Muut, Perhe-elämä

Dan arvioi: myTherapy

Elsa takes several medicines throughout the day, at very strict times. It’s a tight schedule to follow, and along with Elsa’s feeding schedule we have always been looking for a way to manage everything. Until now it has always been a mixture of mobile task reminders and a print out of the medicines and the doses needed. We looked around for a better solution and eventually came across the mobile application myTherapy.

The first thing is that the application is wonderful in its simplicity. On opening the application will ask you to add a reminder, the is not just to add medication reminders but also measurements, activities and symptom checks.   When selecting medication you can either scan the barcode of the medicines or manually search for them. You then get to set the mode, either planned or unplanned, the duration, intake frequency and the amount and time. The scheduling is flexible enough to allow intake various intake times. Once saved the application will remind you when medications are due and the dosage required.

mytherapy_app_home_en

Using the app is very straight forward and we were able to add all of Elsa’s medicines with ease, the application is now in constant use and has eased the management of Elsa’s medicine schedule.  We are enjoying it so much that we are now fully exploring the other features, using it to schedule activity times for Elsa and for us.  There is also a journal function that allows you to see a detailed view of activities and medicine intake.

The app is free to use and it is possible to use it without registering any personal information about yourself. MyTherapy promises not to handover any of the data saved to the application to any third parties, so it protects your privacy. So far it is not accessible to pair the application with Fitbit or any other activity bands, which would have provided an extra perk for the application!

The only criticism we had initially was that the dosage levels were unable to be set at anything other than round numbers, which was awkward as some of Elsa’s medicines were not round numbers. I submitted a review to the effect and within the day received an email agreeing that the dosages levels need to be more accurate and they are now working towards adding that extra level of accuracy.  So from a customer service standpoint they have impressed us as much as there application has.

The app is available of iOS and Android and the company have a website at: www.mytherapyapp.com/

Photos are from mytherapyapp.com/press.
Review written by Dan McEvoy


Elsaa lääkitään useilla eri lääkkeillä tiukan aikataulun mukaan monta kertaa päivässä. Päivän aikataulu on hyvin tiivis yhdessä ruokinta-aikataulun kanssa, minkä vuoksi olemme katselleet helpointa tapaa pysyä perillä kaikesta. Ennen pysyimme aikataulussa tulostetun lääkelistauksen sekä erilaisten monimutkaisten kännykkämuistutusten avulla. Etsimme kuitenkin jatkuvasti parempaa ratkaisua, ja löysimme lopulta matkapuhelinsovelluksen nimeltä myTherapy.

Ensimmäinen hyvä asia mainitussa sovelluksessa on sen yksinkertaisuus. Sovelluksen avautuessa se pyytää sinua lisäämään itsellesi muistutuksen, mikä ei pelkästään liity lääkkeisiin vaan myös aktiviteetteja, mittaamisia ja oireiden tarkastuksia. Lääkemuistutusta laatiessa voit lisätä lääkkeen joko itse manuaalisesti listalta tai skannaamalla lääkkeen viivakoodin. Sen jälkeen voi muokata muistutuksen luonnetta suunnitellusta suunnittelemattomaan sen mukaan, onko lääke säännöllisesti otettava vai kertaluontoinen. Muistutukseen voi säätää tarkasti sen, kuinka useasti lääkettä on otettava ja kuinka pitkän ajanjakson ajan. Tämän lisäksi lääkkeestä merkataan annoskoot. Muistutuksen tallennuksen jälkeen sovellus hälyttää, kun on aika ottaa lääkkeitä ja kertoo tarkasti, mitkä lääkkeet ovat vuorossa ja kuinka paljon mitäkin.

Sovelluksen käyttäminen on mutkatonta. Me pystyimme tallentamaan sovellukseen kaikki Elsan lääkitykset helposti ja sovellus onkin meillä jatkuvassa käytössä. Me pidämme sovelluksesta jopa niin paljon, että tutkimme sen muita ominaisuuksia ja niiden luomia mahdollisuuksia arkemme aikatauluttamiseen. Sovellukseenhan pystyy aikatauluttamaan myös aktiviteetteja niin Elsalle kuin koko meille itsellemmekin.

Sovelluksessa on päiväkirja – toiminto, mitä kautta pystyy tarkistamaan tehdyt aktiviteetit kuin myös lääkkeiden ottamisen historian.

Sovellus on ilmainen ja sitä voi käyttää täysin nimettömänä ilman, että rekisteröi sovellukseen mitään tunnistettavia tietoja itsestään. MyTherapy on luvannut myös suojella käyttäjiensä yksityisyyttä niin, ettei se myöskään jaa sovellukseen tallennettuja tietoja millekään kolmannelle osapuolelle.

Tähän mennessä sovellusta ei voi yhdistää minkään aktiviteettirannekkeen kanssa, mikä olisi ollut kiva toimintalisä sovelluksen käytössä!

Ainoa kritiikkimme sovelluksesta koski lääkkeiden annoskokoja. Muistutusta tehdessä annoskoot pystyi lisäämään vain kokonaisina numeroina, mikä tuntui hankalalta, koska kaikki Elsan lääkeannokset eivät ole täysiä numeroita. Annoin tästä palautetta ja päivän sisällä sain sähköpostin myTherapylta myöntäen, että annoskokoja täytyy ehdottomasti muuttaa tarkemmiksi sovelluksessa. Tällä hetkellä tiimi myTherapyn takana työskentelee tämän asian korjaamiseksi. Asiakaspalvelun näkökulmasta myTherapy on vakuuttanut meidät aivan yhtä paljon kuin mitä itse sovelluskin.

Sovellus on saatavilla iOS– ja Android-puhelimille ja sovelluksen Internetsivut löytyvät osoitteesta www.mytherapyapp.com.

Postauksen kuvat ovat mytherapyapp.com/press.
Kirjoitus on Dan McEvoyn käsialaa – suomentanut Maiju / Meriannen

rakkaudellam

Tagged , , ,

Leave a Reply