Perhe-elämä

Murrosikäisen tukipaketti Rubylle

Nyt se on tiedättekö ihan oikeasti alkanut. Ensimmäisen lapsemme murrosikä. Olenhan naureskellen häntä täällä blogissa jo pitkään kutsunut esiteiniksi, kun niitä tiettyjä merkkejä on alkanut pulpahdella pintaan. Yleensä tytön ajatusmaailmasta on voinut aistia tietynlaista kasvamista kuin omanarvon tutkiskelua, ja sitä on vain osannut odottaa.

Sieppaa

Ruby on ollut nyt viime aikoina entistä herkemmillä; osoittanut mieltään ajoittain sillä tutulla ja turvallisella lapsellisella menetelmällä alias itkulla, tai sitten jo harjoitellut teräviä kielenkantojaan ja käyttänyt kielellistä lahjakkuuttaan hyväksi haastaessaan meidät tahtojen taistoon kanssaan. Vielä ei ovia ole paukutellut kukaan muu kuin hormonihuuruinen meikäläinen (nolo?), mutta sitä odotellessa..

(Onneksi ei kuitenkaan kuvatuissa tilanteissa, vaan ollessamme aikuisten kesken ja väsyherkkänä loukkaantuessani jostain. Kuten pyykkivuoroista. Ah, niin kypsää minulta…)

Huomasin nimittäin ihan pieni hetki sitten, että Ruby on alkanut osoittamaan murrosiän merkkejä myös kehonsa kautta. Keskustelin tästä Hanlonin kanssa ensin ja ideoimme Rubylle oman pienen murrosikäpaketin. Ostaisimme hänelle ensimmäiset rintaliivit, jotka oikeasti pysyisivät paikoillaan, eikä hänen enää tarvitsisi pitää niitä minitoppeja peittääkseen rintansa. Boksiin laittaisimme hänelle myös pikkuhousunsuojia kuin ensimmäiset kuukautissuojat, sekä hankkisimme hänelle murrosiästä kertovan kirjan.

boxi

Tämän valmiin idean kanssa menimme juttelemaan Rubyn isälle asiasta, ja hän teki mitä todennäköisemmin tyypilliset isä-reaktiot. Pisti vastaan. Eihän hänen tyttärensä vielä siinä iässä ole, eihän Ruby vielä moisilla mitään tekisi?

Tappelematta asiasta annoimme idean hautua, ja ei siinä kulunut kuin pari päivää, kun mies tuli häntä koipien välissä meidän luokse. Hänkin oli nyt huomannut ne fyysiset muutokset, mitkä me tarkkasilmäiset akat olimme jo pistäneet merkille. Hänen oli siten pakko sisäistää se, että meidän idealla oli pointti, ja että hänen tyttärensä on oikeasti kasvamassa jo naiseksi.

“Ymmärrättehän te, että tämä ei isälle ole nyt mitenkään helppoa?” hän kysyi. “Sitä vaan toivoisi, että se oma tyttö pysyisi aina.. no, tyttönä. Pienenä. On vaikeaa sisäistää, että hän on ihan oikeasti kasvamassa niin isoksi, että saattaisi kohta tarvita niitä veritulppia.. Mitä ne nyt on? Tamponeja!”

Tottakai me ymmärrämme. Mutta siksi me perheen naiset olemme olemassa. Voimme opettaa ja neuvoa Rubya fyysisten muutostensa ja mielialavaihtelujensa kanssa. Voimme näyttää, miten pitää kukkivasta ihosta huolta, miten laittaa rintaliivit päälle ja minkälainen vuoto alapäästä on normaalia.

boxinsisalto

On jotenkin hyvin jännittävää, että tämä vaihe elämässämme on nyt alkamassa. Lapsen murrosikä.

Ainakin tässä vaiheessa vielä odotan niitä tulevia hormonisia ovien paukutteluja ja itsenäisyystaisteluja ihan innolla – mietin jo kovasti, tuleeko hän olemaan samanlainen teini kuin minä, joka hoiti asiansa täydelleen, ei kapinoinut paljoa ja paukutteli oviakin vain kerran kuukaudessa, jos silloinkaan. Vai olisiko hän sitten sitä toista ääripäätä.. Onko normaalia olla asiasta näin kiinnostunut ja hyvällä tavalla jännittynyt, aivan kuin elokuvan kliimaksia odotellessa?

Rubylta kysyin lupaa tämän postaukseen, ja hän oli jälleen normaaliin tapaan vain innostunut että hän saa aivan oman postauksen blogissa. Ihana tyttö.


We have got our first teenager! As we were noticing some signs for her puberty, we bought her a little cosmic box full of bits that will help her understand what is going on and other essentials from pantyliners onwards. It is so exciting to follow how she’s becoming a woman now, and it might be weird but I’m eagerly waiting to see how she’s turning out to be; is she going to be the same kind of a teenager that I was, who wasn’t rebelling too much and banged doors like once a month if even then, or is she going to rebel more? Just have to wait and see..

I have asked Ruby’s permission for this post, and as always she was just excited to have one post just about herself in my blog. Such a sweet girl she is.

rakkaudellam

Tagged , , , , ,

6 thoughts on “Murrosikäisen tukipaketti Rubylle

 1. Veritulppia!!! 😀 😀 😀 Se ei onneksi kuitenkaan ole se ensimmäinen merkki murrosiästä, joten sitä aikaa saanee odotella vielä hetken. Toki siihen on hyvä varautua! Ja voi Dan-parkaa, kun muutaman vuoden päästä teidän täytyy ottaa ehkäisykin puheeksi! Siellähän teiniraskaudet ovat ihan toisenlainen ongelma kuin täällä, joten erittäin todistettavasti teineillä on siellä sellaiset asiat mielessä..! (Onhan ne toki täälläkin.)

  1. Hehheh joo, enpä ees revennyt pahasti kun hän niistä mainitsi! XD Meillä ollaan itseasiassa jo puhuttu vähän ehkäisystä ja seksistä, mutta tosiaan tyttöjen kesken, koska isä ei vielä oikein ole ihan mukana asiassa… 😀 Ja sitä en tosiaan ymmärrä, että miksi täällä teiniraskaudet ovat niin suuri ongelma kuin ne ovat, koska ehkäisyhän täällä on ilmaista! Pillerit yms. saa apteekista reseptillä ilmaiseksi.. Mutta siksikin tärkeää jo puhua asiasta! 🙂

 2. Voi miten ihanaa että teitte tuollaisen laatikon! No mutta onhan tuo jännittävää aikaa ihan OK olla noin kiinnostunut! Tosi ihanaa myös että Rubylla on noin hyvä tukiverkko teidän perheessä. 🙂

  1. Eikö! Ja tuohon nyt voidaan lisätä vielä esim. deodorantti ja pientä meikkipussia, ihonhoitotuotteita jne! Hänen oma “teinilaatikko”! Ja parhaamme ainakin yritetään, että hän ei kokisi olevan yksin kaikkien muutosten yms. kanssa. 🙂

 3. Meinasin kysyä, miten Ruby otti boksin vastaan….. Mutta tekstin lopetus taisi vastata siihen…
  Upea reaktio tytöltä, itse kun muistelee tuota ikää omalta kohdalta, tai pikkusiskon, serkkujen ym. nuorempien tyttöjen kohdalta, niin aihe oli hyvinkin “hys-hys”… Viiden mutkan kautta piti jotain asiaa kysyä yhdeltä itseään vanhemmalta, ja seuraava asia oli pakko kysyä joltain muulta kun samalta ei enään kehdannut… 😀

  1. Ehkä se on juuri sitä, koska minä olen ollut aina hyvin avoin ruumiillisista muutoksista (hän on nähnyt nyt jo esim. kaksi raskautta, joten vartalon muutokset ovat hyvin tuttua kauraa :D) ja ollaan puhuttu jo esim. menkoista aikaisin.. Hän on siis tottakai pelkästään minun kauttani oppinut (;’D), että vartalossa ja sen muutoksissa ei ole mitään hävettävää, ja olen aina sanonut että mitä tahansa saa minulta kysyä. Ettei tyhmiä kysymyksiä ole olemassakaan. Joten hän otti tällaisenkin paketin tosi hyvin vastaan, ja on mielellään tutkinut muun muassa juuri tuota kirjaa! 🙂

   Minun vanhempani olivat meidän kanssa hyvin samanlaisia, aina sai kaikkea kysyä eikä ollut mitään hävettävää 🙂

Leave a Reply