Muut

Esittelyssä englantilainen keittiö

Viime kuussa kirjoittelin meidän karusta käytävästä, tässä kuussa vuorossa on sitten kodinkoneähkystä kärsivä keittiö.

Naureskelin näitä kuvia esikatsellessani, että kaikenlaisellepa sitä on itse sokea. Otin kuvat nimittäin siinä välissä, kun olin tiskannut päivän aikana kertyneet astiat pois ja illallinen oli uunissa, mitä odotellessa ehti leikkiä kamerallakin.

En tajunnut, kuinka ikkunan kahvassa on pesukoneessa pesemäni rätti kuivamassa ennenkuin esikatselin kuvaa kamerasta… En tajunnut, että Elsan sormiväreillä tehty taideteos repsottaa jo noin kaapin ovesta..

Mutta asiaan. Niinkuin kuvasta näkyy, meillä tiskit kuivataan edelleen tällaisen telinesysteemin avustuksella. Ei mitään tiskinkuivauskaappeja täällä Brittilandiassa tunneta! Huomatkaa myös hanat. Kenelle tuli mieleen Ismo Leikolan sketsi siitä, kuinka Englanti on kehitysmaa?

Ikkunalaudalta löytyy näitä meikäläisen yrttien kasvatteluja kuin kukkien kasteluvedet.

Kapusta – kokoelmat ja hedelmät, tuosta vetolaatikosta löytyvät aterimet, sen alta kaapista kattilat ja pannut. Yläkaapista kuiva-aineet, mm. jauhot, sokeri ja kahvi, riisi, pasta ja mitä näitä nyt on. Ja katsokaa nyt tuota Elsan värittelemää taideteosta. Lupaan, että enää se ei repsota noin!

Vilkaiskaas muuten kuvan oikea yläkulma!
Minun ihanat halijat.

Kodinkoneapajat – Brittilandialle tyypillisesti meidän keittiöstä löytyy pyykinpesukone (oikea reuna), minkä lisäksi kuivausrumpu (keskellä), kuivausrummun molemmin puolin jääkaappipakastin ja pikkupakastin. Kodinkoneiden väleihinhän voi sitten tunkea noita muovipusseja, joita sitten sieltä revitään kauppaan lähtiessä.

Jääkaappimagneetti-kokoelmassa tärkeimmät näkyvät kuvassa plus lasten joululahjaksi saaman magneettinuken vaatteet, jotka ovat säilytyksessä jääkaapin ovessa. Jääkaapin ovessa on myös lisää Elsan tekemää taidetta, tuon sormivärimaalauksen Elsa teki kotona Julia’s housen kanssa!

Sitten virvokepuolelle. Kahvia? Teetä? Vai miten olisi huikopalaa, paahtoleipää tai aamiaismuroja? Kuvassa näkyy myös brittikodeille tyypillinen hirvitys, eli tällainen ihana “koristeroskis”. Kun eihän se tietysti mitenkään voisi olla minkään kaapin sisällä piilossa vaan näin kivasti esillä, lattiatilaa viemässä ja osana taaperon leikkejä. Ennen roskien ulosviemistä pitääkin tarkistaa, että onko sinne roskapöntön uumeniin innokas taapero työntänyt lelujaan, vaatteita tai vaikkapa tuttinsa.

Tältä seinustalta löytyy myös mopit ja muut siivoustarvikkeet sekä pyykkikorit täyttyvät tasaisen tahtiin tälle puolelle huonetta.

Kaapeista löytyy uunivuokia ja kulhoja, lautaset ja kupit. Ikkunallisesta kaapista löytyy mausteet ja Annan herkkuja hedelmäsoseista pieniin eväspakkauksiin.

Haluaisiko muut ulkosuomalaiset bloggaajat esitellä keittiöitään?

Miten olisi Saksassa asuva Lena, Turkissa elelevä Petra ja Ranskassa asuva Helena sekä Islannin Satu?

Näin loppuun vielä tärkeä muistutus miun rakkaan koristetaulun sanoin:

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia


This is our kitchen.

 

Tagged , , , , ,

11 thoughts on “Esittelyssä englantilainen keittiö

 1. Hanat!!!!
  Tuttuja täälläkin. Kyllähän noi eriparikuumavesikylmävesihanat menee tiskatessa (muttei enää huuhdellessa), tai kylpyvettä laskiessa. Vaan yritä siinä sitten esim pestä naamaa! Grrr.
  (ja niin sitä unohti että juuri samanlaiset hanat oli myös lapsuudenkodissakin. Joskus sata vuotta sitten)

  Onkohan kuivauskaappeja ylipäänsä missään muualla kuin Suomessa?

  1. En usko? Miten minulla on sellainen mielikuva, että joku yritti Ruotsissa myydä kuivauskaappeja ruotsalaisten koteihin ja yritys meni konkkaan? Voi olla ihan kyllä miun oma keksimä juttu…

   JA JUST, tiskatessa ihan menettelee, mutta pesepä tuossa vauvan peppu? Kun samantapainen viritys löytyy tosiaan kylppäristäkin. Tai tosiaan sen oman naaman pesu, tai käsien pesu, tai..

 2. Apua! Taidan olla aika onnellinen omasta keittiöstäni. Kaapeissa on kaikki keittiön vermeet, eikä muuta. Ja tosiaan, roskiskaappi erikseen. Ja ai että, kohinhoitohuone taitaakin olla melkosta luksusta, vaikka ennen olen harmitellut sen suhteellisen pientä kokoa, vaikka sekin meillä taitaa olla reippaasti isompi, kuin monilla muilla. Voi kunpa sitä osaisikin olla kiitollisempi siitä kaikesta mitä on, eikä aina toivoa parempaa…

 3. Meillä hanoista tulee vain kylmää vettä, joten ei tarvitse pelätä kenenkään ihon palamista tai sitä, että rasvaiset pannut ja astiat puhdistuisivat liian hyvin. Tiskien kuvaus sujuu samaan malliin kuin teillä. Pesukoneita löytyy hyvin harvoilta, meiltä kyllä. Tiskikonetta en ole nähnyt vielä kellään. Terv. kehitysmaassa asuva

 4. Voi hyvä ihme sentään tota brittiläistä tapaa tunkea pesukone (ja kuivausrumpukin!) keittiöön, ei voi ymmärtää. 😀 Tuota en ollut tajunnut, ettei siellä ole roskakaappejakaan.

  Ilmeisesti noi erilliset hanat juontuu siitä, että lämmin vesi on (ollut?) jotenkin epähygieenistä (koska se muhii lämminvesivaraajassa), joten sitä ei ole haluttu sekoittaa samaan putkeen juomakelpoisen kylmän veden kanssa. Mutta joo, hyvin epäkäytännölliseltä vaikuttavat! Suomalaiselle jo semmoinenkin hana on vanhanaikainen, jossa kylmää ja kuumaa puolta säädetään erikseen, ne katosivat pitkälti jo 80-luvulla.

  Astiankuivauskaappi on muuten keksitty myös Pohjois-Italian maaseudulla, sillä luin joskus sinne muuttaneen britin kirjoittaman kirjan, jossa tämä äimistelee paikallisten maalaisten kätevää tapaa laittaa astiat kuivumaan kaapin sisälle! 😀 😀

  PS. onko teillä joku naapurin seinä/ikkuna heti keittiön ikkunan takana? Kuvakulmasta ei oikein saa selvää.

 5. Ai kun ihana postaus! Meillä oli muuten mun lapsuudenkodissa Suomessa pesukone ja kuivuri myös keittiössä, koska Helsinkiläiskodin pieneen kylpyhuoneeseen niitä ei olis mitenkään saatu tungettua.

  Meillä on roskis myös keskellä keittiön lattiaa ja jotenkin siihen on vaan tottunut vuosien mukana.

 6. “Lattiaroskis” on ihan parasta! Meillä on sellainen käytössä myös, ihan täällä Suomessa, vaikka roskakaappikin löytyy. Roskakaappi on ahdas ja ärsyttävä pestä! Sen roska-astioihin mahtuu tavaaa juuri ja juuri sen verran, että yksi kaupan muovipussi tulee melkein puolilleen. Aina pitäisi olla vajaita pusseja kantamassa ulos ja yksi muovinen jauhelihapakkaus tukkii kerralla jo koko systeemin… Joten meillä käytössä “lattimallit”. Onnistuu kierrätyskin helpommin, kun voi olla reilusti omat isot astiansa joka laadulle. Eihän täällä sekajätettä juuri enää synnykään, kun paperit, metallit, muovit, lasit ja biojäteet lajittelee omikseen.

  Pyykkikonetta olen kaivannut keittiöön myös jo vuosia. Miksi niiden pitäisi ahtaissa kerrostalokylpyhuoneissa aina seistä?

 7. Ääääh en varmaan pystyis olla! ? Tai kai se on mihin sitä tottuu.
  Mulla on fiksaatio et on siistiä vasta kun “kaikki on piilossa kaapeissa” ja kun tasot on tyhjiä.
  Mut toi ikkuna on ihanalla paikalla! ??

Leave a Reply