Perhe-elämä

Miten Elsa voi nyt kotona?

Kaikesta huolimatta on helppo hymyillä. Oli sitten arkisen sekamelskan keskellä ja vaikka suihkusta poksahtaneen lampun johdosta ei äiti ole käynyt peseytymässäkään. Kun kaksi näin ihanaa naperoa saa syliin, niin yritäpä näyttää hapanta naamaa.

vauvavuosi_1

Pienen sairaalaepisodin jälkeen Elsa voi jo niin hyvin. Ne kikatuskohtaukset olivat takaisin ja olin haljeta kaikesta ilosta, kun seurasin Elsan nauttivan olostaan kotona. Katseli hän sitten vain televisiota tai leikki leluillaan, hänestä paistoi tyytyväisyys.

Nyt olemme olleet sairaalaan yhteyksissä, kun kolmena päivänä peräkkäin Elsa on oksentanut, jokaisena päivänä vain kerran. Mitään sen kummempaa syytä moiseen emme ole keksineet – oksennus tulee randomisti, ei esimerkiksi lääkkeen antamisen yhteydessä (jolloin mahaan yhtäkkisesti työnnetään enemmän tavaraa, kun ruoka-annokset tippuvat mahalaukkuun verrattain hitaasti). Joskus kesken ruokailun, tänään ruokatauon aikana. Tämän ja eilisen päivän Elsa on ollut unisempi, muttei hänellä ole ollut kuumetta tai hengitysvaikeuksia. Sairaalalla olivat tyytyväisiä pitämään meidät vielä kotona, ja soittoa heti takaisin, jos mitään muuttuu.

Ehkä tämä on vain refluksia. Ehkä pientä masupöpöä, mitä on päiväkodin tädin mukaan paljon nyt liikenteessä.

Perjantaina meille tulee fysioterapeutti ja sairaanhoitaja käymään kotona apuvälineitä ja muita tarkistamassa. Mitä todennäköisemmin lähtee tilaukset isommista apuvälineistä eteenpäin, kun on tämä meidän pirpana aikalailla kasvanut..

Katsellaan – ja nautitaan haleista.


It’s so easy to smile no matter the clutter or anything else, if I’d only got these two to cuddle.

After that little hospital episode Elsa has been doing really well at home. She was giggling every other minute and the popular guessing game was what she was laughing for… I particularly enjoyed just watching how Elsa loved being at home, playing with her toys or watching TV.

Now we have been in touch with the hospital as Elsa has been sick three days in a row. Only once a day, but still. We haven’t seen any apparent reason to this, she seems to vomit quite randomly. During a feed break or a feed. Not once when she’s been given medicine, which is a quicker dose of stuff coming to her tummy all at once in comparison to the slow flow of the feed. Since yesterday she’s been sleepier than before, but she hasn’t had temperature or breathing problems as she’s not working harder for her breathing and she still only desaturates when asleep or just after being sick. They told us to keep monitoring her and if anything changes we’re to give them a call back.

Maybe it is reflux. Maybe it’s a tummy bug as I heard from a nursery there’s a lot of that going around in Bournemouth right now.

On Friday we have visitors from the hospital anyway, our community nurse and a physiotherapist come to check out all the equipment we have at home for Elsa. As Elsa has grown so much we are going to get some chunkier equipment for her I’m sure…

We will see what the near future holds for us – now we just enjoy the cuddles.

rakkaudellam

Tagged , , ,

6 thoughts on “Miten Elsa voi nyt kotona?

 1. Voi kuinka kiva nähdä Elsalla tyytyväinen ilme kasvoilla 🙂
  On teillä ollut rankkaa aikaa. Toivottavasti parempi ajanjakso jatkuu pitkään, eikä nuo oksentelut enää palaisi.
  Kaikkea hyvää teille arkeen.
  Onnellisia olette, kun luoja on suonut teille noin ihanat lapset haasteista huolimatta.
  Itse jo siinä iässä ettei välttämättä ole enää mahdollisuutta perheeseen, kun ei ole sitä miestäkään löytynyt. Kaikilla on omat murheet, mutta onneksi on paljon mistä iloitakin 🙂

  Hyvää vointia Elsalle ja koko teidän perheelle <3

  1. Rosa, kiitos ihanasta kommentista – ja toivottavasti tosiaan nyt nämä oksentelut rauhoittuisivat, eikä sairaalaan tarvitsisi enää hetkeen mennä. 🙂 Ja ainahan perheen voi rakentaa eri tavalla kuin “perinteisesti”, jos perheen haluaa! Voin myös omasta kokemuksesta sanoa, että rakkaus kyllä syttyy lapseenkin, joka ei ole biologisesti oma! <3

   Erinomaista vointia siulle ja kiitos vielä kerran tosi ihanasta kommentista <3

 2. ihana kuva! Iloiset tytöt siellä. Saatteko te kotiapua? Suomessa saisitte! Teillähän on ködettäynmä työtä siellä.

  1. Kotiapua eli apua kotitöissä? Sitä ei kyllä saada.. Nyt moni ammattilainen on kartoittamassa meidän tilannetta että mitä tukea voitaisiin saada, esim. kovassa huudossa olisi lastenhoitoapu.. että edes vaikka kerran kuussa päästäisiin minä ja Dan kahdestaan johonkin, ihan vain olemaan me.. ja ihanaa olisi saada myös kerran viikossa yöhoitaja meille, joka vahtisi Elsaa yön yli ja me saataisiin edes yhden yön verran hyvänlaatuista unta kalloon .. <3

   Voi kun kotitöihinkin saisi apua.. ai että ois ihana <3

Leave a Reply