Perhe-elämä

Pettymys

Onhan se jo opittu, että elämä ei noudata tehtyjä suunnitelmia.

peg_leikkaus_epaonnistui

Sunnuntaina ajelimme iloisesti Southamptonin sairaalalle, missä tiimi otti terveen tyttäremme vastaan. He tekivät tarvittavia verikokeita, ja isänsä kanssa jäi tyttö osastolle odottamaan tulevaa päivää ja leikkausta. Itse menin Annan kanssa ystävän luokse yöksi, valmiina menemään paikan päälle H-hetkeä varten maanantaina.

Aamusta Dan soitti minulle selkeästi musertuneena. Elsa oli kehittänyt yön aikana kuumeen ja vaikutti huonovointiselta. Hän valitti. Lääkärit eivät löytäneet tytöstä mitään muuta vikaa kuin kohonneen kuumeen. Verikokeet ja pissanäytteet olivat puhtaita. Röntgenistä paljastui terveet keuhkot. Leikkaava lääkäri päätti jutella nukutuslääkärin kanssa leikkauksen riskeistä.

Leikkausriskit kävivät liian suuriksi. Kerran Elsalla mitä todennäköisemmin oli viruksen aiheuttama tulehdus jossakin, olisi leikkaaminen normaalia suurempi riski. Niinpä leikkausaikaa siirrettiin seuraavalle vapaana olevalle ajankohdalle.

Marraskuulle.

lapsi_ruokitaan_letkujen_avulla

Voitte kuvitella meidän pettymyksen.

Koska Elsa ei selkeästi ollut kunnossa, jäimme osastolle yön yli. Koimme vielä yhden kuumepiikin, mutta sitten kuume laski. Eikä ole noussut takaisin. Mitään muita oireita ei ole ollut, ja nyt kirjoittelen tätä jo oman kodin suojista aivan normaalin oloisen tyttären vierestä.

perhe_puistossa

Katsotaan, miten tämä muutos vaikuttaa meidän suunnitelmiimme tulla jouluksi Suomeen tai miten Elsan koulunaloituksen kanssa käy.. Mutta tärkeintä onkin, että Elsa voi hyvin. Meidän tehtävämme vanhempina onkin sitten sopeutua näihin muutoksiin ja elää sen mukaisesti.

Elsallehan oli tarkoitus tehdä peg-leikkaus ja fundoplikaatio, joka on ratkaisu refluksiin. Nyt nämä molemmat ovat siirtyneet marraskuulle.


We had that lesson again. The life doesn’t follow your plans, it has it’s own routes.

On Sunday we drove happily to the Southampton hospital, where the hospital team welcomed our healthy child in. They took the necessary blood tests as a preparation for the peg-surgery on the next day. I left her at the hospital with Daddy and went to our friends for the night with Anna.

In the morning Dan called. Elsa had developed a fever during the night. She wasn’t feeling well and was complaining. Doctors couldn’t find anything else wrong with her than the temperature, they reckoned it was a viral infection. Doctors decided it was too risky to operate on her when she is already under the weather so they cancelled and rebooked the surgery to the next available slot.

Which is in November.

You can imagine our disappointment.

As Elsa wasn’t herself we stayed the night in the hospital to be safe. We experienced one more spike with the temperature but then it settled. Now we are home with her and she seems to be alright.

We will see how this change affects her start in school and our trip to Finland for Christmas… But the most important thing is she is fine. Our mission as parents is to adapt to all of these sudden changes and keep going accordingly, providing the best possible care to our children.

rakkaudellam

Tagged , , , ,

14 thoughts on “Pettymys

 1. Harmi et kävi näin.Voisko se kuume piikki olla elsan tapa kertoa hei mua pelottaa kun tultiin sairaalaan enkä tiedä miksi….mun erityiseni puhuu ja toimii mutta hänelle tulee kans mitä ihmeellisempiä oireiluita kun pitää ottaa verikoe ja hän tietää sen.oireet häviävät heti kun se pelottava asia on pois päiväjärjestyksestä.

  1. Sitä mietittiin mekin, mutta sitten toisaalta.. Hän oli selkeästi kivuissaan. Ja sitten toisaalta… Hänellä ei ole sanoja sanoa, että en halua olla täällä. Ei sitä tiedä.

 2. Höööh! Onpa surullista! Peg ois niin paljon kätevämpi ja helpottaa kovasti kunhan käytön oppii. Oon hoitanu vaikeasti vammaisia lapsia niin ymmärrän harmituksen määrän. Toivottavasti marraskuun leikkaus onnistuisi ja saisitte helpotusta arkeenne! Tsemppiä ja voimia syksyyn!! <3

  1. Hei Sofia! <3 Pegiä ollaan odoteltu jo niin kauan, ja nyt jo toisen kerran tapahtui jotain minkä takia leikkaus peruuntui.. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo, ja sitten helpottuisi tämä arki vähäsen! Kiitos kauheasti kommentistasi, Sofia! <3

 3. Voi harmi, tiedän niin tuon tunteen. Sitä äitinä samalla odottaa että jännittää toimenpidettä. Meidän lapselle olisi tehty tällä viikolla fundoplikaatio mutta sairastui… Jo kolmas kerta kun on jouduttu perumaan. Uutta aika odotellessa. Regroup and forward, voimia!

  1. Niinpä – jännittää, huolestuttaa, valmistautuu henkisesti… ja sitten pitääkin alkaa tekemään melko lailla koko operaatio uudestaan, kun leikkaus peruuntuu. :< Harmi että teilläkin peruuntui! Miten pitkä odotusaika on seuraavaan? Meillä onneksi varasivat välittömästi seuraavan mahdollisimman ajan Elsalle, vaikkakin se sitten onkin 5 viikon päästä.. Mutta ainakin se on varattu ja tiedossa. :) VOIMIA VILJA <3 <3 <3

 4. Voi harmi! Pystyn hyvin ymmärtämän harmituksen. Aina oman lapsen operaatiot nukutuksineen jännittää ja niihin valmistautuu. Sitten kun siirtyy niin kaikki alkaa uudestaan. Lähetän paljon tsemppiä ja voimia!!

 5. Kaipa stressi voi nostaa kuumeen, ihan niinkuin saada oskentamaankin? Toisaaltaan pöpö voi iskeä ja kuume on puolustusreaktio sitä vatsaan. Jokin on vialla kropassa, joten parempi se on katsoa kuin katua 🙂 Ja onneksi iski ennen eikä esim leikkauksen aikana.

  Sormet ristiin, että saatte pegin, varmaan elsallekkin kivempi se 🙂

  1. Sitä tässä mietittiin tosiaan myös, mutta sitten oireet eivät vastanneet ihan vain stressiä.. Vaikka hirveästi jäikin harmittamaan, ettei leikkausta tehty, niin parempi tosiaan katsoa kuin katua… Nyt sormet kovasti ristissä seuraavaa leikkausaikaa varten!

Leave a Reply