Muut

Kommentilla on voimaa

Minulla oli ollut huonompi päivä. Ulkopuolelle siitä ei ehkä näkynyt mitään – olihan lapset hoidettu ja hyvinvoivia sekä koti ihan siisti. Minun kropassani mylläsivät vain negatiiviset tunteet, ajatukset tökkivät heikkoa. Et sinä ole tarpeeksi hyvä. Et tänäänkään ole leikkinyt tarpeeksi lasten kanssa. Kuin elokuvan lopputekstit, mielessäni kelasi loputtoman pitkä “tee nämä nyt heti” – lista. Puhtaat pyykit pitäisi lajitella ja viedä paikoilleen, kukat kastella, imuroida, tehdä ostoslista uuden ruokavalion mukaisesti, jotta seuraavana päivänä olisi helppoa käydä ruokakaupassa.

Ryystin kahvia kuin kuivaksi kärähtänyt pesusieni ja sormet hipelöivät puhelinta. Lihasmuisti vei blogin sivuille, ja sieltä paljastui hyväksymistä odottava kommentti. Tämä.

Mieli hiljeni. Hiljaisuudessa se täyttyi vahvoilla mielikuvilla kaikesta, mitä jo sen päivän aikana olin tehnyt. Mitä kaikkea uutta olen opetellut, kuten itsetehdyt burritot, ja mitä kaikkea on pelkästään tämän vuoden puolella tapahtunut. Silti minä istun tässä perheeni kodissa, arkea pyörittäen, murehtien jostain sellaisesta kuin miten tehdä ruskea kastike vähärasvaisesti. Minua alkoi itkettää. Hyvällä tavalla. Laskin kahvimukin alas ja menin tyhjentämään ensimmäistä pyykkikoria. Ajatukset edelleen siinä, mitä kaikkea olen jo tehnyt ja saavuttanut…  Pian oli edessäni viisi pinoa puhtaita vaatteita, kolme tyhjää pyykkikoria ja mieli oli edelleen onnellisen haikea. Jopa voittoisa.

Minua hymyilytti.

Ilman tuota kommenttia olisin ryystänyt kahvini huonotuulisena, ärähtänyt ehkä jotain Danille (aihettahan aina keksii) ja hymyttä lajitellut ne pyykit. Tai sitten luovuttanut kokonaan ja kivunnut peittojen alle. Sitäkin on tapahtunut. Kun ei vain jaksa välittää.

Noilla 18 sanalla joku sai iltani paranemaan hetkessä, ja mikä parasta – kommentilla ei ole parasta ennen päivää. Nämä hyvät kommentit lämmittävät mieltä ja tuovat hymyn huulille viikkojen, joskus jopa vuosienkin päästä! Itsehän olen sellainen, joka kerää näitä hyviä kommentteja muistiin ylös päiväkirjojeni väliin. Sieltä ne sitten sattumalta piristävät mieltäni, aivan niinkuin lukiessani sen ensimmäistä kertaa.

Blogeissa aika ajoin muistutetaan siitä, että #kommenttijättääjälkensä. Muistutellaan, että täälta blogien takaa löytyy ihan tavallisia ihmisiä tunteineen, ja että ikävästi ja ilkeämielisesti kirjoitettu kommentti voi sattua.

Minä taas haluan muistuttaa, että jokaisella kommentilla on voimaa. Sillä pystyy ilahduttamaan, piristämään, tsemppaamaan, rohkaisemaan ja voimauttamaan aivan yhtä hyvin kuin satuttamaankin. Tarkemmin ajateltuna hyvin harva kommentti jättää aivan tunteettomaksi, jokaisella sanalla on yleensä tunteita koskettava voima. Se on tärkeää muistaa kommenttia kirjoittaessa, niin hyvässä kuin pahassa.

Kiitos ja anteeksi

Haluankin sanoa kiitos kaikille minulle kommenttia jättäneille. Kiitos. Arvostan jokaista sanaanne paljon. En vain tänne lähetetyistä kommenteista vaan ihan kaikista. Olette uskomattoman ihania!

Vilpitön anteeksipyyntöni myös siitä, että olen nykyään hyvin huono ja hidas vastaamaan kommentteihin! Olen niin pahoillani tästä, koska tiedän itsekin, miten kivaa on saada kirjoitettuun kommenttiin vastausta bloggaajalta.. Onhan tämä vuorovaikutteista. Annattehan anteeksi hitauteni vastata?

Tälle yksittäiselle kommentoijalle vielä erikseen – suurkiitokset. Kiitos, että jätit kommenttia. Sillä oli minuun suuren suuri vaikutus. Ja on edelleen. Kiitos.


There is power within words, in good and bad. A comment can light up a day for a blogger, just like a one screenshotted here did.

Tagged , , ,

20 thoughts on “Kommentilla on voimaa

 1. Tästä rohkaistuneena on ihan pakko kommentoida. Minä kun en yleensä uskalla. sun blogi on ehdoton suosikkini ja ainoa jota luen tunnollisesti. Ihailen älyttömästi sinun jaksamistasi ja teidän koko perhettä. Aurinkoista kesää teille kaikille!

  1. alexsandra, ihana että jätit nyt kommenttia, ja vielä näin ihanan kommentin kirjailit <3 Lähetän sulle tässä nyt kommenttihalin, rutistan sua nyt! NÄIN! <3
   Aurinkoisen lämpöistä kesää kans sulle ja toivottavasti kuulen siusta taas! <3

 2. Ihanan piristävä postaus! 🙂 olen itsekin tulevana äitinä hämmästellyt, mistä saat voimaa arkeesi. Olet aivan uskomattoman vahva äiti ja parasta, mitä lapsesi voivat saada. Hyvää kesää!

  1. Pilvi – ensinnäkin ONNITTELUT JA ONNEA ODOTUKSEEN! Ja se voima löytyy aina jostain, niin varmasti sinäkin <3 Toisekseen, kiitos ihanista sanoistasi <3

 3. Ihana postaus tärkeästä aiheesta! Monelle blogi on varsin henkilökohtainen ja tärkeä juttu – sitä myötä myös sinne tulevista kommenteista tulee tärkeitä ja nekin otetaan henkilökohtaisesti. Onneksi suurin osa blogikommenteista tuntuu olevan positiivisia, aivan ihana idea kirjoittaa niitä eniten vaikuttaneita päiväkirjojenkin väliin!

  1. Fiia – sepä! Tunnustan heti, että tää miun blogi on minulle hyvin hyvin henkilökohtainen, kirjoitanhan niin avoimesti omista tunteistani, että olisi jo lähes kumma jos näin ei olisi. Siksikin tulleet kommentitkin ovat tärkeitä ja ihan eri tavalla.. henkilökohtaista. Olisihan se nyt ihan eri asia, jos kirjoittaisin vaikka muodista pintapuolisesti kuin se, että avaudun herkistä tunteista..

   Lähtipäs sivuraitelle, mutta tuo henkilökohtaisuus kolahti. Sillein hyvällä tavalla! Se kun ei aina ole omassa mielessä, jatkuvasti pinnalla.

   Ja joo, tästä ideasta olen ihan ylpeä!

   Kiitos Fiia ihanasta kommentista <3

 4. Ihana kommentti. Ja ihan hyva muistaa taa ihan netin ulkopuolellakin – koskaan ei tieda kuinka paljon hyvaa ihan tavallinen kiva kohteliaisuus voi saada aikaan 🙂

 5. Kerta toisensa jälkeen saat minut hämmentymään, uudelleen ja uudelleen. Ammentamasi voima, se ihan pienikin palanen saa suurta aikaan, olet näyttänyt sen toteen. Vahvuutesi, jonka aina löydät jostain, se on jotain uskomatonta. Eivätkä itkut, surut, vihat sekä katkeruuden kirjo vähennä vahvuuttasi tai tee sinusta yhtään huonompaa ihmistä, vanhempaa, puolisoa, ystävää tai tytärtä. Päinvastoin, se tekee sinusta ihmisen, vahvan ja aidon. Olet vahva ja upea nainen ja samoin on myös perheesi. Kiitos.

  1. Sara, tää kommentti veti mut hiljaiseksi. Kirjoittelen tätä nyt ylös päiväkirjaani <3 Kiitos tästä ihanuudesta, tunteita herättelevästä ja koskettavasta kommentista, tää nosti paljon ajatuksia myös pintaan.. Ja.. siis. Niin. En osaa sanoa mitään järkevää, oon vaan niin otettu. Kiitos <3

 6. Muistan nähneeni blogisi ekan kerran joitakin vuosia sitten, mutta tänä vuonna olen alkanut seurata sitä,paitsi että tykkään sen aitoudesta ja tavastasi kirjoittaa myös käytän sitä kieliopintoihin 🙂 Itselläni on myös brittimies ja kahden maan välillä toistaiseksi eletään. Ihailen sun elävää, loistavaa englanninkieltä ja olen blogiasi lueskellessasi poiminut sanan sieltä ja sanonnan täältä. Kaikkea hyvää elämäänne ja toivottavasti blogi on ja pysyy pitkään.

  1. Hei PS ja ihana kuulla sinusta! Nyt minua tietysti alkaa harmittaa että vähennän nyt englanninkielen käyttöä blogin puolella, koska aika ja tuntui turhalta kirjoittaa englanniksi suomenkieliselle sivustolle.. Mutta suurkiitokset, oli ihana kuulla että tykkäsit <3 Suomenkieleksi jatkan tosiaan vielä, ja ehkä vielä jossain vaiheessa palauttelen englanninkieltä takaisin..

   Ja siis.. suurkiitokset ihanasta kommentista kaikinpuolin, ja tärkeimpänä tsemppiä tuohon arkeen kahden maan välillä! <3 <3

 7. Olet upea rohkea äiti ja minäkin täällä ihmettelen voimiasi! Aurinkoista kesää ja ihanaa että muistutit siitä, että kommentit antavat voimaa ja kantavat elämässä. Samahan se on yleensäkin elämässä. Valinnoistaan ja työnsä tuloksista haluaa palautetta – myös sitä kiittävää. Ja erityisesti näin on varmasti teillä, jotka blogeissa jaatte usein hyvinkin henkilökohtaisia asioita. Respect!

 8. Hei nyt minäkin innostuin kommentoimaan pitkästä aikaa. Olen lukenu blogiasi pitkään, ja vaikka olen vähentänyt muiden blogien lukemista niin tänne tulen yhä uudelleen. Ja kiitos, voitin joskus blogisi arvonnassa jäsenyyden babysitter.fi -sivustolle ja olemme löytäneet sieltä ihanan lastenhoitajan! 🙂 Ajattelen että sinua ilahduttaisi kuulla, että arvonnan voittamisella on ollu iso merkitys elämäämme. Kynnys lastenhoitajan pyytämiseen on nykyisin pienempi kuin ennen. 🙂

  1. Maari, ihana kuulla sinusta pitkstä aikaa ja PÄIVÄN PARAS UUTINEN; niin upeaa että uskallat pyytää lastenhoitajaa herkemmin kuin aiemmin ja se, että ihana lastenhoitaja löytyi <3 Niin upeaa, tulin tästä niin hyvälle tuulelle! <3 <3 <3 Kiitos ihana että jätit kommenttia <3 <3 <3

Leave a Reply