Perhe-elämä

Ystäviä Suomesta ja ulkosuomalaisen kotiarkea

Tiedättekö miltä tuntuu, kun aamulla voi heräillä ja katsella kaikkia lapsiaan tekemässä samaa? Kantaa kahvia lasten isille, elämäni rakkaudelle, joka samassa huoneessa auttaa hoitamaan lapsia.. Sitä pitää itsestäänselvyytenä niin pitkään, kunnes tulee aika, jolloin sitä kaipaa. Nyt sen osakkeiden arvo on moninkertaistunut.

Lisätään reseptiin vielä se, kun makuuhuoneesta kömpii kahville ystäväsi ja hänen kihlattunsa, eikä lapsilla lopu leikittäjät koko päivän aikana. Viikon aikana.

vieraat_lasten_kanssa

Kiersimme shoppailemassa Bournemouthissa, kävimme jopa kaksi kertaa yöelämässä, kokkasimme vuorotellen. Söimme suomalaista suklaata ja ryystimme huokaillen suomalaista kahvia, ystävämme maistelivat brittituotteita. Ihailimme Annan supernopeaa oppimista, kuinka hän yhtäkkiä pitelee ylpeänä ihan itse maitopulloaan…

6kk_vanha_vauva_pitelee_itse_pulloa

Kävimme läheisellä kirpputorilla, ja ystäväni Heli osti minulle lahjaksi sieltä mekon. Minä ostin lapsille kirjoja ja Ruby löysi itselleen pienen arkeologipaketin, mistä hän pienen tikun ja harjan avulla sai kaivettua esiin kaksi saveen piilotettua kiveä.

lapsi_leikkii_arkeologia

Kesälomansa aloittanut Rubykin on niin onnellinen siitä, että molemmat siskonsa ovat kotona. Innoissaan hän auttaa molempien hoitamisessa ja pyytää, että saisi siskonsa lähelleen, syliinsä. Hän on jopa auttanut vaippojen vaihdossa, mikä oli ennen se ainut, mitä hän ei halunnut tehdä.

siskokset

vammainen_bussipysakilla

esiteini_ja_vauva

Kävimme myös ihastelemassa mereneläviä sekä pingviinejä Oceanariumissa ihan koko poppoolla. Pingviinit ovat viime kesän uutuus, mitä minä en ollut ehtinyt vielä aiemmin näkemään. En kameraani saanut käsiini koko aikana, sillä bloggaajan lapsipuolena Ruby halusi ottaa kuvia.

vammainen_elaintarhassa

aiti_ja_vauva

Kaiken kaikkiaan hyvällä tavalla kiireinen ja upea viikko. Nyt totuttelemme pienen kämppämme hiljaisuuteen, siihen ystäviemme jättämään tyhjyyteen heidän lähtiessään tiistaina takaisin Suomeen. Tunnen kaihoa siitä, että niin moni ystäväni ja minun puoleni perheestä asuu näin kaukana minusta ja perheestäni – että nämä ihanat hetket läheisimpien ystävieni kanssa eivät voisi olla osa meidän jokapäiväistä arkeamme. Yhtään vähättelemättä ystäviämme täällä. Tämä on hinta, minkä ulkosuomalaisena maksaa – mitäs menee ja rakastuu ulkomaalaiseen!

Koen itseni niin onnekkaaksi, että minulla on näin upeita ihmisiä ympärilläni niin täällä Englannissa kuin Suomessakin, rakkaita ystäviä, jotka auttavat tilanteessa kuin tilanteessa. Naapureita, joista on tullut niin läheisiä, että heiltä voi mennä pyytämään tarvittaessa apua. Kuten lauantaina.

Mutta siitä lisää myöhemmin.


Do you know how it feels.. to wake up in the morning watching all your children waking up with you in the same room? To drink coffee with your children’s father, the love of your life, who is at home taking care of the kids with you together? That all is so easily taken for granted until a time comes when you miss it. Now I can see it in all of it’s worth.

How about.. if you add to the same mixture of happiness that from the bedroom your best friend and her fiancé come to have a morning coffee with you too? That your children will not be short of a someone to play with for the whole day? Or for a whole week?

We went shopping in Bournemouth, checked out the nightlife twice, took turns making dinners. We ate Finnish chocolate and enjoyed Finnish coffee, our friends tried out British products. We admired Anna’s quick learning, how she suddenly decided to hold her milk bottle herself…

We visited the local charity shop and my friend found me a pink dress that she bought for me as a gift. I bought some books for the children and Ruby found herself a little fossil play kit, which had two stones hidden in clay that she had to dig out with a small brush and a little stick.

Ruby, who’s her summer holidays now, is so happy to have her sisters back at home with us. She hasn’t lost her eagerness to help out to take care of her baby sisters and she constantly asks if she could give her sisters cuddles (of course!).

One day we went to the Oceanarium to check out the turtles, the fish and sharks and the newest additions, the penguings. I hadn’t seen them before! I didn’t take any pictures on that trip as a blogger’s stepdaughter Ruby wanted to take photos with my camera.

All and all we had an awesome and busy week. Now we are getting used to the quiet flat of ours as our guests went back to Finland on Tuesday. I’m sad that so many of my friends and my side of the family live so far from us so that life like this couldn’t be part of our daily lives.. Those coffee moments, helping out with kids and going through the deep emotional stuff with my closest friends.. that it is only these brief moments that always end way too soon. I’m not diminishing the value of our friends and family here, not at all! But this is the price I’m paying for being an expat, the price for falling in love with a foreigner.

Anyhow, I feel really priviledged to have such amazing people around me in Finland and here in England. Beloved friends who are always ready to help out no matter the situation. Neighbours who are there to help out in need. Like on Saturday.

But that’s another story for later.

rakkaudellam

Tagged , , ,

Leave a Reply