Perhe-elämä

Maailman huonoin kaaso

Tosiystävyys kestää ajan ja välimatkan, niinhän sitä sanotaan. Toinen sanonta sopii tähän myös hyvin – (aika ja välimatka) erottelee jyvät akanoista. On ystäviä, jotka ovat vuosien saatossa etääntyneet, tahtomatta. On ystäviä, joita ei ole edes ikävä. Sitten on niitä, joiden toivoisi asuvan naapurissa tai vaikka sulassa sovussa muutettaisiin koti kommuuniksi.

Perheellisenä matkustelu ei aina ole kovinkaan helppoa, erityislapsiperheenä vielä vähemmän. Oman lapsen omaishoitajana matkustamisen järjestäminen ei aina onnistu, vaikka varoitusaikaa olisi annettu enemmän kuin riittävästi. Nyt alle vuoden aikana yhtenä minun suurimpana ahdistuksen aiheuttajana onkin ollut ystävieni polttarit ja häät. Olen missannut jo kahdet polttarit ja häät tähän mennessä. Heinäkuussa esikoiseni kummien häät siunataan, ja tämä kaasoksi pyydetty ulkosuomalainen ei pääse mukaan. En päässyt mukaan polttareillekaan, mistä ihanat muut kaasot laittoivat videoita minullekin tulemaan. Niitä tuijottelin vuolaasti itkien. Postista aiemmalla viikolla kolahti tulla kutsu kuopukseni kummien häihin, minne tiedän jo nyt, ettei me sinnekään päästä.

Vaikka rakastan nykyistä kotikaupunkiani ja sitä, mitä se tarjoaa niin minulle kuin koko perheelleni, inhoan välimatkaa Suomessa asuvaan perheeseeni ja ystäviini. Haluaisin saada kaikki rakkaat ihmiset kotoisesta Suomesta tänne meille Englantiin, missä voisimme elää rauhallisen onnellisesti koko loppuelämämme yhdessä, ilman ikävää ja elämän suurien tapahtumien missaamista puolin ja toisin.

Keksijät, te oikean elämän Pelle Pelottomat – joko voisitte tuoda markkinoille teleportin? Kiitos, nam.

Aiheeseen liittyviä aikaisempia postauksia:

Kuva: Michael Salvato J & S via photopin (license)


This summer I am going to miss two weddings. As an expat and a carer, it is not simple to physically be there for loved ones in those big life events.

Tagged , , , , , ,

2 thoughts on “Maailman huonoin kaaso

    1. Julle – molemmista. Matkustaminen on meille monella tapaa ongelmallinen ja kallis prosessi, kun miettii, että lentokoneissa ei vielä pysty istumaan omassa pyörätuolissa lennon ajan niinkuin esim. bussissa. Elsa tarvitsee lisävarusteita siis pelkästään lentomatkustuksen ajaksi, plus selvitettävänä on mm. se, että entä jos hän tarvitsee lisähappea lennon aikana?

      Ilman Elsaa matkustaminen olisi tietysti helpompaa, ja jos siitä ajatuksesta edes pystyisi selviämään, että lähtisi ilman häntä jonnekin – kuten Suomeen – niin sitten tulee juurikin tämä hoidon järjestyminen esille. Nyt meillä on jo paremmin asiat tämän suhteen kuin esim. kesällä, jolloin ystäviemme häät olisivat olleet. Monivaiheinen ja monisyinen juttu!

Leave a Reply