Perhe-elämä

Joulun jälkeen on … synttärit ja uusivuosi.

Kaikki joulun suunnitelmat menivät juuri niin kuin pitikin. Jokainen pysyi terveenä, mikä on tietysti pääasia, ruoka oli hyvää ja vietimme paljon aikaa yhdessä. Leikittiin uusilla leluilla ja pelattiin pelejä, vaikkakin pelikonsolilla. Naurettiin ja nautittiin.

joulukoriste

Tapaninpäivänä pakkauduimme autoon ja ajelin Danin siskon luokse, missä herkuteltiin perinteisillä brittien jouluherkuilla kuten kalkkunalla, ruusukaalilla ja pekonilla, katkaravuilla ja muilla suussa sulavilla mätöillä. Kovasti yritettiin ison porukan voimin pelata yhdessä Scene it -lautapeliä, mutta ei siitä mitään tullut: emme kuulleet toisiamme kaikelta räkätykseltä ja höpötykseltä!

Ei se joulu mennyt mönkään, vaikka piparit jäi leipomatta, talo ei ollut siisti tai Suomeen päästy. Joulu oli itseasiassa mitä ihanin juuri näin, kun mistään ei stressattu ja pääasiaksi nostettiin yhdessäolo.

joululahjat

Nyt hassulla tavalla syvältä kumpuaa kuitenkin kummallinen helpotuksen tunne – joulu on nyt taputeltu. Se on ohi. Ei enää lahjojen ojentelua tai omien tunteiden tarkkailua, vaan seuraavat pari päivää ihan vain siivotaan kotosalla ja valmistaudutaan perjantaihin.

Perjantaina nimittäin vauvani ei olekaan enää vauva. Vauvavuosi on sitten virallisesti ohi.

vauvavuosi_ohi

Katselimme vähän jo erilaisia ohjelmanumeroita, mitä voisimme meidän perheen kesken tehdä. Olisimme halunneet mennä eräälle avoimelle maatilalle eläimiä ihastelemaan, koska Dan voitti sinne koko perheen lipun aikoja sitten. Mutta sehän on tietysti tähän vuoden aikaan kiinni vierailijoilta. Mietimmekin erilaisia sisäleikkipaikkoja, jossa Elsakin voisi osallistua puuhiin… Jotain, mistä koko perhe voisi nauttia.

Minkä lisäksi ihan kohta onkin jo uusi vuosi. Odotan vuoden vaihdetta jännityksellä ja tietynlaisella innostuksella, minulla on pari projektia ensi vuodelle valmisteltuna ja paljon ideoita, mitä haluaisin toteuttaa… Luovuuspuuskia ja inspiraatiomyrskyjä on ollut paljonkin havaittavissa täällä!

Millä mielin sinä odotat uutta vuotta?


Christmas went according to all of the plans, everyone stayed healthy and food was delicious. We didn’t bake any gingerbread but hey, we spent loads of time just playing with the new toys and games. The house isn’t tidy, but it is a sign of good times. We’ve had fun together, and washing up can wait.

Still I feel oddly relieved that Christmas is sort of done now. I’m looking ahead already, preparing and planning for Friday. That’s when my baby turns 1, she becomes a toddler, she’s no longer a baby.

We were thinking of going to Farmer Palmers as Dan had won a family ticket there some time ago, but it is shut this time of the year. We are looking into local soft plays as an alternative, something Elsa could take part too. It becomes a bit tricky as she’s got cerebral palsy and can’t run around like her little sister already does. We would just love to do something as a family, something nice.

Also it is New Years soon, which I’m rather excited about. I have got so many ideas and plans for next year, some projects that I’ve already started to prepare for.. It truly feels like a some sort of a start, not exactly a fresh one, but a chance for something better.

And it’s all up to me.

How are you feeling about the New Years, do you have any plans/expectations for the upcoming year?

rakkaudellam

Tagged , , , , , , ,

2 thoughts on “Joulun jälkeen on … synttärit ja uusivuosi.

  1. Kiitos taas ihanasta kirjoituksestasi, hienoa että saitte hyvän joulun! Minulla oli kolme “joulua”:tyttäret ja minä marraskuussa kotona. Toinen tytär ja minä kotona jouluaattona. Tämä toinen tytär ja hänen poika-ystävänsä tapanina. Kaikista kiitollinen.

    Uusi vuosi tuo minulle pakkomuuton joten ei mitään myönteistä. Parempaa teille <3

  2. Tämä vuosi on ollut sen verran kamala, että odotan ensi vuodesta parempaa!

    Toisaalta on tänä vuonna käynyt kaikkea hienoakin ja olen päättänyt keskittyä muistelemaan niitä hyviä hetkiä! 🙂

Leave a Reply