Perhe-elämä

He ovat täällä

Yhtäkkiä talo on täynnä väkeä. Auttavia käsiä, varasylejä, lasten leikittäjiä. On ukki, joka valtaa keittiön ja kantaa sieltä silmänräpäyksessä vaikka mitä herkkuja kera kahvin. Sekä mummi, joka auttaa selättämään pyykkivuorta ja istuu lattialla lasten kanssa ihan onnessaan.

#mummokateus_ulkosuomalaisuus
Kun tammikuussa mummi rauhoitteli sylissään vasta parin viikon ikäistä Annaa, niin nyt jo 8 kuukauden ikäinen Anna vaatiikin itse päästä mummin syliin.

Ei olisi voinut parempaan saumaan sattua tämä isovanhempien reissu meille. Anna on alkanut nyt oikein kunnolla tehtailemaan hampaita. Se ensimmäinen helmi puski ikenen lävitse viime viikolla, nyt toinen on tulossa heti viereen ja vastakappaleet ylhäälle ilmoittelevat tulostaan. Se illastakin rauhallinen ja omaan pinnasänkyynsä nukahtava vauva on vaihtunut suukipuja itkevään ja ylikierroksille menevään vauveliin. On ihana, että on aina jaksavia hyssyttäjiä paikalla; kun yksi väsyy, kolme paria käsivarsia on jo levänneenä ja valmiina.

Ja tämä väsähtänyt 28-vuotias lapsi voi valita, meneekö hetkeksi isin kainaloon vai sittenkin äidin syliin.


Suddenly the house is full with helping hands, play makers for kids and cuddles. There is grandpa who takes over the kitchen and keeps bringing the most delicious treats with coffee for everyone. There is grandma, who helps to tackle the laundry and sits with children on the floor with the biggest grin on her face.

Last January grandma held only a couple weeks old little Anna, now that same Anna is 8 months old and demands for her attention.

They couldn’t have arrived in better time. Anna is teething. The first little tooth appeared last week and now the one next to it is making it’s appearance. The matching two at the top can be felt through the gum too. So that most calm and pleasant baby that falls asleep by herself in her cot has been swapped for this screaming monster who doesn’t want to settle. Because teething. Luckily there is always someone who is ready to keep cuddling her, and there is another set of arms ready to take over when needed.

And this tired 28-year-old child can choose if she wants to go and have a Daddy or Mummy cuddle.

rakkaudellam

Tagged , , ,

2 thoughts on “He ovat täällä

Leave a Reply