Perhe-elämä

Naapurisopu kotia luo

Kaiken Suomi-ikävän keskellä on ollut ihana ryhtyä miettimään, mitä hyvää meillä täällä kuitenkin nyt on.

Yksi näistä meille tärkeistä asioista on nyt meidän naapurimme. Olemme tutustuneet häneen kesän aikana, ja hänen poikansa sekä Ruby tykkäävät leikkiä yhdessä. Rubylla on siis naapurimme kautta melkein samanikäinen leikkikaveri, jonka kanssa juoksennella pihalla ja pelata yhdessä xboxia. Meillä aikuisilla on naapuristamme seuraa – hän saa meidät aina hyvälle tuulelle. Olemme tehneet ruokaa päikseen toisillemme, olemme auttaneet lapsenvahteina ja hän on tullut siivoamaan ja auttamaan meitä kotihommissa.

instakuva

Tänään lauantaina hän tuli meidän avuksi rakentamaan Ikeasta ostamaamme kerrossänkyä tytöille. Minähän vauvamasuisena en saanut auttaa sitten mitenkään, ja Dan R:n kanssa kasasivat sängyn kokoon. Minä istuin olohuoneessa sohvalla, kuuntelin lapsia ja huolehdin Elsasta. Eikä siinä kauaa nokka tuhissut, kun sänky oli koottu, ja yläkertaan lähtivät lapset R:n kanssa tekemään lounasta. Sieltä lounasta sitten tulla tupsahti tänne alas minullekin.

Vaikka edellisessäkin kodissa tulimme toimeen naapuriemme kanssa, eikä mitään ongelmia ollut, niin aiemmin me emme ole kokeneet tällaista ystävyyttä naapurin kanssa. Se tuo ihanan kotoisan fiiliksen, mistä naapurimmekin mainitsi ollessamme yhdessä matkalla kauppaan.

Ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen minusta tuntuu, että olen oikeasti kotona. Ja se on ihan teidän ansiota.

Samat sanat, vaikka niin pitkään täällä emme ole asuneet.


For the first time here we have neighbours that we can call friends. We help each other out in daily basis, go foodshopping together, take care of our kids together, help out with housework. It’s so.. freeing to have someone here that if you need any help with anything, you have someone to ask for it. Like today our neighbour was helping us out building Ikea bunkbeds, and to help her out we had her son over for the afternoon while she went out. This really makes the place feel more like a home!

rakkaudellam

Tagged , ,

2 thoughts on “Naapurisopu kotia luo

  1. Ihanaa, että teillä on noin yhteisöllistä! <3 Meillekin voisi tehdä oven suoraan naapuriin kun lapset ovat niin paljon tekemisissä keskenään, mutta eipä me aikuiset siltikään olla yhdessä koskaan. 🙁 Olen monesti miettinytkin kuinka pelattaisiin yhdessä konsolipelejä jne. jos asuttaisiin ulkomailla jossain sosiaalisemmassa maassa… Elsakin siirtyy siis isojen tyttöjen sänkyyn, nyt on sekin merkkipaalu saavutettu! 🙂

    1. Entä, jos naapureilta vain kysäisi että hei tulisitteko tänään vaikka meille illalliselle? Me alettiin juttelemaan ihan vaan tossa meidän “rappukäytävässä” ja siitä se sitten lähti, ja kaikkein yhdistävin tekijä on ollut kun sekä naapurin lapsi että koira ilmestyvät meidän ovelle melkein milloin vain! Koirakin aina tullessaan ulkoa sisälle pyörähtää aina ensin meidän ovelle, mistä omistajien pitää hänet kutsua takaisin että mennääs nyt kuitenkin kotiin.. 😀 😀 Ja Elsa ei valitettavasti vielä siirry, haluttiin tuo kerrossänky Rubylle ja Hanlonille/vierassängyksi, Elsa on vieläkin tuossa pinnasängyssä ja toivottavasti pian vähän niin kuin “sairaalasängyssä”, mistä minäkin pääsisin hänet mahani kanssa nostamaan pois!

Leave a Reply