Perhe-elämä

Joulu saapui aikaisin

Olimme juuri kotiutuneet Southamptonista ja asettautumassa takaisin kotiin, hapuilemassa uusia arjen askeleita, kun etuovelta kuului koputus. Postimies siellä virnisteli pahvilaatikko sylissään, ja pian meilläkin hymyiltiin entistä enemmän.

Olin tiennyt paketista, jota olimmekin koko perheen voimin odottaneet innoissamme. Ihana Frutti Di Mutsi eli Sofia oli meiltä kysäissyt, mitä herkkuja haluaisimme Suomesta. Hän oli tulossa Brittilandiassa käymään, mutta Elsan uuden leikkausajan takia me emme pystyneetkään tällä kertaa näkemään. Se harmitti, mutta lohdutti tieto siitä, että hän tulisi käymään täällä teelipittäjien maassa uudestaankin.

Avasimme paketin ja hihkuimme kaikesta suklaasta, hapankorpuista, kekseistä ja kahvista sekä muista makeisista. Minä innostuin kynsilakoista ja naaman puhdistukseen tarkoitetusta sienestä. Läpsin makeannälkäisten perheenjäsenieni käsiä pois paketin kimpusta, halusinhan näistä antimista ottaa kuvat blogiin.

Oikein perinteinen #bloggaajanongelmia, hmm?

aidille_kauneudenhoito_tuotteita

Näitä piti heti päästä kokeilemaan!

ellas_kitchen_pouches

Anna sanoi että “mmmm-mmmmm”!

fazerin_joulusuklaat

Koko perhe odotti suklaita ehkä kaikkein eniten, eikä todellakaan paketin sisältö tuottanut pettymystä!

hapankorppuja

Näitä ei vaan osaa arvostaa Suomessa asuessa, mutta kun niitä ei noin vain kaupasta saakaan.. Ai, kun on herkkua!

kulta_katriina

Minä ja Dan jo mietitään, milloin olisi tarpeeksi spesiaalihetki nauttia suomalaisesta kahvista!

marianne_keksit

Marianne-karkkeja rakastan, mutta keksin muodossa en ollut koskaan aikaisemmin näitä maistellut. Paketti avattiin, ja sisältö.. no, hävisi. Nam.

pieni_pyorea_monivilja

Näitä naposteltiin yhtenä sateisena päivänä lounaaksi, ja aluksi epäluuloinen Dankin lopulta suorastaan rakastui. “Nämä on tosi hyviä!” hän hihkui ehkä jossain neljännen näkkärin kohdalla…

vitalis

Ja pieni purkki Vitalista elämään käsilaukussani!

yllata_aiti

Näiden lisäksi paketissa oli mm. kuivattuja hedelmäpaloja pienissä pahvilaatikoissa, jotka muistuttivat kuin salmiakkipaketteja, sekä jouluinen kynttilä. Kokonaisuudessaan tosi ihana ja mieliä piristävä paketti!

frutti_di_mutsi

Ja vaikka olin jo alun perin hyvin otettu siitä, että Sofia tällaisen ihanuuden oli meille järjestänyt.. Hanat aukesivat ihan totaalisesti, kun kortti tuli paketin perässä.

viesti_bloggaajilta

Ajatus siitä, että niin moni oli meidän perhettä ajatellut ja halunnut ilahduttaa.. Se kosketti. Vaikka ketään teistä en ole tavannut kasvotusten, tiedän teistä blogien kautta.. Ja tuntui, kuin julkkikset olisivat ottaneet yhteyttä. Jakaneet hyvää mieltä, kertoneet välittävänsä.

kaksplus_bloggaajat

Sofia – Frutti Di Mutsi

Sofian blogista olin jo tietoinen ennen kuin hän siirtyi Kaksplussalle, mutta enemmän hänen idearikkaan bloginsa postauksia aloin lukemaan Kaksplussan blogit-sivuston kautta. En yleensä piittaa DIY- tai resepti- postauksista, mutta jokin näissä Sofian tekemissä postauksissa vain viehättää ja ne tulee luettua. Silti tykkään eniten Sofiankin blogissa niistä kuulumispostauksista!

Agu – 47 palasta

Agun blogin löysin vuosia sitten etsiessäni erityislasten vanhempien pitämiä blogeja ja jäin heti koukkuun. Blogi eroaa massasta Agun positiivisen ja rehellisen kirjoitustyylin ansiosta, mikä ei muuttunut silloinkaan, kun Agu sai enemmän näkyvyyttä Kaksplussan ja MHL:n kautta. Valitettavasti Agu on nyt lähtenyt omille poluilleen Kaksplussan riveistä, mutta se ei tarkoita, että minä katoaisin lukijoista. Päinvastoin! Mielenkiinnolla seuraan, mitä heille jatkossakin tulee kuulumaan!

Jasmine – Munakoisoni ja minä

En muista, miten ja milloin Jasminen blogiin alunperin eksyin. Oliko se kestovessapaperi? Jokin mielipidepostaus? Luin hämmentyneenä, ristiriitaisin tuntein. Jatkoin lukemista, tutustumista, ihastelin kirjoitustyyliä, hämmennyin joskus kärkevästäkin tavasta kirjoittaa. Huomasin sen piristävän, kun kerrankin joku ei mielipiteitään hissuttele, mutta ne perustelee hyvin. Sain enemmän kiinnityspintaa teksteistä, joiden pointeista huomasin olevani eri mieltä – mutta se ei ollut paha asia. Jasmine sai minut perustelemaan itse itselleni, miksi jotain mieltä jostain olin. Monta kertaa olen nostanut hattua Jasminen rohkeudelle sörkkiä suoraan tabuja, myös avautua tunteikkaasti kuulumisistaan ja lapsitoiveista. Entä se, miten kauniisti hän kirjoitti rinnoistaan laihtumisensa jälkeen? Kyllä, minä olen fani. Arvostan.

Inka – Lapsen askelin

Inkan rehellisen kaunis blogi viehättää avoimilla postauksillaan ja ihanilla kuvillaan. Olen samaistunut muun muassa kirjoitukseen avuttomasta äidistä ja kielletyistä tunteista, nyökytellyt vauvakateus-postauksen mukana,  hihitellyt “kun lapseni melkein söi tampoonin” – postaukselle ja miettinyt, miksi minuakin joskus bloggaaminen hävettää. Tämä on blogi, joka tarjoilee kivassa muodossa vertaistukea pienten lasten äideille!

Jenni – Hutimeni

Kolmen pojan äiti Jenni pyörittää kiireistä arkea, mutta löytää siinä sivussa kirjoittaa blogiinsa kivoja ohjeita muun muassa itsetehdyistä muovailuvahoista, reseptejä, kuulumispostauksia ja aina mieltä avartavia avautumisia. Onko esimerkiksi joskus syömishäiriöinen aina syömishäiriöinen ja mitä ajatuksia herää, kun kotiäidin reviirille tunkeudutaan?

Maaria – Maarialla

Ehdin jo säikähtää – mitä, blogi, josta en ole kuullutkaan? Vaikka kiirettä on ollut ja blogien lukeminen on jäänyt vähemmälle kuin minimille, tuntui pahalta. Ryntäsin tutkimaan kuvankaunista blogia kuin uutena, mutta väsymykseni keskellä hämmennyin vielä lisää. Tämä on tuttu. Vai onko?

Hetken aikaa postauksia selailtuani tajusin, että tuttuhan Maaria oli. Ennen hänen bloginsa tunsin vain nimellä “Hulivilini”, nyt blogi menee uudella nimellä ja laajemmalla aihepiirillä. Suosittelen vilkaisemaan, Maarialla on selkeästi ihan uudenlaista “draivia” tähän bloggaamiseen blogin uudistumisen myötä!

Minun ollessani minä, minä tykkään näistä rehellisistä avautumisista. Kuten Maarian postauksesta, jossa hän pohtii yksinäisyyttään.

Julia – Sininen norsu ja samettikarhu

Söpön bloginimen takaa löytyy kaunis äiti, joka remontoi omakotitaloa, pohtii heille sopivaa päivähoitoa ja totuttelee arvonimeen “vaimo“. Blogin arkistoa selatessa jo hyvin selväksi käy, että tämä blogi tässä on hyvin monipuolinen. Löytyy niitä äitiyspostauksia, DIY-vinkkejä ja pohdintapostauksia.

Liina – Oliver teki meistä perheen

Kaksikielisen Liinan blogi on piristävällä tavalla aivan omanlaisensa, jossa materia ei ole blogin esittelykohteena. Vaan elämä ja tämän äidin ajatukset sekä niiden työstäminen. Miten menee esimerkiksi, kun entinen “perus pessimisti” yrittää muuttua “rouva positiiviseksi“? Repesin myös ihan totaalisesti nauramaan, kun luin aikuisen uhmakohtauksesta!

Hanna – Yli pyykkivuorten

Hannan blogissa olen jo pitkään ihastellut hänen sujuvia kirjoituksia ja postausten selkeää rakennetta sekä monipuolista aiheiden käsittelyä. On koskettavia “ystäväni tarina” – juttuja, mielipidekirjoituksia ja vaikeidenkin asioiden käsittelyä. Miten olisi vaikka “Miehen lapsettomuus on yhä tabu” tai toiseen ajankohtaiseen aiheeseen pureutunut “Lapsia ei huolita ravintolaan Tampereella“?  Tai nauruhermoja kutkuttava “Gynekologisen tutkimuksen suurimmat haasteet“? Hanna, minä olen fanisi!

Taru – Mutsi Hoitaa

Kätilöksi opiskeleva kahden lapsen äiti, joka ehtii vielä blogiakin kirjoittaa – siis arvostan. Olen muutamaankin otteeseen uppoutunut lukemaan Tarun avautumisia perhearjestaan ja sen pyörityksestä sekä kaiken tasapainottelusta. Blogissa on myös niin paljon kaikkea muutakin, kuten mielipidekirjoituksia ja siis, kukapa ei haluaisi ottaa tällaista aikaa säästävää vinkkiä omaan taskuunsa? Ehkä meistäkin muodostuu vielä pullantuoksuinen perhe.

Janina – JaninaCharlotta

Janinan blogia olen silloin tällöin tavaillut, ja vannoutuneena koiraihmisenä silmäni suorastaan kostuivat lukiessani heidän kokemuksiaan lapsen ja koiran kombosta. Janinan kuvaillessa äidinrakkauttaan heräsin minäkin sitä miettimään – voiko sitä edes kuvailla? Onko äidinrakkaudelle sanoja? Äitiyden 10 käskyä postausta lukiessani aloin jo hahmottelemaan omia vastaaviani! Janinan blogi onkin inspiroiva sekoitus lastenvaatteita, sisustusta ja puhtaasti äitiyden pohdintaa!

Johanna – Amalian harvinainen sairaus

Johannan blogia olen seurannut aivan yhtä pitkään kuin Agunkin blogia, sillä löysin ne samaan aikaan metsästäessäni erityislasten vanhempien blogeja. Johannan arkiset postaukset ovat toimineet minulla erinomaisena muistutuksena siitä, että elämä jatkuu diagnooseista huolimatta. Suloisen hymytytön Amalian kasvamista on ollut ihana seurata! Odotan Johannan kirjoituksia aina innolla!

Klara – Snow one like you

Klaran blogissa olen ihastellut kauniita lastenvaatteita ja sisustusjuttuja sekä lukenut niitä rakastamiani kuulumispostauksia. Ihastelin pari kuukautta sitten Klaran postausta Tahkolta, sillä juuri noilta kulmilta minä tyttö olen kotoisin. Uusimmista postauksista “Liikennesäännöt. Nuo pikku pirulaiset.” herätti ajatuksia ja miettimään nyt omia ajokokemuksiani täällä Englannissa.. Ehkä saan jossain välissä pienen hetken siihen, että saan näitä omia ajatuksiani kirjoitettua ylös!  Olen fiilistellyt Klaran mukana kerhonaloitusta … Klaran blogi vain viehättää ja inspiroi minua!

Petra – Sängyn alla

Petra kirjoittaa herkän kauniita kirjoituksia vauva- ja taaperoarjesta. Minulla tuli ihan tippa linssiin siitä, kuinka taapero saa tähdetkin taivaalta. Postauksia löytyy niin asunnon etsimisestä ja löytymisestä kuin lasten kasvamisesta, ristiäisistä, imetyksestä ja tuote-esittelyitä ja.. Toisin sanoen Petra kirjoittaa hyvin monipuolisesti äitiydestä.

Ulla – Kadun aurinkoisella puolella

Ullan blogia olen seuraillutkin jo vuosia, enkä yhtään muista mitä kautta blogiin törmäsin ensimmäistä kertaa. Olen saanut Ullan blogista paljon vertaistukea, kokihan hänkin synnytyksen jälkeisen masennuksen. Ullan blogi on täynnä juuri sitä mitä minä rakastan – kuulumispostauksia, avautumisia opiskelun ja perhe-elämän tasapainottamisesta.. Ja pystyn muun muassa niin samaistumaan siihen, että syksyllä pelko hiipii pimeydestä. Kaikessa ajankohtaisuudessaan minun teki hyvää lukea myös Ullan kirjoitus “Joulu – pakkopullaa vai taianomainen juhla?“.

15 ihanaa äitiä, 15 ihanaa blogia. Jokaiselta heiltä oli jotain paketissa.

Minua alkoi taas hyvällä tavalla itkettämään.
Kiitos ihanat!


A group of Finnish Mummy bloggers had decided to surprise my family with Finnish treats: there were chocolate, dried fruits, biscuits and beauty products for Mummy! Thank you so much guys!

rakkaudellam

Tagged , , , , ,

16 thoughts on “Joulu saapui aikaisin

 1. Me asutaan Saksassa, joten suurinta osaa noista herkuista kaivataan myös aina täällä. Mutta hapankorppua saa kaupasta <3

  1. Saako Saksasta yhä manteli-Marseja? Vuosia sitten siellä kävin, niitä ostin ja voi kuinka paljon olen sen jälkeen kaivannut! Manteli-Snickersiä (en tykännyt) täältä Suomesta saa joidenkin kauppojen Amerikka-hyllyistä, mutta Marseja ei…

   Oli kyllä mahtava tuo paketti! Minulla on kanssa tuollainen sieni! 🙂

   1. En ainakaan ole huomannut kaupassa, mutta enpä ole kyllä sellaisia Marseja etsinytkään. Ettei vain olisi ollut jokin kausimaku?

 2. Voi ihana olet! Ihana että paketti oli mieleinen! <3 Toivottavasti ensi kerralla ehditään teellekin <3

  1. Ois tosi ihana! Eritoten jos pääsisit pidemmäksi aikaa niin voisin olla turistioppaana täällä meillä, jos se vain sulle käy! 😀 Vähän erilaista nähtävää ois täällä merenrannalla kuin mitä Lontoossa 😉

   KIITOS NIIN PALJON TÄSTÄ PAKETISTA!!! <3 <3

Leave a Reply