Perhe-elämä

Kunhan vielä vähän aikaa jaksan

Väsymystä on raa’asti jaettuna kahdenlaista.
Fyysistä ja henkistä.

Fyysisen tietää varmasti ihan kaikki – kun unta ei vaan ole saanut tarpeeksi ja unenpuute kolottaa luissa ja ytimissä asti. Sitten on se henkinen. Sitä on jopa vaikeampi selittää. Yksi selkeä oire on jo se, että mikään unenmäärä ei riitä poistamaan sitä väsymyksen painoa hartioilta. Se tuntuu fyysiseltä, mutta mieli se on väsähtänyt.

Olen ollut fyysisesti väsynyt pitkään. Ymmärrettävistä syistä. Onhan Elsa ollut kotona jo puolitoista kuukautta ja hyvin tiukan hoitoaikataulunsa takia unet ovat jääneet vähille. Huomattavaa tietysti on, että ei ole vain Elsa hoidettavana…

sorsaperhe

Henkisen väsymyksen olen huomannut viime viikon aikana.

Vaikka kuinka ymmärrän ja tiedän, että elämä helpottuu hyvinkin pian, niin silti arki on tuntunut nyt hyvin … kahlitsevalta. Että olen jumissa. Sitä myötä ahdistus ja itkuisuus ovat nousseet viime aikoina. Jokaisena aamuna kamppailen mielialani kanssa. Koko päivä avautuu eteeni niine samoine haasteineen ja tehtävineen. Päivästä toiseen.

Yritän pitää katseen tulevassa ja keskittyä niihin hyviin hetkiin. Päätän joka aamu, että tästä päivästä tulee hyvä päivä. Kikattelen kilpoja lapsieni kanssa ja järjestämme kivaa tekemistä. Mutta jos suunnitelmia ei ole.. Mielialan pitäminen pirteänä on hankalaa.

sorsaperhe_kaislikossa

Syyskuussa elämä tulee helpottumaan muun muassa näin

Kunhan vielä vähän aikaa jaksaa – niin sitten helpottaa.


There are two types of tiredness. The physical and mental.

The physical tiredness is well known. When there hasn’t been enough sleep and it is felt in the entire body. The mental tiredness is already harder to explain. The most clearest symptom is that no matter how long you sleep the tiredness cannot be shaken off.

I have been physically tired for a while from understandable reasons. Elsa has been home for over month and a half. Looking after her with her medication and feed schedule is demanding to say the least. Getting enough sleep feels like an impossible task. Not to forget Elsa is not the only one who might keep us up during the nights…

Last week I noticed how I’ve become tired mentally.

I understand this is not forever. I know our lives will be getting easier soon. Still the every day life feels now.. strangling. That I’m stuck. I’ve started to feel anxious again. Emotional, needing to have a good cry. Every morning I battle with my feelings. The coming day seems as difficult than it was yesterday with the same challenges and tasks. It almost feels like I’ve lived it already even though I’m just getting up from the bed. Day after day. Same shit. Different Day. (Thanks Stephen King for that one.)

Every day I decide today will be a good day. I giggle with my kids and organise something nice to do with them. If I don’t have any plans.. It becomes so hard to keep my spirits up.

In September everything should become easier as

 • Elsa starts in school and we got her in to the one we wanted for her
 • She has her peg-operation
 • We are going to have a car
 • My parents are coming here for a week

Just a little bit longer. Grind teeth, push yourself to make it another day and then another. Not for long, and it will be easier. It will be.

rakkaudellam

Tagged , , , ,

10 thoughts on “Kunhan vielä vähän aikaa jaksan

  1. Samaa mieltä kun Laura: sinun blogi antaa tosiaan aina ihanasti ajattelemisen aihetta. Lisäksi osaat tosi taitavasti ja ihanan rehellisesti kuvailla omia tuntemuksiasi. Jostain syystä sitä on melkein rauhoittavaa lukea.

   Kaikkea hyvää sinulle ja teidän perheelle ja tsemppiä nyt tämän hetkiseen loppurutistukseen, helpotus on enää pienen hetken päässä <3

 1. Kuulostaa niiiin tutulta! Mulla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja siihen päälle vielä anemiaa vähän väliä. On koko ajan väsynyt olo, vaikka olisi nukkunut hyvin! Elämässäkin kaikki menee hyvin, on kavereita ja töitä tms, mutta silti jotenkin mieli on koko ajan maassa. Jaksamisia sulle! ❤️

  1. Sitä se väsymys teettää <3 On vaikea pitää mieli pirteänä, kun vaan väsyttää. <3 Jaksamisia sinulle myös, toivottavasti pian helpottaa sielläkin! <3 <3

 2. Kiitos taas kerran rehellisestä kirjoituksesta. Voi miten toivon sydämestäni Sinulle ja teille kaikille sinne jaksamista ja voimia! En tiedä miten tämä lohduttaisi Sinua siellä mutta uskon että elämä kantaa niin kauan kun on rakkautta, sitä aitoa rakkautta, lämpöä, läheisyyttä ja mikä tärkeintä, läheisiä ihmisiä teidän rinnalla kulkemassa ja välittämässä. Kuten myös me kaikki “tuntemattomat” jotka olemme hengessä mukana.
  Ja tosi kiva kuulla että helpotusta on tulossa!

 3. Hienoja helpotuksia luvassa. Ja voi mahtavaa, saitte sittenkin Elsan siihen kouluun mihin toivoitte! Se on kyllä todella hienoa!

Leave a Reply