Perhe-elämä

Melkein 8 kk vanha Anna

Kuukausipostaukset jäivät “ihan yllättäen” pois, kun Elsan sairaala-ajan takia koneella istuminen ei vain ollut mielekästä. Edellisen kerran kuukausipostauksen tein kaksi kuukautta vanhasta Annasta.. Siihen pieneen pirpanaan nähden muutos on huikea!

7kk_vanha_vauva

Koska meillä liikutaan. Meillä istutaan itsenäisesti. Meillä höpötellään ja nauretaan. Meillä ei enää pelätä vettä eikä itketä vaatteiden vaihdolle.

Meillä kieritään selältä masulle ja toisinpäin. Pää kolisee vähän väliä lattiaan kuin leluihinkin, mutta yrittämistä ei lopeteta. Masulla ollessa tytön keskikroppa nousee jo polvien ja käsien varaan, ja tytön pullakoilta kasvoilta on täysin luettavissa se suuri ajatustyö – kuinka ihmeessä minä pääsen tästä nyt eteenpäin? Lihaksia vahvistetaan punnertamalla ja lankkuja tekemällä.

Istumisasennostakin pyörähdetään jo melko ketterästi ryömimisasemiin, mutta ilman apuja ei vielä istumaan päästä.

vauva_opettelee_konttaamaan

Ryömiminen on työlästä, mutta hyvin tyttö liikkuu taaksepäin ja sivuille. Eteenpäin meneminen on vielä vaikeaa!

Seisominen onkin siihen nähden jo ihan vauvanleikkiä! Olen henkeä pidättänyt vieressä innostuksesta, kun ryömiessä tyttö on alkanut haroa huonekaluja ottaakseen niistä tukea päästääkseen taas seisomaan… Vielä ei moisessa tempauksessa olla onnistuttu, mutta ei enää kauaa moiseen keksintöön mene!

vauva_seisoo_tuettuna

Seisomisesta on tullut taas huojuvampaa, mutta ei yhtäkkisen kunnon laskun vuoksi vaan siksi, että neitokainen yrittää äkkinäisesti ottaa askelia. Ovat vielä sellaisia isoja harppauksia, että meinaa peppu osua maahan ja askeleesta tullakin taidokas spagaatti. Jos sormiteline on ajatuksessa mukana, niin sitten pienemmät askeleet jo onnistuvat. Hitaasti, mutta varmasti.

Annan mielestä parhaat aiheet nauruun on kutitus ja eritoten äidin naama. Mitä isompi ilme äidillä, sitä makeammin nauraa vauva. Jos äiti nauraa mukana, kikattaa Anna ihan hysteerisenä. Näistä kikatuskohtauksistahan on todistusaineistoa niin snapchatissa (@meriannen) kuin instagramissakin!

baby_exploring_sand

Itkunjuuret löytyvät väsymyksestä, nälästä ja eritoten siitä, jos vanhemmat kehtaavatkin tulla auttamaan vauvan harjoitellessa motorisia taitojaan!

Anna päästelee kauheasti erilaisia ääniä huulten pörisyttämisestä kiljaisuihin ja “aavva” sekä “aaaaaaa” – äännähdyksiin. Mitään konsonantteja ei vielä osata, mutta eipä tuolla ole kiirekään.

Meillä ei ujostella yhtään, kaikki tuntuvat olevan aivan yhtä kivoja – oli tämä mies, nainen, koira, kissa, lintu, tyttö, poika, parrallinen tai parraton, silmälasit päässä tai ei, rypytön tai kurttunaama. Kunhan Anna saa vain huomiota niin hän hymyilee ja kikattelee kuin mikäkin vauvamalli!

vauvan_paras_ystava1
Naapurilla hoidossa ja posetukset uuden parhaan kaverin kanssa!

Kirjat ovat vielä kaikkein kivoimpina vain suussa, leluista mielekkäimmät ovat ne, mitkä tuntuvat jännimmiltä ikeniä vasten. Hampaita ei olekaan suuhun vielä ilmestynyt, mutta tilanne näyttää muuttuvan piakkoin! Unileluna ehdoton on pehmeä ja vaaleanpunainen Flopsy-pupu. Nukkumaan osataan rauhoittua itse, eli pinnasänkyyn voi Annan laittaa vaikka hän olisikin vielä valveilla – mutta homman taika on siinä, että Annan pitää olla uninen. Jos häntä ei väsytä yhtään, niin ei se uni silloin tule ja pinnasängyssä makailu vain turhauttaa aktiivista pientä. Uninen tyttö jää mielellään odottamaan Nukkumatin tuloa yksikseenkin pinnasänkyynsä.

Tämä tyttö ahmii kuin meikäläinen vauvana. Paljon ja useasti. Aamut alkavat maitopullolla, jatkuvat aamupuurolla, sitten pian tuleekin lounas, välipala, illallinen ja sen jälkeen vielä iltapuurot. Jokaiseen väliin ja ruokien kera vielä äidinmaidonkorvikkeet. Surutta syötetään kaupan purkkiruokia, eikä vielä ole löytynyt sellaista makua, jota tämä ipana ei söisi. Lisäksi olemme harjoitelleet jo sormiruokailua hyvin pehmeillä ja pienillä hedelmänpalasilla, kuten banaanilla, sekä Organix-merkin porkkananaksuilla.

vauvan_paras_ystava

Ikää tarkalleen 7 kuukautta ja 21 päivää.

Aivan niin kuin isosiskonsa on opettanut minulle enemmän kuin kukaan muu koko tässä maailmassa, on Anna laittanut minut opettelemaan ihan uusia taitoja. Kuten miten puetaan vauva, joka istuu ja seisoo, eikä halua olla paikallaan selällään. Miten se pääse menee kaula-aukosta sisälle, kun puettava onkin pystyssä? Miten kädet menevät hihoista sisälle? Miten ne haarojen napit saa kiinni? Entäs miten liikkuvalta vauvalta vaihdetaan vaippa… Kyllä hommat on saatu tehtyä äidin naurupyrskähdysten säestäminä – on tämä äitiys hei jännää!

Löytyykö teistä Anna-faneja?

Haluaisitteko lukea hänen seikkailuistaan aikaisempaa enemmän?

Naapurin lapsen kuvien julkaisuun pyydetty lupa.


Almost 8 months old Anna

These monthly reports of my baby’s development have been missing since.. she was 2 months old, that’s when I wrote it the last time. I have a good enough excuse with Elsa’s time in the hospital. Back then I just couldn’t make myself spend that much time on a laptop.

There has been a huge change in Anna since she was 2 months old.. As now she can move. She sits on her own. She is a chatty little bean and her laugh is contagious. She is not scared of water anymore and changing clothes won’t make her cry either like it used to.

She can roll from her back to her tummy and back. Her head bangs against floor and toys about every day, but she doesn’t let it kill her spirit. She will lift her body up on to her knees and hands. The wild thought process is visible on her face – how can I move forwards from this position? She works on her stamina by doing push ups and planks.

She cannot yet pull herself to sit up by herself, but she sits without support if helped up.

Crawling is still hard work but she crawls backwards and to her sides constantly. She can do full 360, as you never know what’s behind your back if you don’t check it, right? Crawling forwards is still quite frustrating.

In comparison standing up is like baby’s play! She’s been standing with support so long already. She’s started to learn how to take steps now…

The best reasons to laugh are the tickle games, Daddy’s emergency car noises and mummy’s face. The bigger expression on mummy’s face the harder she laughs. If mummy laughs with her, she becomes hysteric. There is evidence of those laughing fits on snapchat (@meriannen) and instagram!

She will cry if she’s tired or hungry, but especially when parents dare to come to help her out while she is practicing on her motor skills!

She is really vocal. She still loves blowing raspberries, but also shouting and making different sounds like “aaaavva”. She cannot yet make any consonants out but there’s no rush there either.

She doesn’t seem to be shy at all. She loves everyone. If she only gets attention she’s content, giggles and smiles like a baby model.

She loves to have book covers in her mouth and the best toys are the ones that feel funny on her gums. There is no teeth in her mouth yet but for certain that situation will change in no time.

This girl likes food as much as her mother. Her mornings start with a bottle of milk and continues with a fruity porridge. Then soon will be lunch, snack, dinner and evening porridge as supper. With meals and everywhere between she gets milk too. There hasn’t been any food yet she won’t eat! We have started with fingerfoods too with soft fruits like bananas.

As her big sister Elsa has taught me more than anyone else in this whole wide world, Anna has made me learn new skills too. Like how to dress up a baby that sits and stands up and who doesn’t want to lay down? How do you change a nappy to a moving target?

I just love motherhood.

Is there any Anna-fans around?

Would you like to hear more about her?

In some of the photos Anna is posing with her new best friend, our neighbours girl! Permission has been given from her mum for publishing those photos in the blog.

rakkaudellam

Tagged , , , ,

10 thoughts on “Melkein 8 kk vanha Anna

  1. Miten tuollaista pientä suloisuutta ei fanittaisi?! <3

    On sinulla vaan suloiset lapset! Hyvä jos omanikaan olivat noin suloisia! 😀

Leave a Reply