellä lasit lensivät kaaressa pois. Babiators-lasit ovat olleet ainoat, mitkä Anna on antanut nenällään pysyä.

Vielä ehdit osallistua vaunulokerikon arvontaan!

Käy osallistumassa täällä.

Alekoodi Ipanaiselle on voimassa 31.7.2017 asti!

Koodilla merianne15 saat -15% alennuksen yhdestä vapaavalintaisesta tuotteesta, poislukien lahjakortit ja kirpparijaksot. Ipanaisen verkkokauppaan pääset tästä!

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia

Babiators-aurinkolasit on saatu Ipanaiselta.


Anna didn’t like wearing sunglasses before. She has even managed to break two pairs of them! These Babiators-sunglasses that we got from Ipanainen.fi – store are bendable (Anna hasn’t been able to break them) and lightweight, so Anna forgets about them.

Tagged , , , ,

7 thoughts on “Miten taaperon saa pitämään aurinkolaseja?

 1. Mieleeni heräsi heti vastakysymys otsikkoosi: miksi ja mihin taapero tarvitsee aurinkolaseja?

  Selvää vastausta niiden hyödyistä ja haitoista en ole vielä mistään löytänyt, mutta käyttämättömyyttä perustellaan esimerkiksi sillä, että kehittymätön silmä tarvitsisi harjoitetta vaihtuvista valonmääristä “tasaisen hämärän” sijaan. Itse en ole asiantuntija, joten en uskalla ottaa kantaa.

  Ymmärrän taaperonkin suojaamisen paikoissa, joissa auringon häikäisyltä ei luonnollisestinpääse itse karkuun, siis esimerkiksi autossa. Sielläkin asian voi hoitaa lasien sijaan vaikka aurinkoverholla. Samoin esimerkiksi rattaissa toimii hyvin vaikka lippalakki tai rattaan oma kuomu.

  Silmien suojaus merellä tai hangella onkin jo asia erikseen.

  1. Tosi hyvää pohdintaa ja kysymykseesi annoit itsekin jo hyviä vastauksia! Itse en ole asiaa näin pitkälle miettinyt, mutta ansiostasi pohdin vähän lisää (kiitos <3). Minä olen huolehtinut, että lapsilla on aurinkolasit vähintään silloin, kun pitäisin itsekin aurinkolaseja. Autossa on ikkunoissa varjostimet, joten siellä en ole niin tarkka, mutta tosiaan rannalla/merellä/aina kun itseäkin häikäisee, olen yrittänyt saada lapset pitämään aurinkolaseja. Ehkä tämä on yksi niistä, mihin ei ole mustavalkoista vastausta (?), vaan maalaisjärjellä pääsee pitkälle?

   1. Muakin kiinnostaisi, miksi lapsilla pidetään niin paljon aurinkolaseja? Suurin syy käsiin räjähtäneeseen likinäköisyysongelmaan kun on lasten liian vähäinen luonnonvalossa vietetty aika – sisätilojen suhteessa todella hämärä valaistus kun ei auta silmiä kehittymään niin kuin niiden kuuluisi. Tämä näkyy Suomessakin esiteinien, teinien ja nuorten aikuisten silmälasien lisääntyneenä käyttönä, miinuslukuja laseissa piisaa. Kiinassa jopa 80% alaikäisistä tarvitsee silmälasit, ja tämä liittyy siis suoraan luonnonvalon puutteeseen ja epäsuorasti liialliseen lukemiseen/koneilla oleiluun eli siis sisällä olemiseen.

    Eli siis silmien liiasta varjostamisesta on osoitettavissa selkeä haitta, mutta en ole vielä löytänyt kovinkaan vakuuttavia selityksiä sille, mitä haittaa voisi tulla, jos lapsi ei aurinkolaseja käytäkään? Kiinnostaa, jos joku vaan tietää!

 2. Postauksestasi innostuneena ajattelin tilata taaperolleni samanlaiset aurinkolasit, ja vieläkun saisi pienen alennuksen. No menin nettikauppaan ja klikkasin lasit ostoskoriin ja alennuskoodin kenttään ja tulikin herjaus että kupongin hyväksymisen minimiostos on 30€ ja lasien hinta on 29,90€ ??

 3. Minä suosittelen sovittamaan aurinkolaseja lapselle, koska lasit (ja päät 🙂 ) ovat erilaisia. Menin itse siihen vikaan, että kaikkien kehujen perusteella ostin lapselleni nuo babiatorsit, mutta hänen päähänsä ne eivät sopineet ollenkaan. Se rikkoutumis ja etenkin katoamisturva olisi kyllä ollut kiva eli onneksi teille olivat hyvät. Meilä Annaa pari kuukautta vanhempi muuten ensin arskoja vieroksuttuaan ei nyt ottaisi niitä pois sisälläkään.

Leave a Reply