Perhe-elämä

Akvaario tuo kipinää arkeen

Tämä akvaariotouhu on tuonut ihan uusia ulottuvuuksia niin meidän perhe-elämään kuin parisuhteeseenkin.

En ole edelleenkään täysin varma, miten tässä näin kävi, mutta yhtenä toukokuisena iltana akvaarion pohja räsähti mennä rikki. Onneksi liikkuvaisin lapsemme oli autuaan tietämätön tapahtuneesta seikkaillessaan unten maailmoissa, joten me aikuiset pystyimme keräämään vuotavan akvaarion ympärille isoimmat pyykkisankoni ja täyttämään ne akvaarion vedellä, kaloilla ja kasveilla. Pari päivää elelimme epäsuotuisasti isojen sankojen kanssa yrittäessämme keksiä, miten tilanne parhaiten korjattaisiin. Minä olin jo melkein valmis kiikuttamaan kalat lähimpään lemmikkikauppaan, kun ratkaisu viimein löytyi.

Niin vietiin meiltä kerralla Ebay-neitsyys. Sieltä löytyi tyhjä, muuton tieltä pois haettavissa oleva tankki. Toukokuisena iltana ajelimmekin tunnin verran pitkin englantilaista maaseutua ja haimme lemmikkiemme uuden kodin meille.

Nyt on taas hyvä. Kierrätystä parhaimmillaan.

Vaikka minä en ole tuosta kalaparvesta ja sen liikkeistä aivan yhtä maanisen kiinnostunut kuin tuo parempi puoliskoni Dan, niin siitä on silti tullut meidän yhteinen pieni harrastuksemme. Tuota minimaailmaa me yhdessä olemme sisustaneet, kylkimyyryä melkein kainaloita myöten vedessä. Allasta ollaan hoidettu yhdessä, veden arvoja testailtu yhdessä ja kalojen sielun maailmaa pohdittu yhdessä. Vaikka en edelleenkään aina jaksa kuunnella, kun mieheni innokkaasti selittää jostain jonkun kalan mahdollisesta raskaudesta, niin aina jaksan häntä kuitenkin ihailla. Sitä tarmoa ja energiaa. Miten paljon voikaan jotkut suomuotukset merkitä miehelle.

Aikaisempia aiheeseen liittyviä postauksia


Our tank broke down, don’t ask me how as I do not know. Desperate, we used Ebay and found a tank from a nearby town, now the fishes are safe and sound in their slightly bigger home.

Tagged , , ,

Leave a Reply