Perhe-elämä

Helpotusta ja jännitystä

Vapauduimme sairaalasta torstaina, tyttömme oli parantunut niin lievästä keuhkokuumeestaan kuin mahataudistaan. Torstaina he onnistuivatkin asentamaan nenäohutsuoliletkun takaisin kera nasal bridlen, joka itsessään oli muuten sankarimainen suoritus. Poolen sairaalalle nasal bridle oli nimittäin täysin uusi tuttavuus, eikä suurin osa henkilökunnasta tiennyt, mikä se oli. Meidän oma konsultaatti-lääkärimme ei ollut koskaan aikaisemmin moista asentanut, mutta selitettyämme sen tärkeydestä hän sen sitten teki Elsalle.

cp-vammainen_lapsi

Viikonloppu meni sairaalaviikosta toipumisessa. Jokainen meistä on myös parantunut flunssasta, joten mielialat alkoivat olemaan jo hyvin korkealla. Rubyn kanssa vietettiin railakas kotipäivä yhdessä pelejä pelaten ja jutellen ennenkuin hän lähti äitinsä kanssa syyslomareissulle äitinsä sukulaisten luokse pohjoiseen Englantiin. Innostuksissamme päätimme vaihtaa olohuoneen huonekalujen järjestystä, ja nyt pitääkin sitten ratkaista ainoastaan se pienimuotoinen ongelma, mihin minä vaatteeni tästä lähin laitan. Vaatekaappini kun muuttui Elsan omaksi lääke- ja tarvikekaapiksi olohuoneeseen.

On se muuten kumma, kun tiskit ja pyykit tuntuu aina olevan se viimeisin asia, joka hoituu lapsen ollessa sairaalalla. Pari tuntia vierähtikin kepeästi raivatessa pelkästään keittiötä! Myöhemmin palkitsin itseni nappaamalla naapurin koiran lenkkiseuraksi. Lähdin ensimmäistä kertaa tutkimaan lähellä olevaa puistoa, jonka reunoja pitkin olin aiemmin kävellyt. Ihastuksissani potkin puista tipahtaneita syksyn lehtiä, juttelin koiranomistajien kanssa ja innostuin, kun puistosta löytyi ankkalampi. Ankkalampi! Tänne pitää lapset tuoda!

englannin_kukkia

Meidän syyslomaviikolla ei arki muutu, aikaiset aamuherätykset ja muut Elsan aikataulut pysyvät samoina. Ruby on koko viikon äitinsä mukana reissussa, joten pettyneinä emme häntä valitettavasti näe koko viikkona. Muutamia kivoja ideoita meillä on, mitä viikon aikana puuhastella – katsotaan, mitkä niistä tulevat toteutumaan. Muun muassa eräs paikallinen vammaisia tukeva hyväntekeväisyysjärjestö on järjestänyt torstaille vammaisille soveltuvan leffateatteri-kokemuksen, minne Dan olisi viemässä Elsaa…

Vähän päältä viikko, ja sitten olisi Elsan leikkauspäivä edessä…! Myöntää täytyy että kauheasti jännittää. Ei itse operaatio vaan ihan yksinkertaisuudessaan se, että pysyyhän tyttö nyt terveenä tämän viimeisen viikon, että päästäisiin edes leikkaussaliin asti!

Se kun on niin todettu juttu, että suunnitelmat on tehty muutettaviksi.

Ps. Huomasitko Danin kirjoituksen hänen aamuistaan Elsan kanssa? Hän odottaa innokkaasti palautetta!


Relief and Nervousness

We got released from the hospital on Thursday as our daughter had recovered from her tummybug and a chest infection. On Thursday they were able to insert the nj-tube back in too with the nasal bridle, which itself was a heroic accomplishment! Nasal bridle was mostly unheard of in Poole hospital, where I found myself explaining what it was to most of the staff members I encountered. Our own paediatric consultant had never inserted a nasal bridle before but after our explonations of how important it was for us to have it for Elsa he was happy to give it a go.

Every one of us had got better from the nasty cold so we were in high spirits! We played games and spent time with Ruby before she went off to North England with her Mum. We were so excited that we decided to rearrange the whole lounge! The next problem to be solved is where will I store all of my clothes as my “wardrobe” was moved to the lounge to be used as Elsa’s medicine and equipment cupboard..

Isn’t it weird that the last thing on your mind is to do some dishes and laundry when your child is in the hospital? Actually, maybe it’s not weird at all. Anyway, I spent a good couple of hours just cleaning up the kitchen the other day and then rewarded myself with a nice doggy walk as I was allowed to take our neighbours dog out! I was like a little kid kicking the autumn leaves, talking with dog owners and I got so excited when I found a duck pond from the nearby park! I so will take my kids here one day!

The halfterm will not affect our daily routines with Elsa. Sadly Ruby will be busy with her Mum this week so we won’t be seeing her. We have got couple nice ideas what to do this week, we will see which ones we are able to follow through… As an example, one local charity has organised a disabled friendly film watching session at a local cinema, where Dan is going to take Elsa…

It’s only a bit over a week and it’s time for Elsa’s peg-surgery! I have to admit I’m really nervous. Not about the operation itself but if Elsa will keep well enough to be even able to have the surgery as we just recovered from the last illness she had!

As it is so proved .. that plans are made to be changed.

Ps. Did you notice the blogpost written by Dan yet? He wrote about his mornings with Elsa and is eager to hear any feedback you might have for him!

rakkaudellam

 

Tagged , , , ,

2 thoughts on “Helpotusta ja jännitystä

  1. Unohtui eilen sanoa, että ihan miljoonasti peukkuja teille leikkausta odottaessa! Pysyköön Elsa ja koko perhe terveinä ja onnistukoon leikkaus vihdoin!

    Terveisiä teille kaikille! 🙂 <3

    1. KIITOS! <3 Täällä pidetään ihan hirveästi peukkuja ja jännitetään, että ensi viikko onnistuisi.. On taas ollut aikamoinen seikkailu tämäkin viikko, katsotaan jos saisin sen vielä kerrottua postauksen muodossa.. <3

      Terveisiä sinne kans kaikille!! <3

Leave a Reply