Lukemistani kirjoista

Lukemisvinkit syksylle!

Pari viikkoa sitten, kun kroppa edelleen painoi minua sohvan ja sängyn pohjalla makoilemaan, minä löysin lukemisen uudestaan. Pitkästä aikaa, itseasiassa. Koenhan olevani lukutoukka, mutta opiskeluaikoina ns. “vapaa-ajan kirjat” vaihtuivat opiskelumateriaaleihin ja äitiyden myötä ei enää motivaatiot riittäneet lukemiseen. Käytinhän nekin pirskahtelevat inspiraatiot blogin kirjoittamiseen, enkä kirjan kannatteluun. Kyllähän niitä muutamia teoksia on tullut luettua, kuten toisen brittisuomalaisen kirjoittaman The English man, johon pystyin hyvin samaistumaan, sekä toisen erityislapsen vanhemman kirjoittaman raskauspäiväkirjan, josta kirjoitin aiemmin täällä. Viime vuoden ehdottomiin kirjalöytöihin lukeutui myös Eat, Pray, Love, joka kirjana on niin paljon parempi kuin se matkailun kannalta tehty elokuva, ja auttoi minua hyvin paljon oman mieleni kanssa.

kirjatsyys

Nyt puolen toista viikon sisällä olen vieraillut paikallisissa kirjastoissa kahdesti, ja lukenut jo kolme romaania. Löysin Jodi Picoultin uudestaan – olenhan hänen tuotannostaan rakastanut esimerkiksi kirjoja Picture Perfect ja Plain Truth (Koruton totuus), ja nyt olen hotkinut lukea kirjat Vanishing Acts ja aivan uusimmasta päästä hänen tuotantoaan kirjan nimeltä Leaving Time. Tällä hetkellä nautiskelen kirjasta nimeltä Lone Wolf.

Kuitenkin se kirja, mikä romahdutti lukemattomuuden siltani, oli legendaarinen William Goldmanin The Princes Bride. Aloitimme katsomaan kirjasta tehtyä elokuvaa, mutta minulta elokuvan katsominen jäi aivan kesken. Kysyinkin siis, sattuiko mieheni omistamaan kyseisen kirjan laajassa e-kirjastossaan, ja niin sain tuon kirjan äkkiä kännykkääni.

Hotkaisin sen lukea parissa päivässä, kaiken muun ohella. Hauskimmaksi kirjan tekivät kirjailijan omat pienet muistiinpanot ja selitykset, millä hän avaa tarinan alkuperäisen kirjoittajan tarkoitusperiä, tai jää niitä ihmettelemään. Morgenstens on nimittäin kyseisen teoksen alkuperäinen ideanikkari, mutta täytti teoksensa Goldmanin mukaan pitkillä selostuksilla niin Firenzen historiasta kuin tapakulttuurista. Goldman lyhensi teosta tiputtaen moiset jaaritukset pois, keskittyen itse klassiseen tarinaan tosirakkaudesta, miekkataisteluista, merirosvoista ja.. Tarina on ihanan kliseinen, mutta silti omalla hauskalla tavallaan yllättävä. Ja hyvä.

Tätä teosta en tosin löytänyt suomennettuna mistään, olenkohan aivan väärässä?

Mitä kirjoja luette nyt? Mitä kirjoja aiotte lukea seuraavaksi?
VINKIT KEHIIN!

Ehkä löydän teidän kauttanne jotain aivan uutta luettavaksi Lone Wolfin ja Hanlonin suositteleman Downmanin “Before I die” – teoksen jälkeen!


I have found reading again – I have always loved reading, but when I was studying I felt like I didn’t have time for books that were not related to my studies, and after becoming a mother I just didn’t seem to have the energy to pick up books the same way I did before. Within last couple of weeks though I have read three books, and the very book that broke my not reading stage was the legendary Princes Bride from William Goldman. Such a good book, not just because of the authors notes and comments about the original Princes Bride written by Morgenstens. Just so entertaining to read about all classic storylines like pirates, sword fights and true love..

At the very moment I’m reading Jodi Picould again, I have read the Vanishing acts and Leaving time and currently enjoying the Lone Wolf.

What have you been reading lately, what are you about to read next? Maybe I will find something new and awesome to read from you guys, that would be brilliant!

rakkaudellam

Tagged ,

10 thoughts on “Lukemisvinkit syksylle!

 1. Onko Cecelia Ahern tuttu kirjailija? Suosituin kirja hänellä lienee ‘ps. I love you’, mutta on hän kirjoittanut muitakin kivoja kirjoja. ps. I love you:sta on tehty elokuvakin, mutta kirja on selkeästi parempi.

  Itse tykkään Thomas Harrisin Hannibal-trilogiasta. Ja useampaan kertaan on tullut luettua Tuulen viemää ja Scarlett. 🙂 Näissäkin kirja voittaa elokuvan, vaikkakin Scarlettista tehdystä mini tv-sarjasta tykkäsin paljon.

  1. Ahernia olenkin lukenut mutta en tuota PS. I love you’ta, koska pelkästään sitä leffaa katsoessa itken silmät päästäni …. 😀 En sen takia ole uskaltanut koskea kyseiseen teokseen! Pitäisiköhän silti?`

   Hannibal – trilogian olen kans lukenut vuosia sitten, ja Tuulen viemää muistan aloittaneeni lukemaan joskus teininä mutta kesken jäi. Voisin sen muuten kaivaakin uudestaan esille ja kokeilla, jos se nyt maistuisi! 😀 Kiitos piip ihanista vinkeistä! <3

 2. Paha mennä suosittelemaan, kun tällä hetkellä luen pääasiassa pohjoismaisia dekkareita ja kotimaista hömppää, ja molemmat ovat vähän vaikeasti sinulle saavutettavissa. Plus et ehkä kaipaa juuri sellaisia vinkkejä juuri nyt. 🙂 Minä en vaan tällä hetkellä voi ajatellakaan lukevani englanniksi, koska joudun lukemaan niin paljon muuntyyppistä englanninkielistä tekstiä, joten englanninkielinen romaani ei juuri nyt rentouttaisi. Päinvastoin. Ylipäänsä luen tällä hetkellä pääasiassa täysin aivot narikkaan -kirjallisuutta enkä niinkään puhuttelevia ja inspiroivia tarinoita. Niiden aika on vähän myöhemmin. Hyvän mielen englanninkielisistä kirjoista liputan ehdottomasti Cecelia Ahernin (Irlanti) ja Lucy Dillonin (Iso-Britannia) puolesta sekä myös Kate Jacobsin (USA). Ihka aidon hömpän puolesta Sophie Kinsella (Iso-Britannia) on ihmeen viihdyttävää, vaikka en hänen kirjojensa päähenkilöihin samaistu lainkaan. Ääh minäkin olen elämäni aikana lukenut kirjan jos toisenkin, mutta nyt ei irtoa tätä parempia vinkkejä! Kirjapino sängyn vieressä on aika korkea, ja kirjaston varausten myötä kasvaa koko ajan. Sieltä on pari ruotsalaista uutuusdekkaria tulossa (kotimainen ehti nopeammin), sophiekinsellaa, kotimaista hömpänpömppää… Ja lisäksi makkarissa on kasa niitä lähinnä englanninkielisiä kaikkea muuta kuin viihdekirjoja. ;P Joo ja viime vuoden Finlandia-palkittu, jota kaikki ovat kehuneet, mutta en vaan ole ehtinytjaksanutsaanutaikaan. Se on onneksi pitkäaikaislainassa suvun sisällä. Ehkä jouluun mennessä saisin luettua?

  1. Ahernia olenkin lukenut, pitäisi vilkaista jos löytäisin häneltäkin jotain uutta luettavaa! Dillonista enkä Jacobsista en ole kuullutkaan, pitääpä käydä vilkaisemassa jos heiltä jotain löytyisi kirjastosta! Miekin olen Kinsellelta lukenut pari tuotosta ja nauratti, vaikka yhtälailla en voinut ollenkaan samaistua henkilöihin 😀 Mikä sinällään on hassua, koska yleensä pystyy kirjan päähenkilöihin kuitenkin jotenkin samaistumaan! Ja pidän peukkuja että saisit luettua sen jouluun mennessä!:D Ja hei, jos tulee myöhemmin jotain kirjoja mieleen niin aina saa ehdottaa! Kiitos ihana <3 <3

   1. Minäpäs keksin, miten saan tuota kirjakasaa pienemmäksi! Lainasin kirjoja äänikirjoina (mp3-muodossa kiitos, että mahtuu yhdelle levylle!), siirsin ne puhelimeen, ja..! Luen aina bussissa istuessani kirjaa, mutta nyt voin hyödyntää kävelyyn ja odotteluunkin menevän ajan! 🙂 Tai voin vaikka neuloa samaan aikaan kun kuuntelen kirjaa! Päiviini tuli yllättäen lisää tunteja tämän keksinnön myötä!

 3. Riippuu varmaan millaisesta kirjallisuudesta tykkää. Minä olen himolukija ja luen lähes mitä vaan, hömppää, scifia, dekkareita, dystopiaa jne. Tällä viikolla olen lukenut Paula Hawkinsin the girl in the train-nimisen trillerin ja Rosamund Luptonin Sister-dekkarin sekä Andy Weirin the Martianin. Lisäksi viime aikoina olen lukenut Colleen Hooveria (rakkaushömppää) ja Ally Condien Matched-trilogian.. Että joo, kaikenlaista. Lukuiloa!

  1. Mie olen kanssa lukenut hyvin paljon kaikenlaista, scifistä tosiaan “ällöromantiikkaan” ja hömppään kuin myös sitten dekkareita ja niin edelleen. Mutta olen huomannut että erilaiset hyvin ihmisläheiset tarinat vievät mukanaan, kuten juuri Picoult ja esim. Torey Hayden! Tiedätkö, mitään noista mainitsemistasi en ole kuullutkaan ja innostuin, pitää lähteä tutkimaan!! KIITOS <3 <3

Leave a Reply