Perhe-elämä

Kun minä synnyin, mieheni oli esiteini

Tajuan ikäeromme puhuessamme Berliinin muurista, minkä Dan on nähnyt pystyssä isänsä kanssa. Berliinin muuri murtui minun ollessani vuoden vanha. Tuolloin Dan oli 13-vuotias. Kun puhumme lapsuuden ajan suosikeista, usein minulla ei ole kunnollista käsitystä siitä, mistä Dan puhuu. Minun lapsuuden suosikit Dan tietää, vaikka täysi-ikäisenä huomio lasten tv-sarjoissa ja leluissa tuskin oli. Kun Danista tuli ensimmäisen kerran isä, minä olin 17-vuotias teini ja hän 29-vuotias mies.

Kun tapasin Danin, olin 24-vuotias ja hän täyttämäisillään 36.

Toisin sanoen, ikäeroa meillä on 12 vuotta.

Olen Danin seurassa aina voinut olla täysin oma itseni, ei ole tarvinnut pidätellä pieruja tai meikata vain Danin vuoksi. Koen tulevani ymmärretyksi Danin kanssa. Vaikka olemme syntyneet eri vuosikymmenillä, olemme molemmat kokeneet samankaltaisia asioita menneisyydessämme. Jo alusta lähtien minua kiehtoi Danissa hänen älykkyytensä ja se, että hän uskalsi pysähtyä hetkeen kuuntelemaan. Me olemme pystyneet olemaan oma itsemme toistemme seurassa.

Tavattuani Danin tiesin hänen olevan minua vanhempi, ja hän paljastikin ikänsä minulle hieman varoen. Kai pelkäsi säikäyttävänsä. Mutta kenenkään muun seurassa en ollut kokenut itseäni yhtä turvatuksi, varmaksi, kuunnelluksi, ymmärretyksi.. Ja mikä parasta, Dan on sanonut samaa minusta. Että minä tuon hänestä esiin hänen parhaimmat puolensa, kuinka minä ymmärrän häntä.

Kukaan meidän lähipiiristä ei ole kyseenalaistanut meidän ikäeroamme tai ihmetellyt sitä. Meidän sanailuja kuunnellut naapurin poikakin on vain sanonut, että olemme kuulemma ihan paras pariskunta ikinä (voi, suloiset teinit!). Ikäeromme ei ole koskaan aiheuttanut mitään ongelmia, emmekä sitä suurimmaksi osaksi aikaa muistakaan. Koska meille ikä on vain numero, se ei ole meitä määrittänyt ihmisinä millään tavalla aikaisemminkaan, eikä se anna raameja meidän parisuhteellekaan.

Rakastamme samoja asioita, tärkeysjärjestyksemme on samanlainen. Perhe tulee molemmilla aina ensin. Olemme herkkupeppuja, jotka elävät kahvilla ja haaveilevat omasta yhteisestä kodista. Rakastamme sitä, että iltaisin voimme käpertyä olohuoneessa puuhastelemaan omia juttujamme. Minä yleensä bloggaan, Dan pelaa pelejään. Joskus räiskimme pelata pelikonsolilla yhdessä, katselemme tv-sarjoja, suunnittelemme tulevaa.

Riitelemme kotitöistä. Dan on yleensä se, joka tulee ensimmäisenä hieromaan sovintoa. Nahistelemme siitä, kumman vuoro on vaihtaa kakkavaippa. Kummankin mielestä se toinen meistä on se sotkuisempi. Kumpikin meistä rakastaa ruokaa, minä naljailen Danille hänen suklaanhimostaan ja Dan piikittelee minua pilke silmäkulmassa paperiaskartelustani. Kumpikin meistä rakastaa lukemista ja kirjoittamista, mitä Dan on jopa opiskellut.

Meidän nyt viisi vuotta vanhaa parisuhdetta on koeteltu, mutta meidän ikäeromme ei sitä ole tehnyt.

Aiheeseen liittyviä aikaisempia postauksia

Tagged , , ,

3 thoughts on “Kun minä synnyin, mieheni oli esiteini

  1. Täälläkin ikäeroa 14v ja yhdessä oltu reilu 6v. Ikäerosta me kyllä aluksi kuultiin vähän sanomista, mutta lopulta kaikki ovat sen hyväksyneet. Ikäero ei ole meillä aiheuttanut mitään ongelmaa ja enimmäkseen kotitöistä välillä tulee jotain kitinää 🙂

  2. Minulla ei ole omaan mieheeni kuin vuoden ikäero, mutta sekä mun vanhemmilla, että kummivanhemmillani on isot ikäerot. Oma isäni on äitiä 10 vuotta vanhempi ja kummisetäni on kummitätiäni samat 12 vuotta vanhempi, kuin Dan on sinua 🙂 Ja tosiaan ei sitä ikää tule mietittyä, eikä se minusta kahden täysi-ikäisen ihmisen välillä pidä olla mikään kauhistelun aihe, vaikka hassultahan se toki tuntuu, että kun toinen on vasta syntynyt, on toinen elänyt jo 10 vuotta 😀 Sitten alkaa jo kuulostaa aika hurjalta, jos suhteen toinen osapuoli on reilusti alaikäinen ja ikäeroa on se kymmenen vuotta tai enemmän.

  3. Meillä on ikäeroa reilut 9 vuotta. Kohta 7 vuotta yhdessä, kolme yhteistä lasta, eikä kyllä yhtään arjessa tule ikäeroa mietittyä. Ainoastaan kun puhutaan mitä lastenohjelmia on joskus katsottu niin huomaa eron, mutta siihen se jääkin. Ikäero ei ole myöskään läheisille ollut koskaan ongelma. Isoäitinikin totesi, että mieheni vaikuttaa ikäistään nuoremmalta ja minä ikäistäni vanhemmalta, joten hyvin ollaan tasoissa 😉

Leave a Reply