Muut

Toiveet Suomen reissullemme!

Viikon päästä tähän aikaan stressataan jo pakatuista ja pakkaamattomista tavaroista. Tarkistetaan miljoonannen kerran passien ja lentolippujen perään.. Ja seuraavana päivänä sitä noustaankin jo koneeseen, kohteena kotimaa!

Mitä haluaisinkaan kotona siis tehdä ja nähdä?

karviaiset

– Käydä marjassa. Mustikassa, vattupuskassa, mansikkapelloilla. Tyhjentää porukoiden karviaismarjapuskat, juosta kuin pieni lapsi herukkamarjapuskissa. Syödä marjoja niin paljon kuin sielu sietää..

– Käydä brittiperheeni kanssa metsässä. Istua hetken aikaa heidän kanssa mättäällä ja kuunnella hiljaisuutta. Jotain, mitä täällä ei ikinä kuulu.

soutaminen

– Mennä koko perheen kanssa kalaan. Vaikka pelkästään porukoiden takapihalla olevalle järvelle, mutta kuitenkin. Näyttää Rubylle, miten mato laitetaan koukkuun ja jännätä yhdessä, kun kalat alkavat syömään.

– Käydä soutelemassa kotijärvellä koko poppoolla.

jarvi

– Paistaa suomalaista makkaraa nuotiolla ja pitää siinä samalla itikoiden metsästyksen kotimestaruuskisat.

– Käydä mökillä ja selittää brittiperheelleni suomalaista mökkikulttuuria.

– Seurata, kuinka siskoni lapset leikkivät Elsan ja Rubyn ja Hanlonin kanssa. Sekä kaikkien serkkujen ja muiden suvun lapset ja voi, haluan rutistaa halata koko suvun ja kaverit lävitse!

– Käydä shoppailemassa Kuopiossa koko perheen voimin. Raaskisin ehkä ostaa itselleni jotain äitiysvaatteita.. Ja jokainen perheenjäsen saisi ostaa jotain suomalaista itselleen muistoksi ensimmäisestä reissustamme Suomeen.

– Istuttaa edesmenneen koirani haudalle jotain monivuotista. Uskollinen koirani, jonka sain rippilahjaksi, menehtyi sinä samana päivänä kun saimme Elsan vihdoin kotiin nicusta. On niin outoa mennä kotiin, jossa vastassa ei olekaan pieni karvaturrini.

vimpula

Uskallan sen sanoa! Harmittaa hirveästi, että olen raskaana – koska monen vuoden tauon jälkeen haluaisin syödä kokonaisen aurajuuston kerralla ja syödä niin paljon maksamakkaravoileipiä, että maha ois haljeta.. Haluan käydä irtokarkkihyllyllä ja ostaa monta kiloa lempikarkkeja, joita olen täällä kaivannut. Haluan ostaa Aino-jäätelöä sekä syödä mussuttaa kermajuustovoileipiä. Haluan suomalaisia sipsejä ja juuri niitä dippijauheesta tehtyjä dippejä. Haluan haalia niin monta erilaista suomalaista karkkipussia kuin mahdollista, ja pitää koko perheellä karkkimaistiaiset. Haluan tehdä kotona meidän suomiperheelle tyypillisen salaatin ja syödä sitä valkosipulikastikkeen ja suomalaisen raejuuston kera. Haluan syödä aamupalaksi mysliä suomalaisen jogurtin kanssa.

Isi, jos luet tätä, voisitko mitenkään tehdä tyttärellesi niitä ihania ruisrevittyjä?

Kaikkea, mitä on ollut ikävä. Kaikkea voin vähän maistaa, mutta raskausajan diabeteksen kanssa en halua lomallakaan lähteä leikittelemään..

Tuli ihan nälkä.

Mutta ei enää kauaa!

Kuvat viimeiseltä viettämältäni kesältä Suomessa.. Vuodelta 2012.


Not long and we will actually be in Finland! There are so many things I want to do when at home… Obviously I want to see all my friends and family, but other than that I want to take my family in to a forest and let them hear the silence.. I want to have so many Finnish delicacies from sweets to icecream to our special blue cheese and liver pate.. I want to take them fishing and see the Finnish cottages.. Really can’t wait!

rakkaudellam

Tagged , ,

10 thoughts on “Toiveet Suomen reissullemme!

  1. Kaiken tuon lopussa olevan voit toteuttaa, paitsi maksamakkaravoileipä.. Aura-juusto on tehty pastoroituun maitoon, joten on ihan sallittua syödä.(kunhan se on juurikin kyseistä merkkiä)
    T:eräs Aurahullu pallomaha:)

    1. Tiedätkö, kun luin kommenttisi minä kiljuin – oikeasti, KILJUIN – riemusta! OIKEASTI? Miten aurajuusto on siis kypsennetty, koska ymmärtääkseni ne kielletyt juustot ovat juuri joko siitä kiinni että ei ole pastoroitu tai kypsennysprosessista. Jos kypsennetään homeella, niin siinä olisi silloin listeriariski ymmärtääkseni. Mutta tästä innostuneena kävin myös lukaisemassa netin keskusteluja ja jossain joku mainitsi, että neuvola oli sanonut nimenomaisesti Aura-juuston turvalliseksi?! EN MALTA ODOTTAA HALUAN AURAAAAA!!! 😀

  2. Maksamakkara ei ole kiellettyjen listalla enää neuvolasuosituksissaan. Sitä saa syödä kohtuudella, jos ei nyt koko pötköä joka päivä vedä:)

  3. Toivelista kuulostaa tutulta! Itse asuin ulkomailla 4,5 putkeen käymättä välissä Suomessa ja kyllä sitä todellakin kaipasi noita mainitsemiasi ruokatarvikkeita yms. Nauttikaa Suomesta!!!

    1. No niinpä! Ei tällaisia asioita kaipaa Suomessa ollessa eikä ehkä arvostakaan, mutta kun on “hetken” ilman….!! Kiitos, ihan varmasti nautitaan! Eritoten näiden kommenttien innostamana, vitsit, aurajuusto tääääältä tullaaaaaan!!

  4. saa tosiaan syyä maksamakkaraakin niinku muut jo sanoikin 🙂 niinku muitakin maksaruokia kohtuulla… mä ite en oo oikeestaan mitään syömis tottumuksiani muuttanu raskausaikana…

Leave a Reply