Perhe-elämä

Kurkistus meidän kotiin: karu käytävä

Asuntomme pohjaratkaisun on tylsistynyt arkkitehti tehnyt viivoittimella. Ulko-ovesta suoraan käytävään, mistä lähtee viisi ovea. Käytävän päässä on keittiö, keittiön vieressä kylppäri, kylppäriä vastapäätä olohuone, olohuoneen vieressä pienempi makuuhuone ja lähimpänä ulko-ovea isoin makuuhuone. Jokaiseen huoneeseen pääsee vain ja ainoastaan käytävän kautta.

Pihapiirimme kymmenestä asunnosta kahdeksassa on sama pohjaratkaisu. Vieraillessamme toistemme luona olemme nähneet muiden sisustusideoita käytännössä samoihin tiloihin. Ah, ikivihreä sisäkukkapuska tuohon, ei huono! Niin, tuohon kohti mahtuisikin tällainen kapea lipasto, minkä päälle läjäyttää avaimet kotiin tullessaan ja johon säilöä käsineet, huivit ja muut tarpeet pois. Hyvä idea!

Kenkien säilytys käytävässä on ollut yksi mielenkiintoisin stalkkaamiseni kohde. Muilla olen nähnyt ihan vain läjän kenkiä lattialla sikin sokin, toisella on ollut siisti hyllykkö ulko-ovea vastapäätä, kolmannessa jokainen piti kenkänsä omassa makuuhuoneessaan säilössä…

Sitten on tämä meidän käytävä.

Aivan yhtä pitkä kuin muidenkin käytävät, mutta sisustukseltaan varmasti minimaalisin. Niin hankalaa kuin käytävän sisustaminen onkin, ei meillä käytävässä tehdyt ratkaisut ole yhtä merkittävää seikkaa lukuunottamatta muuttuneet ajan saatossa…

Nimittäin kengät. Aiemmin yritimme pitää niitä siististi riveissä ulko-oven tienoilla, mutta nyt naapurin lahjoituksen ansiosta kengät(kin) ovat kadonneet käytävältä piiloon kaappiin.

Silloin tällöin käytävä täyttyy pyykkikoreista, joiden sisältö odottaa lajittelua paikoilleen. Toisinaan käytävältä löytyy taaperon sinne sirottelemia leluja, tutti ja onpa siellä seilannut edestakaisin villasukkakin. Käytävälle tipahtaa ensimmäisenä väsyneen koululaisen koulureppu, missä se uskollisesti pysyy paikoillaan, ellei asiasta aikuinen huomauta. Säännöllisesti käytävälle työnnetään Elsan suihkutuoli pois tieltä, jotta suihkussa mahtuisi käymään ne, jotka eivät tuolia itse siihen tarvitse. Tai kuten kuvanottohetkellä käytävän päästä löytyy matkakäytössä oleva happitankki repussaan sekä hoitolaukku, jotka eivät vielä olleet selviytyneet paikoilleen reissun jäljiltä.

Parhaimmillaan käytävä on kuitenkin tyhjänä. Niin karu kuin se silloin onkin, tyhjä ja kapeahko käytävä.

Tästä syystä:

Ja tästä:

Tälläkin on vaikutusta, mutta ei niin paljoa:

Tyhjä, pitkä käytävä.

Ainakin ikkunalaudalla on elämää!

Ja meidän seinällä on muistoja.

Mutta ainakin yksi nauttii täysillä pitkästä suorasta:

On kiva juosta olohuoneen perimmäisestä nurkasta tuonne käytävän aivan päähän ja koskettaa takkia, tehdä tiukka käännös ja juosta kovaa kyytiä takaisin… Eikä tarvitse varoa esteitä, koska niitä ei käytävällä ole!

Vielä kivempaa on, jos äiti/isä/sisko leikkii “hippasta”. Jos ei, niin voi sitä yksinkin käytävää edestakaisin ravata. Koska käytävä. Se on ihana.

Aiheeseen liittyviä aikaisempia blogipostauksia:


Our flat has a long, bare hallway that is kept empty on purpose as we have a wheelchair bound child. Though the hallway is a runway to our toddler, apparently…

Tagged , , ,

1 thought on “Kurkistus meidän kotiin: karu käytävä

  1. Muistan lapsuudestani että pitkät tyhjät käytävät olivat parhaita, juurikin juoksemisen takia. Olisi kiinnostavaa nähdä muitakin huoneita, koska ainakin minu kiinnostaa miten paljon englanttilaiset ratkaisut eroavat suomalaisista.

Leave a Reply