Perhe-elämä

Naapureiden kanssa jaettu piha ja kesä

Meille rantautunut kesäflunssa alkoi vihdoin ja viimein hellittää; äiti ja kuopus olivat jo ihan taisteluvalmiuksissa. Kun aamu valkeni lupaavan lämpimänä, päätti perheenäiti, että tuota päivää ei vietettäisi sisätiloissa!

Aamutoimista selviydyttyään jo mökkihöperyyttä pelännyt äitihahmo lähti viemään ääriään myöten täynnä olevaa roskapussia pihalle vain nähdäkseen, että jo viikkoa aiemmin ketun pihamaalle levittämä roskapussin sisältö oli siellä edelleen. Tuuli oli temponut muovijätettä pihan eri nurkkiin, mädäntyneen banaanin yllä kierteli kärpäset kuin korppikotkat. Ei äiti tänne voisi touhukasta tyttöään tuoda!

Se ehjä roskapussi lensi kaaressa roskapönttöön. Sisältä äiti haki ripeästi kumihanskat, roskapusseja ja katuharjan. Hajonnut roskapussi uuden sisälle, roskien metsästys pussiin, työnsipä äiti isot roskalaaritkin pois paikoiltaan vain saadakseen roskakatoksenkin siivottua. Ei siinä kulunut kuin vajaa puolituntia ja piha oli niin siisti kuin sen pitikin, ilman mitään terveysvaaroja taaperoille tai muille pihapiirissa asuville.

Yksi naapuri pysähtyi jututtamaan ja kertoi, kuinka hän oli päivittäin soittanut “taloyhtiölle” ja valittanut roskista, miten sieltä oli vastattu että siivooja lähetetään. Ei vain ollut moista kuulunut. Torui naapuri vielä, että ei olisi minun homma tätä siivota. Mutta minkäs teet, ulos oli päästävä ja sitä ennen roskat oli saatava pois taaperon ulottuvilta!

Lasten päikkäriaikaan minä päräytin käydä vähän kaupoilla. Koska poimiessani homeisia perunankuoria maasta olin saanut idean, ja se piti toteuttaa heti. Eräällä naapurillammehan oli jo tällainen, mutta isompi. Meillä oli sitä lupa käyttää, mutta hän täytti sen aina niin täyteen naapuruston isommat lapset mielessä, että se oli vähän liian syvä meidän puolitoista vuotiaalle. Joten hain kaupasta kympillä kahluualtaan. Tällaisen.

Yläkerran naapurilta lainatulla letkulla saatiin allas täytettyä, eikä kauaakaan kun meidän touhukas pirpana oli pohkeitaan myöten innokkaasti vedessä. Altaassa konttailtiin, käveltiin, vettä potkittiin ja käsillä räiskyteltiin.. ja äitikin vähän kastui, kun yhdessä vedellä leikittiin!

Eipä ollut hetkeen lapsi nukahtanut yöunilleen niin helposti kuin tuona iltana. Vei itse itsensä vielä sänkyyn, ja nukahti hymy huulillaan. Tiedän, koska en voinut lakata katselemasta toisen onnellista ilmettä.

Kunhan Elsakin parantuu röhästään, hänkin pääsee nauttimaan kahluualtaan vedestä!

Ps. Meidän pihapiiriin kuuluu 10 kämppää, ja tunnemme jokaisen naapurin. Joidenkin kanssa tullaan paremmin juttuun kuin toisten, mutta meillä on oikeasti täällä sellainen ihana tiivis naapuriyhteisö. Ei pelkästään uskalla mennä ja kysyä naapurilta maitoa aamukahviin, jos maitoa ei aamulla jääkaapista löytynytkään tai synttärijuhlia pihalle järjestäessä ei tarvitse murehtia naapureiden häiritsemisestä, koska he osallistuvat varmasti juhlien järjestämiseen tuomalla pihalle tuoleja ja pöytiä, auttavat koristeluissa… On meidän oven taakse ilmestynyt kaksi tai kolme kertaa pussillinen lastenvaatteita, kun naapurit ovat tyhjentäneet omien lastensa vaatekaappeja, ja juuri tätä naputtaessani mietin sitä kenkätelinettä , joka oli tänään ilmestynyt ulko-ovemme taakse.. Koska satuimme sivulauseessa mainitsemaan yhdelle naapurille sellaisen tarpeesta pari päivää sitten.

Eräs hiljaisempi naapuri oli ikkunastaan nähnyt minut siivoamassa pihamaata, ja toi minulle illasta kiitokseksi kimpun kukkia (kuvassa). Miten ihana ele! Miten ihania naapureita!

Pps. TE olette ihania. Teidän kommentit <3 ja sähköpostit <3 KIITOS. Kiitos niin paljon kaikesta tuesta ja rakkaudesta ja <3 Ootte ihania. 


We got a paddling pool. Nothing more needs to be said!

Tagged , , , ,

4 thoughts on “Naapureiden kanssa jaettu piha ja kesä

Leave a Reply