Perhe-elämä

Kaksi kuukautta vanha Anna

Kun vielä hetki sitten murehdimme sitä, kuinka Anna itki ja kiljui vaatteita vaihtaessa ja peppua pestessä, niin hei sinä menneen minä! Uskotko, nyt me olemme jo päässeet siihen tilanteeseen, että pepun pesut ei harmita eikä vaatteiden vaihto saa huolestuneita naapureita kolkuttelemaan etuovelle! Kyllä, edelleen, joku yksittäinen vaatteidenvaihto voi itkun tuoda pienen silmiin, mutta se johtuu yleensä ajankohdasta. Kun Annalla olikin jo nälkä, ja typerä äiti päättikin vaihtaa ne likaisiksi menneet vaatteet ennen imetystä.

heioon2kblogi

Kylpyamme kerää edelleen pölyä kylpyhuoneen nurkassa, kun suihkuhetket ovat edelleen vain sitä parasta. Siellä rauhoitutaan, nautitaan lämpimästä vedestä ja ihokosketuksesta äidin kanssa. Siellä hymyillään ja ihmetellään, kun äänet kuulostavat erilaiselta suihkussa.

Kahden kuukauden ikään mennessä Annan niskat ovat vahvistuneet hurjasti. Hän nostaa vaakatasosta päätään ylös tutkiakseen maailmaa, ja sylissä pää pyörii kuin väkkärä, jos ympärillä tapahtuu jotain mielenkiintoista. Joskus äiti ja isi ei tajua, mikä se niin jännää on, mutta on kivaa seurata kun Annalla on kivaa. Valot ovat älyttömän jänniä juuri nyt, ja televisionkin olemassaolo on nyt ymmärretty.

Joskus olen laittanut Annan selälleen lattialle asetetulle ohuelle patjalle ja kääntänyt selkäni vain napatakseni läheltä vaipan – ja löydän vauvani kierähtäneen sivulleen. Vahingossa? Kaiketi. Koska se ei ole jatkuvaa, ei selkeää yritystä nähtävissä, mutta liikettä tapahtuu. Ja odotapa vain, kun asetan Annaa masulleen. Pää alkaa heti nousemaan ylös. Eritoten rinnan päälle asettaessani hänet, hän jopa työntää käsillään saadakseen etuvartalonsa ylös. Jalat vispaavat hurjasti, ja tyttö mönkii sylissä ylöspäin. Kun tytön asettaa omaa jalkaa vasten masulleen, kädet roikkuvat jalan toisella puolella suorana ja pää sinkoaa ylös. Kun eihän Anna mitään sohvan kuviointia halua tuijottaa, vaan mitä tapahtuu tuolla edessä?

Tämä on niin jännää aikaa. Kaikkea uutta tapahtuu koko ajan. Asioita, joista osaa en päässyt kokemaan Elsan kanssa. Ja ehkä juuri siksi minua huolestuttaa tietyt asiat? Samalla olen niin iloinen.

2kkvanhablogi

Sitä ollaan aloitettu jokeltelu. Nauramisen tapaisten ääntelyn päästely. Hymyilty on jo pitkään. Anna kohdistaa katsettaan silmiin. Hän seuraa ja kopioi ilmeitä. Se, miten nopeasti ilmeet voivat vaihtua iloisesta riemun virneestä aivan yhtäkkiseen maailmanlopun murheeseen.. Kaikki niin upeita kehitysaskelia.

Meillä on kotona pieni vauvapötkylä. 55 senttiä pitkä, 4,54kg painava. Ensimmäiseltä valitsemaltaan kasvukäyrältä tipahtanut, mutta kuitenkin selkeästi kasvava pieni tyttö.

Kaksi kuukautta vanha tyttö.

Mihin tämä aika oikeasti menee?


Anna is already two months old and I cannot believe how the time flies! A month ago we were struggling with nappy changes and changing clothes – it all got Anna crying hysterically. We already got better with nappy changes with couple of tricks and I was just trying to be patient with the clothes. And we got there. She keeps calm now.

Anna can lift her head up from her tummy already, she has such a strong neck. She has started to follow people and their faces even more intensively than before and she loves watching facial expressions changing. The odder the expression the more fun it is for her! She has started to copy the facial expressions also. But in what rate her facial expressions can change from absolute joy to horrid sorrow.. And the noises she makes! She’s definitely started babbling and making joyful laughter type of.. giggle.

She’s grown too. She’s now 55 centimetres long and she weighs 4.54kg (8 pounds 15 ounces).

rakkaudellam

Tagged , , , ,

2 thoughts on “Kaksi kuukautta vanha Anna

  1. Ihana iso tyttö jo, joka päivä tulee jotain uutta ja ihmeellistä. Pian hän huomaa omat kätensä ja alkaa leikkiä niillä ja entäs sitten oma ääni, miten silläkin voi leikkiä. Sitä on tosi mukavaa seurata ja ihastella. Kuvat tyttösestä ovat tosi kauniita ja ilmeikkäitä.

    1. Hei mummi <3 Noita edistysaskelia odottaessa! Anna on nyt siinä mielessä löytänyt jo yhden kätensä, se nimittäin löytää tiensä suuhun ja sitä on kiva lutkuttaa :D

Leave a Reply