Infoiskut

Ronald McDonald – house

Oli oudolla tavalla ihanaa asua taas Ronald McDonald-talossa. Kun vielä muutama kuukausi sitten seilasimme noilla samoilla käytävillä sekavan paniikin velloessa vatsassa, söimme automaattisesti mitään näkemättä aamupalaa ja ryntäsimme minä kellonlyömänä tahansa sairaalaan..

Nyt rauhallisesti suunnittelin illallisia, kokosin hedelmistä ja jogurtista aamupalaa, etsin oleskelualueilta leluja vauvalleni tutkittavaksi. Näin ja koin enemmän kyseisestä majoitustalosta kuin aikaisemmin, koska tällä kertaa oleskeluamme ei painostanut hätä lapsesta.

lapsi_leikkii_mcdonalds_talossa

Ilahduin yhä uudestaan siitä, kuinka talon muut asukkaat olivat niin.. samalla aallonpituudella. Koska he kaikki ovat samassa tilanteessa, asumassa siellä vain lapsensa takia. Kun oleskeluhuoneeseen tupsahti, sitä tiesi joko saavansa seuraa tai halutessaan hiljaisen hetken. Muut kunnioittivat rauhaasi, eivät tulleet juttusille, jos selkeästi eristäydyit.

Ronald McDonald’s talosta löytyy kaikki tarvittava ja enemmän. Leikkihuone lapsille, parvekepuutarha, vaatteiden pesutilat, keittiöt oleskelutiloineen. Vastaanotosta löytyy aina joku, ja henkilökunta järjestää ohjelmaa pannariaamupaloista terapiakoiravisiitteihin. Leikittipä eräs henkilökunnan jäsen Annaa, jotta minä sain juoda aamukahvini kerrankin rauhassa ja siivota jälkeni kiirehtimättä. McDonald’s talossa ei ole ihaninta vain se, että siellä asuminen on täysin ilmaista – mikä itsessään on yksi huoli vähemmän – vaan koko se ilmapiiri. Siellä tietää, että apu on lähellä, kokee olevansa siellä missä pitääkin eli lapsensa sairaalapedin lähellä, aina on paikalla joku, jolle jutella… Joka ymmärtää.

Tästä Southamptonin kyseisestä talosta voit vilkaista kuvia ja muuta tietoa heidän nettisivuiltaan täältä.

ronald_mcdonalds_southampton_garden

Me kaikki käymme joskus McDonaldsissa, vaikka vain vessassa tai hakemassa lapsille maitopirtelöt. Niillä reissuilla olette varmasti nähneet niitä pieniä rahankeruulippaita, joissa lukee “Ronald McDonald’s – lastentalosäätiö”. Suomessakin on McDonalds-talo. Talossa asuu vuosittain satoja perheitä, joiden lapsi on sairaalassa.

ronald_mcdonald_southampton

Nyt pyydänkin, että tiputatte seuraavalla kerralla McDonaldsissa pyörähtäessänne ne pikkukolikot kukkarostanne pyörimästä noihin McDonaldsin keräyslippaisiin. Ne menevät oikeasti todella hyvään tarkoitukseen. Voin kokemuksen syvällä rintaäänellä näin sanoa, vaikka en Suomen McDonalds-talossa olekaan asunut.

Kuvan (c) McDonalds.fi
Kuvan (c) McDonalds.fi

It was oddly nice to stay at the Ronald McDonald’s house in Southampton. As only couple of months ago we roamed on those hallways in panic, ate without seeing what was on the menu and at any time of the day we raced to the hospital..

This time I found myself planning dinners and meals, I prepared breakfasts with plenty of fruit, looked around the lounges for toys for my 10 month old baby to play with. I saw and experienced more of the house than I did before, as this time I wasn’t scared for my firstborns life.

Everyone staying in the Ronald McDonald’s house has something in common – we all have a child in the Southampton hospital. It makes us all connect, there is a sense of a community. Even if the lounge wasn’t empty when you entered it, the others would give you space to be alone in quiet if needed. If you were open for a chat, all you needed to do is to look up and there might be someone there, hoping for a little chat.

The house has everything needed from the ensuite bedrooms to laundry facilities, shared kitchens and lounges to a patio garden. There is always someone at the reception ready to help, and the staff organise events from “Pancake Wednesdays” to a “Meet a Therapydog”. One of the team members even entertained my youngest, Anna, so I was able to have my morning coffee in peace for the first time in.. how long?

In other words, the nicest thing about the Ronald McDonald’s house is not that it is free accommodation for when you need it the most, to be able to be there for your child who’s in the hospital, it’s the whole package. The atmosphere. How there is always someone there who is willing to help you out and make your stay as comfortable as possible. How there is always someone who is ready to listen when you need to pour your heart out or offer a normal non-hospital related chat. There is always someone there who understands what you are going through.

We all go to McDonald’s every now and then, even if to use their toilet or to get those milk shakes for our little ones. On those occasions have you ever noticed those cash collection boxes at McDonald’s restaurants? The change you’ve dropped in those boxes will go towards the Ronald McDonald’s houses that help countless families to stay together in time of need, when their little one is in a hospital.

I have a little favour to ask.

Next time you find yourself in a McDonald’s restaurant, drop your little change to one of those collection boxes. I can honestly say it’s worth it, that money goes to do something great. To help a family just like us.

There are other ways to donate and get involved too, have a little read about it here.
You can check out this particular Ronald McDonald’s house in Southampton from their website here. They also have a Facebook-page, here.

rakkaudellam

 

Tagged , , ,

4 thoughts on “Ronald McDonald – house

 1. Satuin huomaamaan että Suomessa oleskelu talossa maksaa reilu 30e vuorokaudelta ja kela korvaa tästä 20e, omavastuu on siis noin kympin per yö. Edullista toki, mutta kuukaudessa kertyy jo hintaa. Briteissä taas täysin ilmaista. Miksiköhän näin?

  1. Mielenkiintoinen kysymys, enpä tiedä! 😮 Luulisi, että kun on kansainvälisestä organisaatiosta kysymys, kaikkialla pätisi samat säännöt. Tätä voisi ihan tiedustella heiltä itseltään! Johtuuko maan koosta, rahoitusongelmista sitä kautta? Vai jostain ihan muusta?

 2. Nämä talot on kyllä niin hyvä idea, että mielellään keräysrasiaan kolikoita tiputtelin Suomessa asuessamme. Täällähän ei “aitoja” Mäkkäreitä edes ole. Tuttavamme yöpyi Suomessa vastaavassa.

  Blogissani on sinulle tunnustus :).

  1. Nämä on, ihan mielettömän hyvä idea. 🙂

   Ja kiitos tunnustuksesta, vastasinkin siihen jo – niin kuin tiedätkin 😀 (anteeksi myöhäinen vastaaminen kommenttiin!)

Leave a Reply