Perhe-elämä

Vauvan ensimmäiset synttärit

Kyllä se kuulkaa tällaisessa perheessä on kaikkein parasta olla stressaamatta suunnitelmien tekemisestä. Kaikkeen, oli se sitten joulu, uusivuosi tai perheenjäsenen synttärit, tärkeimmäksi kannattaa nostaa se yhdessäolon tärkeys. Koska muut suunnitelmat on tehty muutettavaksi. Tai peruutettaviksi. Turha niistä on stressata.

Jo ennen joulua ja joulupäivien jälkeenkin pyörin Internetissä etsien kaikkia mahdollisia tekemismahdollisuuksia meidänlaiselle perheelle Bournemouthissa. Tutkin sisäleikkipaikkoja, nähtävyyksiä, perhekohteita, eläintarhoja, maatiloja, uimahalleja ja muuta. Päätöksemme kallistui uimisen suuntaan – olisihan se nyt aika makeaa, jos Anna pääsisi ensimmäistä kertaa elämässään uimaan ensimmäisenä syntymäpäivänään!

Synttäreitä edeltävänä iltana homma ratkesi. Seuraavasta päivästä tulisi ihan vain rento kotipäivä koko poppoon kesken.

Uniselle Elsalle nousi nimittäin kuumetta.

vauvan_kadetNaapureissa kiertänyt nuhaköhä tarttui myös minuun, mutta päätin silti tehdä päivästä edes vähän erikoisen. Niinpä herätessämme avasimme ihan ensimmäisenä lahjoja, ennen kuin edes aamupalalle ryhdyimme.

vauvan_lahjat

Aamupalaksi hän sai muroja, ensimmäistä kertaa elämässään. Hän harjoitteli iloisesti uuden (teletappi)lusikkansa käyttämistä, mutta kyllä se oman käden kautta ruoka maistui parhaimmalta.

vauva_vuosiAamutoimien ja lounaankin jälkeen minä ja Anna vetäydyimme makuuhuoneeseen päikkäreille. Anna käpertyi kainalooni ja huokaisi tyytyväisesti, minä kehräsin onnesta nenä tukossa. Minun rakkaani, nyt jo vuoden vanha.

vauva_aamupalalla

Herättyämme minä rohkenin yrittämään kakun tekemistä, ensimmäistä kertaa elämässäni omillani. Minulla on yleensä ollut apuna joko leipuri-isini tai sitten ystävä, joka on osannut leipoa. Nyt sain kaveriksi Rubyn. Yhdessä me sekoittelimme munat ja sokerit, pidimme toisillemme seuraa kun käsin vatkasimme seosta kuohkeaksi. Enkä vissiin edes saanut rakkoa sormeeni..

Loppujen lopuksi suklaakakkumme kohosi upeasti uunissa ja sitten lysähti kasaan. Kikatellen me koristelimme suklaakasan suklaisella kermavaahdolla, mansikoilla, vadelmilla ja suklaanapeilla. Nimesimme taideteoksen “suklaasotkuksi”.

Hanlon tuli kuvaamaan videota kännykällä, sytytin kakkuun kynttilän ja kannoimme tekeleemme syöttötuolissaan istuvan Annan eteen. Hän kuunteli synttärilauluamme haltioituneena ja kikatti, kun kuuli oman nimensä. Hän hämmästyi vielä enemmän, kun koko suklaakomeus nostettiin hänen eteensä. Yritin saada hänet puhaltamaan kynttilän, mutta mansikat kiinnostivat tyttöä niin paljon enemmän. Puhalsin synttärikynttilän hänen puolestaan.

Luulin, että hän läsäyttäisi kämmenensä keskelle kakkua heti ehtiessään, mutta ei – hyvin sievän sirosti hän nappasi mansikan koreuden päältä ja vei sen suuhunsa. Samoin kävi vadelmalle. Leikkasin kakusta Annan protestoimatta muillekin palaset, ja tyytyväisesti nassutimme illan pimeydessä suklaista sotkua.

vauvan_eka_kakku

Oli muuten hyvää.

Illalla painuimme pehkuihin koko poppoo, onnellisina, tyytyväisinä, rentoutuneina. Nenäliinojen ja särkylääkkeiden kera, mutta hei. Kivat ekat synttärit kuopuksellani!

Kunhan tammikuun alet alkavat, niin lähdetään ostamaan hänelle jotain kivaa synttärilahjaksi!

Ps. Vuosi sitten tämä nassikka oli näin pieni:

ekakuvablogi


Baby’s first birthday

You know what, there is no point stressing about making plans for a special day in this family. It doesn’t matter if it’s for Christmas, New Years Eve or family members birthday, the best plan of action is to concentrate on the fact that we are spending time together. As all the other plans are made to be changed or cancelled. There is no point for stressing about it.

Before and after Christmas I was all over the Internet doing research for what our kind of family could do together in Bournemouth. I checked out soft plays, tourist and family attractions, zoos, farms, swimming places and others. We decided on swimming: how awesome would it be if Anna could swim for the first time in her life on her very first birthday!

In the evening before Anna’s birthday the plan was settled. We were to have a relaxed day at home.

As her sleepy big sister Elsa got temperature.

Before breakfast on the day we set up for opening her presents. She got loads of teletubbies stuff from her “aunty Dani”! Then she got cereals for breakfast for the first time ever. She practiced using her new (teletubbies)spoon but found it still a bit too much of a handful.

After completing the lunch too me and Anna went to bed for a nap. She cuddled up to me and sighed contently, I purred with happiness. My little baby, already a year old.

As we woke up I felt brave enough for trying to bake a cake on my own for the first time in my life. Usually I’ve had someone with me to help me out, someone who knows what (s)he is doing.. Me and Ruby made the cake together. It raised nicely in the oven but then it .. collapsed.. so we gladly named it to be “chocolate mess”. We covered it with whipped cream, chocolate buttons, raspberries and strawberries. Dani arrived in time to take a video of us carrying the cake to Anna. She was mesmerised by our singing and giggled when she heard her name mentioned in the birthday song. Then she was amazed that she got the whole cake in front of her! She was too keen to get to the strawberries that she didn’t want to blow the candle, so I did it for her.

I expected her to slam her hands in the middle of the cake but no, ever so delicately she picked strawberries and raspberries off from the cake. She didn’t protest when I cut pieces of the cake for others. So there we were, eating chocolate mess together in the lounge.

It wasn’t that eventful first birthday, but relaxed and nice. Ever so good in other words.

In the last photo you can see how tiny the birthday girl was a year ago…

rakkaudellam

 

Tagged , ,

2 thoughts on “Vauvan ensimmäiset synttärit

  1. Iloiset onnittelut Anna-neidille! 🙂

    Olkoon tuleva vuosi (tehän elätte tähän aikaan vielä siellä menneisyydessä!) perheellenne oikein hyvä! Ei sairaalapäiviä, ei suuria takaiskuja. Onnellisia, kasvavia lapsia ja heidän hyvinvoivat vanhempansa!

Leave a Reply