Perhe-elämä

Paras tapa aloittaa kesä

Rankan toukokuun jälkeen kesäkuu on tarjoillut kauniin kesäsään ja hellekelien lisäksi jotain aivan muuta ihanaa tänne Britanniaan – nimittäin vanhempani vierailulle. Toukokuun viimeisinä päivinä ajelin ensimmäistä kertaa vähän pidempää matkaa täällä Englannissa ja noudin heidät lentokentältä Lontoosta. Vanhempani ovat jo tyhjentäneet pyykkikorin, pitäneet koko poppoon ravittuna ja .. miten paljon se antaakaan, että voimme illasta lasten nukahdettua vain istua lähekkäin ja jutella. Telkkari on päällä, mutta ei sitä kukaan oikeasti seuraa. Vanhempani miettivät menneitä ja jakavat muisteloita, katsellaan yhdessä kuvia älypuhelimien kautta ja läppäriltä tarkistimme, miten mustekalarenkaat tehdään. Koska se oli oleellista meidän keskustelulle.

Tämä kuva on otettu syyskuussa 2016, heidän edelliseltä visiitiltä.

Miten paljon se antaakaan, että omat vanhemmat ovat tässä. Juuri nyt. Leikkimässä minun lasteni kanssa, auttamassa kotitöissä, ottamassa osaa meidän arjen pyöritykseen. En osaa edes kuvitella sitä mitä elämä olisi, jos tämä olisi ihan normaalia. Jos mummo ja ukki olisi ihan kivenheiton päässä, että olisimme toistemme arkisissa kuvioissa läsnä aina. Miten ihanaa se olisi..

Mutta koska näin ei ole, niin nyt nautimme tästä luksuksesta mitä on, kun isovanhemmat pääsevät ulkosuomalaisen tyttärensä ja tämän perheen luokse kylään.

Aiheeseen liittyviä aikaisempia postauksia:

  • Hädässä perhe pitää yhtä – vanhempieni sairastuttua tein todellisen äkkilähdön Englannista Suomeen.
  • Kun isovanhemmat olivat täällä – edellisestä vanhempieni reissusta tänne juttua ja tunnelmia. Tämä postaus alkaa sanoilla “Tiedättekö te sen ongelman, kun isovanhemmat tuppaavat tulla kylään ja neuvovat kaikessa?”. En tiedä. Ei ole omakohtaista kokemusta.
  • Isovanhemmat käymässä – postauksessa pohdin parin viikon ikäisen Annan äitinä, kuinka nämä kaksi ihmistä – vanhempani – ovat aina olleet täällä minua varten, minua opettaen ja auttaen.

My parents are here. As an expat, it is extra precious to have them visiting us!

Tagged , ,

Leave a Reply