Muut

Sähköpostiosoitteen muutos & omasta domainista

sahkoposti

Ryhdyinpä tässä aamusesta miettimään, että mites se minun vanha domainini (www.meriannen.com) jakselee ja mihinkäs asti se olikaan voimassa. En ole tuolle pitkäaikaiselle ylpeydenaiheelleni suonut minkäänlaista ajatusta kuukausiin, koska domainin oma sähköposti on toiminut ja täällä Kaksplussalla on ollut ihana olla. Ainoastaan olen huvittuneena seurannut tätä nykyistä suuntausta blogimaailmassa. Kuinka minusta oli ihanaa siirtyä sieltä omasta domainista tänne mediatalon alle kirjoittamaan, kun nyt bloggaajien suurena trendinä näyttää olevan juuri päinvastainen. Että se oma domaini hankitaan, siirrytään “itsenäisiksi”. Tästä minulle on hauskasti tullut oikea vastarannan kiiski – fiilis, ja hymyillen miettinyt jopa Demin tatuoinninkin sanomaa “Vain kuolleet kalat uivat virran mukana“.

Omassa domainissa on omat ihanat puolensa. Tulee jotenkin kauhean ammattimainen olo, kun voi kirjoittaa www.bloginnimi.fi osoitekenttiin. Siinä on oma “glamourinsa”. Mutta omat ongelmansa myös. Koodamistaidot ovat bonusta. Jos jotain menee pieleen, bloggaaja on yksin taistelemassa kyseisten teknisten ongelmien kanssa. Minullahan kävi pari kertaa niin, että joku pirullinen onnistui hakkeroitumaan sivuilleni ja jopa asentamaan sinne viruksia. Siinäpä sitä olin ja opettelin korjaamaan noita asioita. Joskus domainin serverit kosahtivat, ja sivusto kaatui. Yhden kaatumiskerran jälkeen domainilta katosi osasta vanhoista postauksista kuvat, ja siksi vieläkin suurin osa vanhoista postauksistani ovat piilossa. Blogimuutonkin aikana taisi vielä lisää kuvia kadota. Teen siis edelleen töitä sen eteen, että saisin postaukset takaisin näkyville. Kaivelen vieläkin tietokoneeni syövereistä niitä postauksien kuvia, siirtelen niitä takaisin, ja julkaisen postaukset uudestaan.

Minä olinkin niin helpottunut, kun sain mahdollisuuden siirtyä Kaksplussalle. Täällä on oma teknikkotiimi, jolle voin huutaa “apua” tarvittaessa (mitä ei vielä ole tarvinnut tehdä). Ja ensimmäistä kertaa kuulun muiden bloggaajien kanssa yhteisöön, jossa samanhenkisten kirjoittajasielujen kanssa voin bloggaamisesta keskustella. On niin upeaa blogini kanssa kuulua johonkin. Olla osa jotakin. Tuntea, että kerrankin minulla on “työkavereita” bloggaamisen puolella. Tämä kaikki on niin vapauttavaa, enkä tosiaankaan kaipaa oman domainin alle. Nostan hattua teille kaikille, jotka olette lähteneet omille teillenne ja kirjoittelette tällä hetkellä blogin osoitteen muodossa www.bloginnimi.fi. Arvostan. Työpanoksenne on nimittäin noussut pelkästä sisällöntuotannosta myös koodaajaksi, teknikoksi ja niin edelleen. Puhtaasti toivon, ettei teillä ole samalla tavalla teknisiä ongelmia kuin mitä minulla aikanaan oli!

Sähköpostiosoitteen muutos

Niin, tosiaan. Tajusin tänään, että se sopimukseni päättyy tässä kuussa. Tosi fiksu fiilis tuli siitäkin, kun tajusin että kahteen viikkoon ei mitään sähköpostia näytä saapuneen luukkuuni. Kummallista. Mistäköhän johtuisi? Olisikohan vaikka postiloota lakannut toimimasta, koska domainsopimus ei ole enää voimassa? Jaa’a.

Niinpä virkeästi loin uuden sähköpostiosoitteen Outlookiin, mistä olen itseasiassa hyvin innoissani. Sähköpostit nimittäin saan nyt suoraan kännykkääni, eli vastaaminen tulee nopeutumaan hurjasti! Aiemmin tykkäsin, että kävin asiakseen tarkistamassa sähköpostit bloggaamisajallani, “työajallani”. Nyt taas pidän enemmän siitä ajatuksesta, että viestit näen reaaliaikaisesti.

Tiedoksi siis – jos olet viimeisen kahden viikon aikana laittanut minulle sähköpostia eikä vastausta ole kuulunut, en sitä todennäköisesti ole saanut!

Ja te ihanat lukijat, Julius, Tiina, Annika, Susanna, toinenkin Tiina, Sonja – tiedän että odotatte edelleen vastauksiani ja pahoittelen näin julkisesti, että en ole vielä teille vastannut! Ei ole ollut tarkoitus millään tavalla jättää vastaamatta, tämä ruudun tuijottamisaikani on ollut vain hyvin rajallista ja olen halunnut keskittyä viesteihinne täydellisesti ja vastata ajan kanssa. Mikä näin perheellisenä muutenkin on rajallista, plus raskaus edelleen rajoittaa hyvin paljon olojen kautta kirjoitteluaikaani. Tuntuu selittelyltä ja tekosyiltä, mutta uskokaa; pyhä tarkoitukseni on teille vastata. Kunnolla. Ajan kanssa. Keskittyen, niin että en vain vastaa jotain, vaan tarkoituksellisesti. Tiedättekö?

Uusi sähköpostiosoite on siis meriannen@outlook.com.

Tarvittaessa päivittäkää yhteystietonne, ja tästä lähdin vastaukseni tulevat tulemaan tuolta osoitteesta.

Kiitos, anteeksi ja .. kiitos.


Blog’s new email address is meriannen@outlook.com! If you have sent me an email in the past two weeks and I haven’t replied, it is most likely as I’ve never actually received it. My old address was a part of my own domain and well, it has expired. This month. Wups. SO I apologise sincerely for the inconvenience, and please, email me to my new email address mentioned above from now on!

Oh yes, I used to blog under my own domain for a .. while. I loved it, there are really good perks about having your own www-address, but it was a lot of hard work. As a blogger with your own domain you are not only making content to your blog but you are as well a technician and you need to be able to code at least a little bit. Myself, I feel a lot better after moving my blog under Finland’s biggest parenthood mediahouse, Kaksplus, as I now can concentrate only to the most important; the content.

Anyway, the new address is meriannen@outlook.com!

rakkaudellam

Tagged ,

Leave a Reply