Perhe-elämä

Munajahdissa Englannissa!

Mitä kuuluu pääsiäisen viettoon Englannissa?

Virpomista? Noup.
Rairuohoa? NOUP.
Mämmiä? No ei.
Hitosti suklaata? OH YES.

Tai sitten meidän tapauksessamme avattavia muovimunia, joiden sisälle äiti oli sullonut värikkäitä nauhoja, pikkutipuja, koristekukkasia ja -pupuja sekä muita pääsiäiskoristeita. Vain harvan muovimunan sisällä oli suklaata.

Äiti – ei kun siis pääsiäispupu – oli käynyt piilottamassa munia pihalle, joita sitten porukalla Paula-tädin ja Annan kanssa etsittiin. Alunperin olin stressannut sitä, miten saisin Elsan pyörätuolinsa kanssa hommaan mukaan, miten saisin hänet etsimään pääsiäismunia… Lopulta päätin, että tämä olisi Annan omaa aikaa, oma spesiaalijuttu. Voidaan sitten Elsan kanssa tehdä jotain muuta pääsiäisteeman mukaista. Päätökseen vaikutti myös tämä lukemani Heli Vaarasen kolumni, missä sivumennen sanottiin: “sairastuneen lapsen sisarukset, jotka jäävät liian vähälle huomiolle”. Miten minun puolitoistavuotias tenavakin on joutunut jo kokemaan sen, kun vanhempien huomio on muualla, siinä sairaalassa oleskelevassa isosiskossa… Hyppäävät kotonakin Elsan pienestäkin pihauksesta katsomaan, onko kaikki hyvin…

Niinpä Anna sai täysin tauotonta huomiota aikuisilta.


Kerättiin löydettyjä munia hyvin esteettisesti kauniiseen valkoiseen muovipussiin…

Yhden munan sisältöä tutkittiin tarkasti jo ulkona. Pieni tipu!

Sisällä tutkittiin munien sisältöä ihan rauhassa, keskittyen vain Annaan ja pääsiäismuniin.

Muovimunien seasta löytyi myös tämä “kaikkien pääsiäismunien äiti”, jollaiset Anna, Ruby ja Elsa saivat lahjaksi Paula-tädiltä.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

Ps. Te ihanat kaksimieliset ystäväni, olkaa hyvä otsikosta <3 Olen tuolle hihitellyt itse ihan luvattoman kauan…


On Easter Sunday Anna got some extra special attention from mummy and auntie-Paula as Easter bunny had hid eggs to the garden and mummy and Paula called Anna to help to find them! Most of them were plastic eggs filled with Easter decorations, but some of them did contain chocolate… The best of all was the Moomin egg the children got from Paula (I mean, Easter bunny)!

HAPPY EASTER EVERYONE!

 

Tagged , , , , , ,

4 thoughts on “Munajahdissa Englannissa!

  1. Ihanasti ajateltu tuo, että toinenkin saa sitä omaa-aikaa vanhempien kanssa <3

    Kiva myös tuo, että on muutakin kuin vain karkkia. Meillä oli lapsuuden kodissa tapana, että pääsiäispupu toi yöllä sängyn päähän hattuun suklaamunia. Muistan vieläkin miten iloinen olin, kun kerran pupu oli tuonut myös ihanat tennarit. Olin kyllä jo sen ikäinen, että tiesin ettei joulupukkia tai pääsiäispupuja oikeasti ole olemassa, mutta jotenkin halusin niihin silti uskoa 🙂

    1. Katri – joo, sellaista häiriötöntä. <3

      Ja vitsit miten ihana idea! Voisin varastaa ja muokata tuosta vähän omanlaisen.. Olisi siis munajahtia kuin jotain pientä ylläriä sängyn päässä, joka kertoisi että pupu on käynyt.. Ja mä niin tiedän tuon, minä uskoin joulupukkiin aika pitkään ihan varmasti sen takia, koska halusin 😀

    1. Tää oli jotenkin niin kiva jo senkin takia, että ei sitten tullut suklaaähkyä 😀 Enpä muuten edes tiedä! Paula-täti oli käymässä Suomessa juuri ennen pääsiäistä ja toi sieltä tuollaiset lapsille tuliaisena, pitääpä kysäistä että mistä ne löytyi! 😀

Leave a Reply