Perhe-elämä

Jouluinen tupatarkastus

“Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo…”

Vai ovatko puurokattilat tyhjillään? Tehdäänpäs pieni tupatarkastus bloggaajan kotona, tarkistetaan joulumielen kunto, joulun suunnitelmat ja eritoten se, että jokos tämä perhe on jouluun valmis?

christmas-tree-1856343_1920

Joulua edeltävä to-do

 • Postita joululahjat Suomeen
 • Postita joulukortit
 • Vie joululahjat perheen lapsille
 • Paketoi kaikki joululahjat
 • Suunnittele jouluruoat
 • Hanki jouluruoat
 • Kaiva joulukoristeet esille komeron perukoilta
 • Koristele talo jouluiseksi
 • Tee pipareita
 • Kotikalja? Glögi?

Pari päivää enää jouluaattoon, ja to do – lista näyttää tällaiselta. Stressiä?

christmas-1748238_1920

Ei. Ei moisesta jaksa stressata.

Elsa vielä jaksaa rökiä ilmatiehyttulehduksensa takia, minkä vuoksi yöt ovat olleet levottomia. Usein hän herää yskäkohtaukseensa, minkä jälkeen hän ei maltakaan nukahtaa uudestaan – yskimisen jälkeen usein kuuntelemmekin tyttären täysin hervotonta kikatusta ennen kukonkiekaisua aamuyöllä!

Minkä lisäksi Anna on tietysti napannut joko saman pöpön lievemmässä muodossa tai jotain aivan uutta, hänen tuulenhalkojansa ei nimittäin ole enää tiivis. Vuotaa kirkasta, tahmean paksua mömmöä jatkuvalla syötöllä. Lapsi on unisempi ja väsyneempi, eikä tietysti vanhemmatkaan ihan täysin tuliterässä ole molempien lapsien aiheuttamien yöseikkailujen vuoksi. Milloin toinen on känkkäränkkä tukkoisen nokkansa takia ja haluaa vain olla lähellä – ei kun ei, kiitos, otetaan välimatkaa – tai sitten toinen on bilettämässä omassa sängyssään. Parhaimmassa tapauksessa tapahtuu molemmat.

christmas-bulb-1823941_1920

Tiedättekö, silti elämä on loppuunsa ihanaa, kaikesta väsymyksestä huolimatta. Olemme nähneet perhettä täällä Englannissa, saatu kivoja joulukortteja, puuhailtu pieniä juttuja yhdessä ja monena iltana olemme istuneet tiiviisti sohvalla yhdessä koko perhe ja katselleet Netfliksin tarjontaa.

Ehkä joku ilta vielä ennen joulupäivän aamua saan inspiraation teippailla nuo loput paketit joulukuntoon…

Onko joulumieltä?

candle-1909331_1920

Ei, ei oikeastaan. Mutta ei se haittaa. On kivaa olla perheen kanssa yhdessä, nähdä joululomalaista Rubya enemmän, puuhailla yhden teeman mukaisia asioita porukalla. Haluaisin poltella kynttilöitä, mutta happitankkeja täynnä olevassa talossa se ei ole parhaimmasta parhain idea. Vanhempieni lähettämässä joululaatikossa oli joululaulu-CD, sen voisi laittaa kyllä soimaan, tunnelmaa nostattamaan.

Jos inspiraatio iskee, saatan kaivaa ystäväni lähettämän piparitaikinan ohjeen esille. Alkukuusta minulla oli kova pöhinä ja into, tänä vuonnahan meillä leivotaan pipareita…! Nyt se on tuntunut vähemmän tärkeältä. Päätinkin, etten moisesta ota stressiä; jos tekee mieli leipoa, niin sitten tehdään pipareita. Jos ei yhtään huvita, niin ei tehdä sitten. Tehdään jotain muuta yhdessä.

Koska eikös se yhdessä tekeminen ole se pääasia?

Joulun suunnitelmat

imp-1808668_1920

Jouluaattona näemme ihanaa ystäväämme, johon tutustuimme Southamptonissa lasten teho-osastolla. Koristelemme joulukuusen lasten kanssa, teemme ehkä jotain erilaista illalliseksi. Suomalaista joulua kunnioittaen annamme lasten avata pari lahjaa.

Joulupäivänä avaammekin sitten loput joululahjat. Englannissahan joulupukki vierailee joulupäivää edeltävänä yönä lasten ollessa nukkumassa, joten joulupäivän aamu on sitä hurjaa lahjapaperien silppomisaikaa! Suunnitelmissa on iso joulupäivän ateria, ehkä kalkkunaa, ihan oman perheen kesken.

Tapaninpäivänä menemme Danin siskon luokse nauttimaan perhejoulusta.

Minkälaisia suunnitelmia teillä on jouluksi?

Kaikki postauksen kuvat: Pixabay.


Let’s check if this blogger and her family is ready for Christmas yet, as Christmas Eve is only two sleeps away!

Their “before Christmas to do – list”

 • Post Christmas presents to Finland, where mother’s family live
 • Post Christmas cards
 • Take all the presents to the kids of the family
 • Wrap all gifts
 • Plan Christmas meals
 • Purchase everything needed for Christmas meals
 • Get all Christmas decorations out from the cupboard
 • Decorate the house
 • Bake gingerbread
 • Glüwein?

Hmm, there is still quite a bit undone in this list. Is the family stressed about it?

Nope, they seem quite calm actually. The family reports their children to be still a little bit under the weather, Elsa is doing well but still recovering from the bronchiolitis and the youngest one, Anna, has got a cold as well. That runny nose! As I’m sure most of the parents know, when kids are poorly, parents won’t get a lot of sleep.

So this family has taken priority on just chilling and relaxing together, cuddled up on the couch and watching Netflix. Every now and then doing preparations for Christmas, but it is not their main concern.

Under these circumstances the family stays positive, saying their lives are actually so lovely at the moment. How nice it is to just spend time all together as a family as Ruby, the eldest of the children, is off from school for the festive season. They’ve received nice Christamas cards too, which has had a positive impact on the moods of the family.

Are they feeling the Christmas spirit?

Not really, but they don’t seem to mind it. After such a hard and difficult year as they’ve had (their daughter Elsa almost died, spent many months in a hospital) they are just so happy to be together. Regretfully they cannot light up any real candles to help up feeling more Christmassy, as there are many oxygen tanks for Elsa in the house.

They are planning on listening to some Christmas tunes later on, which may help though.

What are their plans for the Christmas?

On Christmas Eve they celebrate Christmas on Finnish style, as mum is from Finland. That means they decorate the Christmas tree then and open up couple of the presents already. They are going to see one of their dear friends too that day!

On Christmas Day it is time for the English Christmas – rest of the presents will be discovered and opened! Then a special Christmas meal of some sort. The menu is not yet planned..

On Boxing day the family goes out to see the fathers side of the family.

What plans do you have for Christmas?

Are you all ready for the Christmas yet?

All photos are from Pixabay.

rakkaudellam

 

 

Tagged , , , , , , ,

2 thoughts on “Jouluinen tupatarkastus

Leave a Reply