Infoiskut, Perhe-elämä

Lasten kanssa Gruffalo-metsäretkellä

Pari viikkoa sitten ajoimme Ringwoodissa sijaitsevaan Moors Valley – Country park’iin. Matkanteossa kesti vain parikymmentä minuuttia, ja meitä vastassa olivat jo Danin sisko lapsineen sekä Danin äiti Linda.

Moors Valley on iso metsä- ja puistoalue, josta löytyy kiipeilyalueita, golf-rata, pyöräily- ja kävelyreittejä sekä leikkikenttiä kaikenikäisille. Sisäänpääsy on ilmainen, ainoa vaadittava maksu liittyy auton parkkeeraamiseen. Meille parkkeeraaminen oli ilmaista blue badge:n ansiosta, eli vammaisparkkiluvan kanssa.

Me lähdimme etsimään metsästä Gruffaloa eli “Mörkyliä” suomeksi.

Merkityllä reitillä oli sijoitettu pieniä tehtäviä, jotka olivat oikein sopivia 4-vuotiaalle lasteni serkkupojalle Owenille. Anna seurasi serkkunsa toimia tarkasti ja kulki mukana innokkaasti.

Emmekä me tietysti heti löytäneet suoraan Gruffaloa, vaan muita tarinan hahmoja rohkeasta hiirestä pöllöön.

Huolehdimme, että Elsa pääsi osallistumaan tehtäviin omalla tavallaan, tutustumalla aiheeseen omien lelujen kautta. Elsa rakastaa Mörkyli-tarinaa, koska se on kirjoitettu kuin runon muotoon – kaikki lauseet rimmaavat! Teeman mukaisesti meillä oli mukana lahjaksi saadut Gruffalo-peitto ja Gruffalo-pehmolelu, mitä Elsa sai hypistellä metsäretken aikana.

Matkailua lukeneena ja augmented realitya tutkineena olin hyvin vaikuttunut siitä, että reitille oli tehty oma kännykkäsovellus. Jokaisen kerran löytäessämme tarinan hahmon pääsimme katselemaan löydettyä eläintä kännykän ruudun kautta.. Mikä ei ollut ainoastaan viihdyttävää retkiporukkamme pienimmille, mutta myös meille isommille tallaajille!

Keräännyimmekin keskellä metsää porukalla tuijottamaan kännykän ruutua, mikä tuntui samaan aikaan hullunkuriselta kuin oudolla tavalla palkitsevalta.. Ehkä jo lasten reaktioiden ja kikatuksen ansiosta!

Tällaiseen tauluun kun kännykän suuntasi, ruudulle ilmestyi löydetty hahmo.

Reitin varrella tietysti tutkimme luontoa…

Osoitimme rakkautta…

Reitti on vähän alle kaksi kilometriä pitkä, ja aivan lopusta se “mörkyli” löytyi – mitä tietysti menimme piiloon ensin, ennenkuin uskalsimme tutkia häntä kännykän ruudun kautta!

Leikkialueella uskalsimme kuitenkin käydä jo Mörkylin sylissäkin.

Retki oli hyvin onnistunut, ja pakattu retkilounas maistui jokaiselle reippailijalle!

Jos matkustelette eteläiseen Englantiin päin, suosittelen vilkaisemaan Moors Valleyn nettisivut. Heillä on erilaisia tapahtumia kuin liikuntavammaisille sopivia reittejä, paljon tekemistä laidasta laitaan! Meidän on pian tarkoitus mennä tutkimaan muut rattaille sopivat reitit…


Gruffalo-trail in Moors Valley

A couple of weeks ago we headed to Moors Valley in Ringwood, where we meet up with Dan’s mum, his sister and her children. We were brave enough to go out to look for the Gruffalo in the forest! The trail was only a bit more than a mile long and filled with activities suitable for little ones. My children’s cousin Owen was on the mission trying to find the Gruffalo, and Anna was following his every move carefully, making sure he didn’t miss anything. First, we found all the other characters from the book before Gruffalo, from the courageous mouse to the owl.

As I have studied tourism and learned about augmented reality, I was really impressed seeing it in action in Moors Valley, where there are no entrance fees. All you needed was to download an app, and it had a lot of functions from showing the found characters to taking photos of them. It was great fun even for us adults!

It was a nice little trip out.


Tagged , , , , , , , ,

Leave a Reply